26. kolo
12.03.2011 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach 1:1

Blízko blizoučko byl Werder druhé výhře v řadě a velkému kroku vstříc záchraně. Proti Mönchengladbachu si vypracoval dostatek šancí, jenže proměnil jen jednu a v nastavení inkasoval. Zítra se tak jeho náskok na sestupové pozice může zmrsknout na jediný bod, zatímco Borussia i přes šťastnou remízu zůstává poslední.

Brémští začali mnohem lépe, investovali do hry spoustu úsilí a v osobních soubojích se jim vedlo výrazně lépe než soupeři. Už ve třetí minutě málem Weserstadion slavil, když po centru Silvestreho hlavičkoval Wagner, hostující brankář Bailly ale dokázal projektil vyrazit na tyč. Další příležitost měl po čtvrthodině Bargfrede, zcela sám před gladbachskou svatyní ale prakticky jen nastřelil Baillyho, který si pak mohl oddychnout, když po jednom z četných rohových kopů šla hlavička Mertesackera těsně vedle.

Oproti tomu zcela vedle bylo deset hostů v poli a bezgólový stav trval jen díky Baillymu, který vyboxoval ránu Bargfredeho. Ve 39. minutě byl ale už i on bezmocný, to když pilný Pizarro centrem z pravé strany našel za obranou Wagnera a jeho hlavička do protipohybu snad už přesnější být nemohla - 1:0. Do přestávky pak mohli Werderaner dokonce zvýšit, Borowski ale trefil jen břevno a dorážející Prödl z ostrého úhlu přesně nezacílil.

Ve druhém poločase již domácí tým tolik netlačil, hosté ale až na nepřesnou ránu Neustädtera byli naprosto bezzubí. Nový impuls pak do brémské hry přinesli střídající Marin s Arnautovićem a oba mohli rozhodnout, zvlášť šance druhého jmenovaného volala po gólu, ale rakouský útočník v tísni jen otřel míč o tyč. Ještě předtím pálil na druhé straně po pěkné kolmici Reus a Wiese se poprvé v zápase mohl vyznamenat. Čisté konto ale neudržel, na začátku druhé minuty nastavení si Arangovu standardku našel na přední tyči Dante a hlavou vyrovnal na konečných 1:1.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 jim bude stačit pro uklidnění a pak možná přidají další dva ! Claudio !!

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele