Bundesliga - souhrn 21. kola: Dortmund se dotáhl na Bayern

17.02.2023, 22:15, aktualizováno 19.02.2023, 21:35
Komentáře a souhrny
Marco Reus (© AFP)

Dortmund rozstřílel Herthu BSC a bodově se dotáhl na vedoucí Bayern, který po brzkém vyloučení Dayota Upamecana prohrál 2:3 na půdě Gladbachu. Ztrátu lídra soutěže nepotrestal Union Berlín, který po remíze 0:0 se Schalke má rovněž stejný bodový zisk. RB Lipsko zvítězilo ve Wolfsburgu, Freiburg pro změnu vykradl Bochum. Výhru slavil také Frankfurt a konečně se dočkal i Stuttgart...

Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05 2:3

19.02.2023 19:30

Góly: 32. Nadiem Amiri, 58. Patrik Schick - 26. Anthony Caci, 45+4. Leandro Barreiro, 82. Marcus Ingvartsen (pen.)

Leverkusen ve čtvrtek padl v Evropské lize s Monacem, stejným poměrem přitom nestačil jen o pár dnů později ani na Mohuč. Hosté se dvakrát dostali do jednogólového trháku, domácím se dvakrát podařilo srovnat. Jenže když pak v závěrečných pasážích Die Nullfünfer udeřili též potřetí, bylo o vítězi rozhodnuto. Oslabená parta Die Werkself se již poté vzchopit neuměla.

Po poněkud vlažnějším začátku utkání přišel na řadu zásadní moment ve 20. minutě. Sudí Schröder totiž po krátkém váhání ukázal na pokutovou značku poté, co ve vlastním vápně dle jeho názoru bránící Stach kopl Azmouna. Jenže situace tak jasná nebyla, i proto do hry vstoupil VAR, který přivolal hlavního arbitra k monitoru.

Souboj těchto dvou protihráčů byl z rozhodcovského hlediska opravdu nesmírně zajímavý. A ani opakované záběry úplně neprokázaly, jestli si Stach počínal nedovoleně. Schröder ovšem nějak rozhodnout musel a své stanovisko nakonec nezměnil.

Exekuce penalty se následně chopil Tapsoba, jenže selhal. Nezahrál ji vůbec dobře, na brankové čáře tedy pozorný gólman Dahmen zasáhl dokonce natolik úspěšně, že balón pevně uchoval do svých rukavic.

Tohle neproměnění šance se ukázalo být pro Bayer velmi drahým špásem. O pár chvil později totiž naopak jeho konkurent gólově udeřil. Ve vápně si postupně zahráli hlavičkový biliár Ajorque s Onisiwem, bránící Kossounou pak míč špatně trefil a nedostal ho do bezpečí, takže z halfvoleje zdárně zacílil Caci.

Vedení každopádně Mohuči nevydrželo moc dlouho, konkrétně jen nějakých šest minut. Obrovskou hrubici vyrobil poslední hostující bránící hráč Fernandes, který míč neuměl dostat pod kontrolu, ještě navíc podklouzl, takže se do brejku vřítil Azmoun. Ten pár vteřin nato nesobecky přihrál Adlimu, jenž už si věděl v koncovce rady.

Krátce před obrátkou se ovšem hosté znovu dostali na koně. Caci od levé lajny zaslal centr do šestnáctky, Lee hlavou umně sklepl merunu pro Barreira, který z blízkosti snadno překonal brankáře Hradeckeho. Poměrně výživný první poločas následně vystřídal ten druhý. A ani tahle pasáž zápasu bezpochyby nebyla jen nudným plněním fotbalových povinností.

V 58. minutě přišla na řadu chvíle Schicka. Po více než třech měsících se zjevil v Bundeslize po zranění, trefil se poprvé od 10. září loňského roku a jen tři minuty po svém střídání. Frimpong ani Azmoun ještě míč trestuhodně za brankovou čáru neprocpali, nicméně český forvard z další dorážky už ano.

Poslední slovo si ale vzala Mohuč, a to v 82. minutě. Bránící Adli dost mizerně hlídal Widmera, jenž mu najednou utekl až do pokutového území. Francouz zatáhl za záchrannou brzdu, stáhl svého soka k zemi, a nejenže Schröder nařizoval v zápase už druhou penaltu, zároveň tasil červenou kartu za zmaření zjevné brankové možnosti. Pokutovým kopem následně nepohrdl Ingvartsen, který zamířil do protipohybu Hradeckeho.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Hertha BSC 4:1

19.02.2023 17:30

Góly: 27. Karim Adeyemi, 32. Donyell Malen, 76. Marco Reus, 90. Julian Brandt - 47. Lucas Tousart

Rovnou tři týmy mají po 21. kole na svém kontě 43 bodů. Bayern na tomto stavu zůstane druhý týden po sobě, Union si zase polepšil o bod. Nejvíce radosti měli každopádně v Dortmundu, neboť tamní Borussia s přehledem porazila berlínskou Herthu. Stále tak pokračuje její jízda bez porážky, díky níž se z šestého místa po podzimní části sezony posunula těsně pod vrchol tabulky.

Je však třeba říct, že výsledek 4:1 poněkud klame. Vítězství Schwarzgelben nad "Starou dámou" se totiž rozhodně nerodilo lehce. Dortmund si sice ještě během první půle vypracoval dvoubrankový náskok, ovšem Hertha jej několikrát pořádně potrápila. Ostatně krátce po změně stran se hostům podařilo snížit, na to ale BVB odpovědělo dalšími dvěma zásahy do černého.

Potíže v defenzive Borussie ukázala už 12. minuta, kdy pravý bek Wolf nepřesně přihrál, čehož chtěl využít Ngankam, jenž však technickou střelou přestřelil bránu. Za dalších devět minut utekl Schlotterbeckovi útočník Herthy Niederlechner a vyprášil rukavice brankáře Borussie Kobela. Ten vzápětí musel zlikvidovat také přízemní pokus Richtera s úhlu.

Až po 20 minutách se probudil také Dortmund. Hlavička Reuse po centru od Brandta ještě neskončila v síti, ve 27. minutě už se ale hráči BVB radovali. Rychlý přechod do útoku táhl Reus, jehož střelu prodloužil patou do sítě dokonale postavený Adeyemi. A za dalších pět minut se Dortmund radoval znovu. Adeyemi ukázal rychlé nohy a centrem předložil gólovou pobídku pro Malena. Adeyemi však gólovou akci odnesl zraněním, po němž musel střídat.

Poté se zdálo, že dvoubrankové vedení Schwarzgelben uspokojilo. Ke slovu se totiž opět dostala Hertha. Kobela zaměstnal technickou střelou Richter, z dálky to pak zkoušel také Cigerci. Není divu, že se gólman Borussie na své spoluhráče pořádně zlobil.

K ničemu to ale nebylo. Ihned po přestávce vyrazili hosté do útoku a ve vápně Dortmundu dostali příliš mnoho prostoru. Nakonec se ke střele dostal Tousart, jenž i s pomocí břevna rozvlnil síť a pozvedl tak modrobílý prapor klubu z hlavního města Německa.

Jenže po snížení na 2:1 to už Hertě nešlo tak snadno jako předtím. Šance nepřicházely a konec duelu se blížil. Odpor Berlíňanů pak v 76. minutě definitivně zlomil Reus, jenž se postavil k přímému kopu a těsně za hranicí pokutového území vyslal projektil, za nímž se brankář "Staré dámy" Christensen jen bezmocně proletěl.

V samotném závěru pak Borussia ještě jednou udeřila. Bynoe-Gittens, který ještě v prvním poločase nahradil zraněného Adeyemiho, vybojoval míč a následně se sám vydal na zteč. Ideální přihrávkou za obranu oslovil Brandta, který po zemi propálil Christensena a upravil na konečných 4:1.

Více informací k zápasu

Union Berlín - Schalke 04 0:0

19.02.2023 15:30

Góly: -

Už počtvrté v řadě uhrálo Schalke výsledek 0:0. Ve 21. kole obral poslední tým Bundesligy o body berlínský Union, jenž se hodlal dostat do čela soutěže. Po bezbrankové remíze se však tým kouče Urse Fischera "pouze" bodově dotáhl na vedoucí Bayern.

V základní sestavě domácích Eisernen se tentokrát neukázal forvard Becker, jenž dostal volno z důvodu náročného herního programu, neboť Union vedle německých soutěží bojuje také v Evropské lize. V útoku Berlíňanů tak dostal šanci Michel. Schalke postrádalo zraněné křídelníky Skarkeho s Kozukim, jejichž místa obsadili Bülter s Drexlerem.

Zápas na stadionu An der Alten Försterei přinesl přímo na hřišti vskutku málo vzrušení. V prvním poločase pořádně zahrozil pouze obránce Unionu Doekhi, k jehož nohám se odrazil míč po standardní situaci. Nizozemský fotbalista pohotově vystřelil, ovšem jeho ránu pod břevno vytáhl po robinsonádě gólman hostů Fährmann. Těsně před přestávkou zaměstnal strážce svatyně Schalke také Khedira, nicméně jeho střela doprostřed brány neměla šanci na úspěch.

Po hodině hry podcenil Doekhiho parťák z obrany Baumgartl dlouhý míč, čehož chtěl využít Frey volejem z úhlu, bránu domácích ale netrefil. Nepřesně zakončoval na druhé straně také Siebatcheu, jeho spoluhráč Seguin sice zaměstnal Fährmanna, ten si nicméně připsal rutinní zákrok. Oba brankáři tak udrželi čisté konto víceméně bez větších potíží.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Werder Brémy 2:0

18.02.2023 18:30

Góly: 7. Marco Friedl (vl.), 52. Randal Kolo Muani

O jednu z nich se postaral Randal Kolo Muani, jenž jich má tedy na kontě už deset, a i jeho zásluhou si Orli po jednadvaceti kolech pojistili šestou příčku. Naopak Werder podruhé v řadě prohrál a zůstává desátý.

V úvodních minutách byla aktivnější skvadra Olivera Glasnera, za což byla odměněna už v 8. minutě. Po faulu na Randala Kolo Muaniho došlo na standardní situaci, při které letěl centr na zadní tyč, odkud Kristijan Jakić vracel před bránu, kde smolně zasáhnul Marco Friedl a nasměroval míč do vlastní sítě - 1:0.

Další pokus patřil Daichimu Kamadovi, ale mezi tři tyče se nevešel. Werder nadále tahal za kratší konec. Soupeři se bez větších potíží dařilo eliminovat jakékoli snahy nejlepšího bundesligového střelce Niclase Füllkruga. Až ve 40. minutě se dostal k hlavičce Evan Ndicka, nicméně skóre se znovu měnilo až ve druhé půli. I proto, že v nastaveném čase té první cílil nad Jesper Lindstrøm.

V 53. minutě přiletěl do vápna klubu z hanzovního města centr, po kterém hlavičkoval Randal Kolo Muani. Jiří Pavlenka stačil vyrážet k Ansgaru Knauffovi, jenž s trochou štěstí procedil balon zpět na účastníka mistrovství světa v Kataru, který z bezprostřední blízkosti navýšil náskok svého týmu. V ten moment směřoval za jedenáctou výhrou - 2:0.

V 67. minutě se ke střele propracoval Anthony Jung, kterého rozesmutnil Jakić. Deset minut poté musela brémská jednička s vypětím všech sil likvidovat dobrou ránu Djibrila Sowa. Švýcarský reprezentant proti tomu českému neuspěl ani v minutě šestaosmdesáté. Až v nastaveném čase skóroval Füllkrug. Chyba ale byla v tom, že si nepohlídal ofsajdovou hranu.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov 3:2

18.02.2023 15:30

Góly: 13. Lars Stindl, 55. Jonas Hofmann, 84. Marcus Thuram - 35. Eric Choupo-Moting, 90+3. Mathys Tel

Hříbata opět potvrdila, že na bavorského soupeře dovedou zahrát. V pátém vzájemném klání v řadě nepoznala hořkost porážky, což kvitují především v Berlíně, protože tamní Union se může po jednadvacátém kole vrátit zpět na první příčku tabulky.

Pravdou zůstává, že tentokrát sehrál výraznou úlohu Dayot Upamecano, který byl už po osmi minutách vyloučen, protože rozhodil unikajícího Alassaneho Pléu, jenž by šel sám na brankáře. Rozhodčí Tobias Welz se ještě poradil s kolegou u videa, který mu vyloučení hostujícího obránce potvrdil. Při nařízené standardní situaci se osmělil Hannes Wolf a Yann Sommer, pro kterého šlo o velice osobní zápas, jelikož v Gladbachu strávil bezmála deset roků, musel zasahovat.

Při následné standardce, která přišla na pořad odpoledne už ve 13. minutě, to už taková sláva pro Sommera nebyla, jelikož poté, co ji Jonas Hofmann rozehrál na hranici šestnáctky, kde zůstal osamocený Lars Stindl, z voleje mířil jeho protihráč přesně k pravé tyči - 1:0. Domácí kapitán se podepsal i pod další zakončení, které už nebylo tak přesné, jak by bylo bývalo zapotřebí.

Ve 34. minutě se dostal do soupeřova pokutového území Pléa. Při nadějné akci však prováhal nejvhodnější moment. A tak se stalo, že se Bayernu podařilo vyrovnat. Alphonso Davies přihrával z levé strany před bránu, kde zůstal nepokrytý Eric Maxim Choupo-Moting. Tady Jonas Omlin opravdu nemohl nic dělat - 1:1.

Alassane Pléa mohl překlopit misky vah zpět na stranu týmu Daniela Farkeho, kdyby dokázal vyprodukovat razantnější střelu. V závěru úvodního dějství byl hodně vidět Kouadio Koné. Nejprve prověřil pozornost muže v rukavicích, poté to dokonce chvíli vypadalo, že jej Joshua Kimmich ve vlastním vápně fauloval. Píšťalka sudího se ale neozvala.

Po změně stran o sobě dal jako první vědět Benjamin Pavard, jehož dobrá rána skončila nad břevnem. Další pokus patřil Stindlovi, ale ujala se až snaha Jonase Hofmanna, který v 55. minutě cílil po zemi a přesně - 2:1. Za deset minutek se o odpověď pokusil Leroy Sané, avšak Omlin stál tam, kde stát měl.

João Cancelo potom sice rozvlnil síť, jenže pouze z boku. Další důležitý okamžik se tedy odehrál až v 84. minutě, kdy Hříbata dostala příležitost k rychlému protiútoku. Za někdejších dob trenéra Luciena Favreho jimi byla proslulá. A je vidět, že tuhle činnost pořád ovládají dokonale. Marcus Thuram, jenž byl v té době na trávníku teprve deset minut, si velmi pečlivě pohlídal Pavardův pohyb, a tím pádem i ofsajdovou hranu, načež měl před sebou na hranici malého čtverce mimořádně jednoduchou úlohu - 3:1.

Svěřenci Juliana Nagelsmanna ještě dokázali skóre korigovat, protože Stefan Lainer v nastaveném čase rozhodně neodvrátil centr podle svých představ. Míče se tedy chopil Alphonso Davies, jehož druhá asistence v utkání body nepřinesla, protože po střele sedmnáctiletého Francouze Mathyse Tela už na případné vyrovnání nebyl prostor - 3:2.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - RB Lipsko 0:3

18.02.2023 15:30

Góly: 14. Emil Forsberg, 85. Konrad Laimer, 90+2. Dominik Szoboszlai

Před mistrovstvím světa v Kataru měli Vlci dobře našlápnuto, avšak v novém kalendářním roce dokázali zvítězit v jediném zápase. V tomto celkově jednadvacátém měli do čtyřiaosmdesáté minuty možnost vyrovnat, ale místo toho ještě dvakrát inkasovali. Die Roten Bullen tedy udrží pátou pozici.

Ve Volkswagen-Areně se skóre poprvé měnilo v závěru úvodní čtvrt hodiny, když špatný odkop zapříčinil, že se Emil Forsberg mohl ve vzdálenosti osmnácti metrů opřít do balonu, který po odrazu cílil do tyče a od ní putoval za brankovou čáru - 0:1. Hosté se díky vedoucímu zásahu dostali na koně, ze kterého nesesedli prakticky až do finálního hvizdu.

Ve 35. minutě pálil z úhlu Timo Werner, leč jeho pokus byl tečovaný na roh. Při něm si Koen Casteels oddychnul, že jeho zaváhání nepotrestal Joško Gvardiol. Další brejk se Werner rozhodnul řešit přihrávkou na Davida Rauma, jehož střelu gólman pouze vyrazil, nicméně André Silva s něčím takovým nepočítal, tudíž nepotvrdil pověst kanonýra.

Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky se ještě Dominik Szoboszlai chopil rozehrávky přímého kopu z velice výhodné pozice. Bohužel pro RB nastřelil pouze vnější stranu pravé tyčky. Po změně stran se k hlavičce dostal Willi Orban a chyběl jenom malinkatý kousek. Janis Blaswich musel poprvé zasahovat v minutě padesáté, kdy jeho pozornost z úhlu vyzkoušel Felix Nmecha.

V 57. minutě ležel na zemi zřejmě faulovaný Maximilian Arnold, nicméně akce Lipska pokračovala. Szoboszlai si všimnul před bránou osamoceného Andrého Silvy, kterému radost pokazil na čáře stojící Micky van de Ven. Čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby to byl právě Arnold, jehož plavající navštívenka nadělala starosti Blaswichovi.

V 81. minutě měl stoprocentní šanci Nkunku, jenže svou letošní sbírku tref na třináct nerozšířil, protože přestřelil. Místo toho za necelých 240 sekund přihrál Laimerovi, jehož přízemní zakončení nebylo z nejprudších, přesto na něj muž v rukavicích nedosáhnul - 0:2. V nastavení Xaver Schlager posunul zpátky na Szoboszlaie, který si udělal prostor a střelou do protipohybu překonal Casteelse - 0:3.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - SC Freiburg 0:2

18.02.2023 15:30

Góly: 39. Michael Gregoritsch, 51. Lucas Höler

Svěřenci kouče Streicha si v novém roce neodpustili pár zaváhání, ale tato výhra (celkově dvanáctá) je nadále udržuje v těsném kontaktu s čelem tabulky. Naopak die Unabsteigbaren klesnou na barážovou pozici, protože nedokázali reagovat na vývoj utkání Stuttgartu s Kölnem, který opanovali domácí.

Pětadvacet tisíc diváků a divaček na Vonovia Ruhrstadionu se úvodní střely dočkalo už po několika sekundách. Postaral se o ni Christopher Antwi-Adjej, avšak mezi tři tyče se nevešla. Také další minuty přinesly neklid v zakončení. Až krátce po uplynutí zahajovací čtvrt hodiny zacílil do prostoru mezi třemi tyčemi Takuma Asano. Bohužel pro něj i pro celou Bochum stál Mark Flekken přesně tam, kde stát měl.

Ve 27. minutě hlavičkoval Ritsu Doan a Manuel Riemann zasahoval. Záhy to zkusil Nicolas Höfler, hosté pak dostali příležitosti zahrávat rohový kop. Jeho exekuce se ujal Vincenzo Grifo a na jeho centr si na zadní tyči počíhal Micheal Gregoritsch, aby jej z první nekompromisně napálil pod břevno bochumské svatyně - 0:1.

Záhy po startu druhé půle zahrozil Kevin Stöger, jenž pořádně zaměstnal Flekkena. Po dalším rohovém kopu si musel jeho protějšek pohlídat hlavičku Christiana Güntera. Dočkal se tedy až Lucas Höler v 51. minutě, protože právě po Günterově centru z levé strany vyskočil výš, než jeho strážce Kostas Stafylidis - 0:2.

Freiburští se výrazně uklidnili a v 64. minutě jim maximálně nahrál do karet Anthony Losilla, který si svou frustraci vybíjel ostrým zákrokem na Höflera, což Felix Zwayer ocenil přímo červenou kartou. Navzdory početní nevýhodě dokázali hráči Letschova výběru soupeřova brankáře dvakrát prověřit. V nastavení pálil Jeong Woo-yeong do břevna, a poté si sudí běžel k monitoru ověřit, že zákrok na Rolanda Sallaie nebyl penaltový.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FC Köln 3:0

18.02.2023 15:30

Góly: 9. Gil Dias, 59. Borna Sosa, 74. Tanguy Coulibaly

Kozli přitom měli za sebou pětizápasovou sérii bez porážky, která započala drtivým domácím vítězstvím nad Werderem. Jenže místo posunu do horní poloviny tabulky umožnili soupeři, aby vylepšil svoje postavení v boji o záchranu a poskočil nad sestupové pásmo.

Pakliže do Mercedes-Benz Areně někdo zavítal až deset minut po úvodním hvizdu, propásnul první zásah, jelikož těsně před uplynutím uvedeného časového úseku skóroval Gil Dias, když si ve vápně šikovně narazil s Genkim Haraguchim a následným angličanem dostal VfB do vedení - 1:0. Na opačném pólu to zkusil Florian Kainz, ale obrana byla proti.

Ve 25. minutě se vřítil do soupeřova vápna Silas Katompa Mvumpa, avšak o necelých padesát čísel minul levou tyčku. Portugalský autor jediné dosavadní branky se v závěru prvního poločasu odhodlal k zakončení znovu. Stál přitom pouze o tři metry dál, než v úspěšném případě, takže na další trefy si diváci a divačky zkrátka museli počkat až do druhého dějství.

Po změně stran Linton Maina těsně nedosáhnul na nadějnou pobídku. Po něm pozdravil Fabiana Bredlowa aktivní Kainz. V 55. minutě se v pokutovém území Kölnu ocitlo hned šest hráčů soupeře. Štěstí zkusil Borna Sosa, ale Schwäbe dokázal jeho nepříjemnou střelu vytěsnit do bezpečí. Pětadvacetiletý chorvatský protihráč jej tedy překonal až těsně před vypršením úvodní hodiny hry, když svůj přímý kop otřel o břevno - 2:0.

Konstantinos Mavropanos také zatoužil po zapsání se do střelecké listiny, ovšem k tomu by býval potřeboval mít přesnější mušku. Řecký obránce záhy alespoň potěšil ochozy atraktivním fotbalovým řešením, při kterém se zbavil protivníka efektivní "zidanovkou". Čtvrt hodiny před koncem Tanguy Coulibaly střílel a díky lehké teči Juliana Chabota šli domácí do třígólového trháku - 3:0. Do konce zápasu o sobě dal vědět ještě střídající Enzo Millot, jehož pumelici vyrazil gólman.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - TSG Hoffenheim 1:0

17.02.2023 20:30

Góly: 88. Fredrik Jensen

Die Függerstädter tedy soupeři oplatili stejnou porážkou z prvního vzájemného klání v této sezoně. V tabulce si na něj rázem vytvořili pětibodový náskok, takže budou po jednadvaceti kolech o jednu příčku lepší, tedy třináctí.

Už v 7. minutě se z hranice šestnáctky podařilo zakončit Arnemu Engelsovi, nicméně obránci viděli, že si při zpracování pomohl rukou. Což jim po konzultaci s kolegou u videa potvrdil rozhodčí Patrick Ittrich. Následující pasáž úvodního poločasu se musela obejít bez vyložené příležitosti. I proto, že nadějný pokus Kelvina Yeboaha byl tečován do bezpečí.

Z druhé půle nebylo odehráno ani 120 sekund, když domácí založili akci, při které Mërgim Berisha prodloužil balon do vápna, kde si s ním úplně nepotykal Yeboah. Okamžitě mu na pomoc přispěchal Ermedin Demirović, jenž nejprve pálil do tyče a po šťastném odrazu dopravil kulatý předmět na místo určení. Radost však byla pouze krátkodobého rázu, jelikož jeho zmíněný spoluhráč, který v FCA hostuje z italského Janova, těsně předtím udeřil do obličeje Kevina Vogta.

Zato v předchozím odstavci uvedený reprezentant Bosny a Hercegoviny si záhy chtěl vymodlit na sudím penaltu, to se nesetkalo s úspěchem. Yeboah, jinak rodák z hlavního města Ghany, byl vidět i v 66. minutě, jenže hostující svatyni překopnul. Zanedlouho si na míč sáhnul i Rafal Gikiewicz, jelikož krotil dobrou ránu Toma Bischofa.

Na úvod finální desetiminutovky se osmělil také Andrej Kramarić, jenže ani tentokrát se do listiny nezapsal. Na další branku tak čeká už čtyři utkání. Dočkal se jí však v minutě osmaosmdesáté Fredrik Jensen na opačné straně, jelikož na zadní tyči dorážel z bezprostřední blízkosti poté, co tam prodlužoval Jeffrey Gouweleeuw. Ten mimochodem po rozehrávce rohového kopu číhal na té přední - 1:0.

Enrico Maassen se mohl těšit z celkově sedmého vítězství, kdežto Pellegrino Matarazzo ani napodruhé nebodoval.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
21
12
7
2
61 : 21
43
2
Borussia Dortmund
21
14
1
6
44 : 27
43
3
Union Berlín
21
13
4
4
35 : 24
43
4
SC Freiburg
21
12
4
5
34 : 31
40
5
RB Lipsko
21
11
6
4
43 : 26
39
6
Eintracht Frankfurt
21
11
5
5
42 : 29
38
7
VfL Wolfsburg
21
8
6
7
38 : 29
30
8
Borussia Mönchengladbach
21
8
5
8
38 : 35
29
9
1. FSV Mainz 05
21
8
5
8
33 : 34
29
10
Bayer Leverkusen
21
8
3
10
35 : 35
27
11
Werder Brémy
21
8
3
10
31 : 41
27
12
1. FC Köln
21
6
8
7
32 : 34
26
13
FC Augsburg
21
7
3
11
26 : 36
24
14
VfB Stuttgart
21
4
7
10
26 : 36
19
15
TSG Hoffenheim
21
5
4
12
29 : 40
19
16
VfL Bochum
21
6
1
14
24 : 51
19
17
Hertha BSC
21
4
5
12
25 : 40
17
18
Schalke 04
21
2
7
12
14 : 41
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
Kepy_FCB

Neskutečné jak BM na Bayern dlouhodobě umí, to už není náhoda

Reagovat
Byleth

Tak klasická bída od hříbat za náma..hráli jsme sice v deseti, ale tak tragický výkon si od bayernu dlouho nepamatuju. Už i klasicky výborný Kimmich hrál tragicky. A Cancelo je v létě zpátky..ten kluk je snad horší jak Bouna Sarr

Reagovat
Seydou Doumbia

cancelo je prostě klasické křídlo, co utočí ale nebrání...čili jako 75% beku v realitě

Reagovat
Bastaron

Dobrý klaun rozhodčí s tou redkou.

Reagovat
Pablos

Ambros... nejmladší český hráč co kdy nastoupil v Bundeslize

Reagovat
vilp

Akorát před třetím gólem hodně hloupě ztratil balon, tak si možná zase dlouho nekopne.

Reagovat
andrew96

+ Szoboszlaie mohl před gólovou střelou uhlídat.

Reagovat
bayern987

to je šílený, jak se mi sem ani nechce chodit, tak jsem úplně zapomněl že hrajeme. Ale jak se ukázalo, všechno špatné je k něčemu dobré.

Reagovat
Bastaron

Tak jestli víš o zápasech jenom odsud, tak to je trochu divné ne.

Reagovat
bayern987

Je to tak, jako jasný mám představu kdy se hraje, ale přesný čas jsem prostě vždy sledoval na ef.

10 let sem chodím. Už tak nějak ze zvyku, první věc co po zapnutí pc udělám je, že klikám na ef.

Reagovat
Bastaron

Nice, to já radši mám upozornění od Livesportu na mobilu.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Bayern +

Strašne mi ten nový Eurofotbal zatiaľ odradil futbal. Jasné, že na Bayern a West Ham ti stačí Instagram a vieš o všetkom podstatnom, ale iné zápasy a súťaže už nielen, že nepozerám, ale ani nečítam cez EF, ako bolo roky zvykom...

Reagovat
Rudnevs

Síce sem ešte zo zvyku chodím, ale mám k tomu extrémnu nechuť.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Gazdo

Tie dresy BVB su paradne. 50k rada na dres to je sialene. Stale sa neda poriadne ani predobjednat lebo im to zhodilo servery s eshopom. Urcite zakupim

Reagovat
Rudnevs

Mimochodom, Bundesliga momentálne najvyrovnanejšia liga v Európe, vedú tri celky s rovnakým počtom bodov, z toho jeden je Union a Freiburg na štvrtom mieste stráca tri body.

Neskutočné, že aj tak to nikoho moc netrápi, lebo zrejme každý je presvedčený, že aj tak vyhrá Bayern

Reagovat
andrew96

Na podzim ještě bylo unešení z Unionu, ale ten to za 3 týdny ztratil. Takže i s ohledem na to se nedivím opatrnějšímu nahlížení. A samozřejmě 10letá dominance taktéž zanechala značné stopy.

Reagovat
Manik...

Reagovat
raduinho

Každýmu je víceméně jasný, že odted udělá Bayern něco jako 10 výher a 3 remízy a bude slavit titul ještě před Velikonocema

Reagovat
vilp

Wirtz je fantastický fotbalista, super, že je zpět.

Reagovat
Arnar Resmusonn

BVB se konečně našlo v plné parádě trvalo to ale za mě je letos šance uspět na více frontách. Liga, pohár a klidně i pořádně v LM postoupit. Terzic je ten pravý a myslím že i Kehl na postu sportovního ředitele je důležitý! V létě odejde Jude ale budou schopni ho nahradit.

Líbí se mi, snad to půjde trochu udržet, né jak předtím kdy fungovali jen jako "farma" a prodej kvality.

A perfektní dresy

Reagovat
andrew96

Já bych teda brzdil. Našli se až po zimní pauze, a stejně odehráli herně řadu slabších zápasů (Augsburg, Mainz, Chelsea, Hertha). Zas tolik se podle mě nezměnilo, až na chycení sliny a získání sebevědomí. Ve hře se pořád objevuje dost nešvarů, byť díky dobrým výsledkům si hráči víc věří.

Reagovat
Arnar Resmusonn

Každý na to má svůj názor podle mě to prostě víc funguje. Obranná dvojice Süle a Nico to je konečně změna k lepšímu. Kobel super, Wolf super... prostě ta obrana už není tak divoká jak minulé roky a na tom se dá stavět. Prostě mě připadá že si hráči víc věří a o dost lépe hrají. I ryerson či Özcan se chytli.

Já jsem rád, že BVB hraje prim a při letošním Bayernu je možnost titulu.

Reagovat
andrew96

Však názor nikdo nikomu nebere. Kobel je můj nejoblíbenější brankář rozhodně od Weidenfellera, za mě je kvalitativně i nad ním. Schlotterbeck je neřízený vlak, jenž do soubojů chodí naplno a často na poslední chvíli; když mu to nevyjde, je oheň na střeše. A to bylo na podzim celkem často. Wolf je zajímavý úkaz, čím dál lepší lepidlo na provozní nehody, přitom od něj víceméně nikdo ni nečekal. Od Özcana jsem upřímně čekal víc, třeba Can je ve svém beast modu lepším DM.

Ano, hráči si teď víc věří a díky tomu lépe hrají. Viz Wolf, Can, Adeyemi, Brandt (to je taky neuvěřitelný obrat). Nicméně si nemyslím, že jde o strukturální změnu. Spíše se jedná o aktuální trend, jenž se ovšem může po jedné porážce zase rozsypat. Aby se pak zase nejelo kolečko o chybějící mentalitě, nezkušenosti mladých a podobné dojmologie.

Reagovat
Arnar Resmusonn

To bych byl nerad, kdyby se to rozsypalo. Ale i proto se mi líbí ty nákupy. Už se za každou cenu neřeší jen mladí talenti, které BVB vychová a pak prodá. Süle, Ryerson, Özcan, Haller už mají odkopané . Já jsem optimista a myslím že s Kehlem by to mohlo jít nahoru

Reagovat
vladino10

Kedy na tom bola Borussia lepšie ako teraz? Za mňa teda tie predošlé sezóny by bola už dávno zosypana len z toho, že sa mohla Bayernu priblížiť užívaj, veď je to super, že konečne vie BVB vyhrať aj zápasy kde je horšie (Chelsea)

Reagovat
andrew96

O něco víc jsem si užíval sezonu 2018/19, kdy to pod Favrem vypadalo herně lépe. Užívám i nyní, nicméně udržuju v sobě i skepsi, minulé sezony mě v tomto dokonale vycvičily.

Reagovat
Gazdo

Tie dresy sa daju predobjednat az na september 2023

Reagovat
Rich

Dortmund je teď v laufu, ale uvidíme, jak budou hrát na Bayernu... Protože poslední zápasy prostě Dortmund hraje proti slabším týmům... Příští zápas je proti Hoffenheimu... Ten je už blízko sestupovým příčkám... Ale liga je takto zajímavější, ten minimální rozdíl na první příčku je malý... Vlastně téměř nulový... Co mě štve a není to poprvé, kdy rozhodčí ovlivnili zápas Bayernu... Ta červená Upamecanovi neměla prostě být a rozhodčí se na to nešel ani podívat... A třeba zápas s Frankfurtem, tam taky rozhodčí pískal proti Bayernu... Vím, že se na to nedá vymlouvat a ani nechce, ale štve mě takové ovlivňování...

Bayern hraje hrozně a nekonzistentně, kdy jediný, kdo dává góly je Choupo a Coman... Potažmo Musiala.. Gnabry a Sané děs... Davies je totálně z formy... Goretzka nic hraje... Kimmich podle toho, jak se vyspí... V minulém zápasu mi bylo líto Mullera, to je motor týmu, vymýšlí hru a burcuje ten tým dopředu... A pan rádoby netrenér ho sundá a dá tam Cancela... Něco shnilého je v kabině Bayernu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele