21. kolo
17.02.2023 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Elvis Rexhbecaj a Rafal Gikiewicz (© AFP)

Augsburg zásluhou pozdního gólu přehrál Hoffenheim

Die Függerstädter tedy soupeři oplatili stejnou porážkou z prvního vzájemného klání v této sezoně. V tabulce si na něj rázem vytvořili pětibodový náskok, takže budou po jednadvaceti kolech o jednu příčku lepší, tedy třináctí.

Už v 7. minutě se z hranice šestnáctky podařilo zakončit Arnemu Engelsovi, nicméně obránci viděli, že si při zpracování pomohl rukou. Což jim po konzultaci s kolegou u videa potvrdil rozhodčí Patrick Ittrich. Následující pasáž úvodního poločasu se musela obejít bez vyložené příležitosti. I proto, že nadějný pokus Kelvina Yeboaha byl tečován do bezpečí.

Z druhé půle nebylo odehráno ani 120 sekund, když domácí založili akci, při které Mërgim Berisha prodloužil balon do vápna, kde si s ním úplně nepotykal Yeboah. Okamžitě mu na pomoc přispěchal Ermedin Demirović, jenž nejprve pálil do tyče a po šťastném odrazu dopravil kulatý předmět na místo určení. Radost však byla pouze krátkodobého rázu, jelikož jeho zmíněný spoluhráč, který v FCA hostuje z italského Janova, těsně předtím udeřil do obličeje Kevina Vogta.

Zato v předchozím odstavci uvedený reprezentant Bosny a Hercegoviny si záhy chtěl vymodlit na sudím penaltu, to se nesetkalo s úspěchem. Yeboah, jinak rodák z hlavního města Ghany, byl vidět i v 66. minutě, jenže hostující svatyni překopnul. Zanedlouho si na míč sáhnul i Rafal Gikiewicz, jelikož krotil dobrou ránu Toma Bischofa.

Na úvod finální desetiminutovky se osmělil také Andrej Kramarić, jenže ani tentokrát se do listiny nezapsal. Na další branku tak čeká už čtyři utkání. Dočkal se jí však v minutě osmaosmdesáté Fredrik Jensen na opačné straně, jelikož na zadní tyči dorážel z bezprostřední blízkosti poté, co tam prodlužoval Jeffrey Gouweleeuw. Ten mimochodem po rozehrávce rohového kopu číhal na té přední - 1:0.

Enrico Maassen se mohl těšit z celkově sedmého vítězství, kdežto Pellegrino Matarazzo ani napodruhé nebodoval.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele