21. kolo
18.02.2023 15:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Lipska (© AFP)

Wolfburg znovu prohrál, tentokrát s Lipskem

Před mistrovstvím světa v Kataru měli Vlci dobře našlápnuto, avšak v novém kalendářním roce dokázali zvítězit v jediném zápase. V tomto celkově jednadvacátém měli do čtyřiaosmdesáté minuty možnost vyrovnat, ale místo toho ještě dvakrát inkasovali. Die Roten Bullen tedy udrží pátou pozici.

Ve Volkswagen-Areně se skóre poprvé měnilo v závěru úvodní čtvrt hodiny, když špatný odkop zapříčinil, že se Emil Forsberg mohl ve vzdálenosti osmnácti metrů opřít do balonu, který po odrazu cílil do tyče a od ní putoval za brankovou čáru - 0:1. Hosté se díky vedoucímu zásahu dostali na koně, ze kterého nesesedli prakticky až do finálního hvizdu.

Ve 35. minutě pálil z úhlu Timo Werner, leč jeho pokus byl tečovaný na roh. Při něm si Koen Casteels oddychnul, že jeho zaváhání nepotrestal Joško Gvardiol. Další brejk se Werner rozhodnul řešit přihrávkou na Davida Rauma, jehož střelu gólman pouze vyrazil, nicméně André Silva s něčím takovým nepočítal, tudíž nepotvrdil pověst kanonýra.

Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky se ještě Dominik Szoboszlai chopil rozehrávky přímého kopu z velice výhodné pozice. Bohužel pro RB nastřelil pouze vnější stranu pravé tyčky. Po změně stran se k hlavičce dostal Willi Orban a chyběl jenom malinkatý kousek. Janis Blaswich musel poprvé zasahovat v minutě padesáté, kdy jeho pozornost z úhlu vyzkoušel Felix Nmecha.

V 57. minutě ležel na zemi zřejmě faulovaný Maximilian Arnold, nicméně akce Lipska pokračovala. Szoboszlai si všimnul před bránou osamoceného Andrého Silvy, kterému radost pokazil na čáře stojící Micky van de Ven. Čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby to byl právě Arnold, jehož plavající navštívenka nadělala starosti Blaswichovi.

V 81. minutě měl stoprocentní šanci Nkunku, jenže svou letošní sbírku tref na třináct nerozšířil, protože přestřelil. Místo toho za necelých 240 sekund přihrál Laimerovi, jehož přízemní zakončení nebylo z nejprudších, přesto na něj muž v rukavicích nedosáhnul - 0:2. V nastavení Xaver Schlager posunul zpátky na Szoboszlaie, který si udělal prostor a střelou do protipohybu překonal Casteelse - 0:3.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele