21. kolo
18.02.2023 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lucas Höler oslavuje branku na 0:2 (© AFP)

Freiburg odváží z Bochumi všechny tři body

Svěřenci kouče Streicha si v novém roce neodpustili pár zaváhání, ale tato výhra (celkově dvanáctá) je nadále udržuje v těsném kontaktu s čelem tabulky. Naopak die Unabsteigbaren klesnou na barážovou pozici, protože nedokázali reagovat na vývoj utkání Stuttgartu s Kölnem, který opanovali domácí.

Pětadvacet tisíc diváků a divaček na Vonovia Ruhrstadionu se úvodní střely dočkalo už po několika sekundách. Postaral se o ni Christopher Antwi-Adjej, avšak mezi tři tyče se nevešla. Také další minuty přinesly neklid v zakončení. Až krátce po uplynutí zahajovací čtvrt hodiny zacílil do prostoru mezi třemi tyčemi Takuma Asano. Bohužel pro něj i pro celou Bochum stál Mark Flekken přesně tam, kde stát měl.

Ve 27. minutě hlavičkoval Ritsu Doan a Manuel Riemann zasahoval. Záhy to zkusil Nicolas Höfler, hosté pak dostali příležitosti zahrávat rohový kop. Jeho exekuce se ujal Vincenzo Grifo a na jeho centr si na zadní tyči počíhal Micheal Gregoritsch, aby jej z první nekompromisně napálil pod břevno bochumské svatyně - 0:1.

Záhy po startu druhé půle zahrozil Kevin Stöger, jenž pořádně zaměstnal Flekkena. Po dalším rohovém kopu si musel jeho protějšek pohlídat hlavičku Christiana Güntera. Dočkal se tedy až Lucas Höler v 51. minutě, protože právě po Günterově centru z levé strany vyskočil výš, než jeho strážce Kostas Stafylidis - 0:2.

Freiburští se výrazně uklidnili a v 64. minutě jim maximálně nahrál do karet Anthony Losilla, který si svou frustraci vybíjel ostrým zákrokem na Höflera, což Felix Zwayer ocenil přímo červenou kartou. Navzdory početní nevýhodě dokázali hráči Letschova výběru soupeřova brankáře dvakrát prověřit. V nastavení pálil Jeong Woo-yeong do břevna, a poté si sudí běžel k monitoru ověřit, že zákrok na Rolanda Sallaie nebyl penaltový.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele