21. kolo
18.02.2023 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Frankfurtu (© AFP)

Brémy na Eintracht znovu nestačily, v Deutsche Bank Parku prohrály o dvě branky

O jednu z nich se postaral Randal Kolo Muani, jenž jich má tedy na kontě už deset, a i jeho zásluhou si Orli po jednadvaceti kolech pojistili šestou příčku. Naopak Werder podruhé v řadě prohrál a zůstává desátý.

V úvodních minutách byla aktivnější skvadra Olivera Glasnera, za což byla odměněna už v 8. minutě. Po faulu na Randala Kolo Muaniho došlo na standardní situaci, při které letěl centr na zadní tyč, odkud Kristijan Jakić vracel před bránu, kde smolně zasáhnul Marco Friedl a nasměroval míč do vlastní sítě - 1:0.

Další pokus patřil Daichimu Kamadovi, ale mezi tři tyče se nevešel. Werder nadále tahal za kratší konec. Soupeři se bez větších potíží dařilo eliminovat jakékoli snahy nejlepšího bundesligového střelce Niclase Füllkruga. Až ve 40. minutě se dostal k hlavičce Evan Ndicka, nicméně skóre se znovu měnilo až ve druhé půli. I proto, že v nastaveném čase té první cílil nad Jesper Lindstrøm.

V 53. minutě přiletěl do vápna klubu z hanzovního města centr, po kterém hlavičkoval Randal Kolo Muani. Jiří Pavlenka stačil vyrážet k Ansgaru Knauffovi, jenž s trochou štěstí procedil balon zpět na účastníka mistrovství světa v Kataru, který z bezprostřední blízkosti navýšil náskok svého týmu. V ten moment směřoval za jedenáctou výhrou - 2:0.

V 67. minutě se ke střele propracoval Anthony Jung, kterého rozesmutnil Jakić. Deset minut poté musela brémská jednička s vypětím všech sil likvidovat dobrou ránu Djibrila Sowa. Švýcarský reprezentant proti tomu českému neuspěl ani v minutě šestaosmdesáté. Až v nastaveném čase skóroval Füllkrug. Chyba ale byla v tom, že si nepohlídal ofsajdovou hranu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele