Bundesliga - preview 21. kola: Union útočí na první místo

17.02.2023, 09:26, aktualizováno 19.02.2023, 09:03
Previews
Florian Wirtz (© AFP)

Union Berlín se veze na vítězné vlně, nyní hostí Schalke a v případě výhry se posune do čela před Bayern. Bavorský celek úspěšně nahání i Dortmund, roli favorita bude před vlastními fanoušky plnit rovněž Leverkusen...

Union Berlín - Schalke 04

neděle 15:30

Výkony Unionu jsou v letošním ročníku německé nejvyšší soutěže považovány za jedno z největších překvapení, neboť berlínský klub i krátce po odehrané polovině bojuje o mistrovský titul a daří se mu také na evropské scéně. V tuto chvíli se nachází na druhém místě se ziskem dvaačtyřiceti bodů a za vedoucím Bayernem zaostává o jediný bod, v novém roce navíc neztratil v lize ani bod.

Svěřenci trenéra Urse Fischera v současnosti vyhráli pětkrát za sebou, poslední porážku utrpěli v polovině listopadu uplynulého roku ve Freiburgu (1:4). Před týdnem potvrdili skvělé rozpoložení s konkurenčním Lipskem, když na jeho půdě nečekaně zvítězili 2:1. Oproti svému nedělnímu rivalovi mohou mít jednou nevýhodu, jelikož ve čtvrtek sehráli těžký zápas play-off o osmifinále Evropské ligy v Amsterdamu, a postupem času jim tedy mohou docházet síly.

S obhájcem nizozemského titulu Ajaxem se však vytáhli a do odvety si přivážejí nadějnou bezbrankovou remízu. Navíc ke skórování měli blíže, neboť si vytvořili více gólových možností. Naopak Schalke je v naprosto opačné pozici a s jeho udržením mezi elitou to nevypadá vůbec dobře. Výběr z Gelsenkirchenu vyhrál v dosavadních dvaceti duelech jen dvakrát a patří mu beznadějně poslední osmnáctá příčka se ziskem dvanácti bodů.

V předchozích třech zápasech kuriózně uhrál tři nerozhodné výsledky 0:0 s Kolínem, Gladbachem i Wolfsburgem, vzhledem k jeho situaci mu ale tyto remízy příliš nepomáhají. Schalke je suverénně nejhorší v počtu vstřelených branek, na kontě jich má pouze čtrnáct, a jestliže tuto bilancí nevylepší, tak se jen těžko zachrání. Svému nadcházejícímu rivalovi má rozhodně co vracet, neboť v podzimní části s ním doma utrpěl obrovský debakl 1:6.

Fischer nemůže nasadit dlouhodobě zraněného Schäfera, jeho protějšek Thomas Reis postrádá Heekerena, Poltera, Skarkeho a van den Berga. V základní jedenáctce by se měl znovu objevit český reprezentační záložník Alex Král, jenž v tomto ročníku odehrál patnáct bundesligových duelů a na první trefu stále čeká.

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Jaeckel, Knoche, Diogo Leite - Trimmel, R. Khedira, Gisselmann - Seguin, Haberer - Jordan, Becker

Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Brunner, Yoshida, Jenz, Uronen - Krauß, Král - Kozuki, Zalazar, Bülter - M. Frey

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.57 - 3.94 - 7.15

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Borussia Dortmund - Hertha BSC

neděle 17:30

I po sedmi soutěžních zápasech v kalendářním roce 2023 zůstává Dortmund stoprocentní. V současné formě by si tak Borussia měla poradit také s berlínskou Herthou, která v Bundeslize bojuje o holé přežití a "Schwargelben" na jejich stadionu obrala o body naposledy před čtyřmi lety.

Ve středečním úvodním osmifinále Ligy mistrů předvedla Borussia zřejmě nejslabší výkon od zimní přestávky. Londýnská Chelsea se v Dortmundu předvedla v dobrém světle a klidně mohla několikrát skórovat. Jenže nestalo se tak. Naopak německému mančaftu skvěle vyšel jeden brejk, díky němuž půjde do březnové odvety v Anglii z lepší výchozí pozice.

Pochvalovat si v Dortmundu mohou také nedávné účinkování v Bundeslize, neboť po pěti výhrách v řadě se ze šestého místa v tabulce posunul na třetí pozici. "Sebevědomí může jednu nebo dvě věci trochu usnadnit. Ale mnohem důležitější je, abychom na svém sebevědomí nespoléhali, abychom dál pracovali na věcech, které nás do této situace dostaly. Je vidět, že kluci jsou ochotni investovat každý den do toho, aby se zlepšili," vzkázal trenér BVB Edin Terzic.

Šesté vítězství by si Schwarzgelben měli dle sázkových kanceláří připsat také proti Hertě, která se čtyřmi porážkami po zimní pauze rychle dostala pod tlak. Minulý víkend ale "Staré dámě" blýsklo na lepší časy. Na Olympiastadionu jasně přemohla Mönchengladbach a poprvé od 12. listopadu konečně oslavila zisk tří bodů.

Podle trenéra Berlíňanů Sandra Schwarze měla na nedělní vítězství vliv také zvolená herní formace. "Proti Mönchengladbachu velmi dobře ladila tříčlenná obrana, což je logická varianta i pro nedělní zápas v Dortmundu. Kluci se cítili dobře, což samozřejmě souviselo i s výsledkem. V základním rozestavení musíme zůstat odvážní," zdůraznil lodivod Herthy. Tomu budou v Dortmundu scházet obránce Peter Pekarík a čtveřice útočníků Wilfried Kanga, Stevan Jovetić, Chidera Ejuke a Wilfried Kanga.

Hráči Borussie pro zápas navléknou speciální tmavé dresy, kterými připomenou historii města založenou na těžkém průmyslu a zpracovávání uhlí a oceli. Černý trikot však na sebe jistě nenavléknou pravý bek Mateu Morey,a útočník Youssoufa Moukoko, kteří zůstávají na marodce. Tu už naopak opustil zkušený belgický zadák Thomas Meunier.

První měření sil v probíhající sezoně dopadlo díky jedinému zásahu Anthonyho Modesteho lépe pro Dortmund. Také ve většině dalších nedávných střetnutích se vícekrát radovali Schwargelben. Hertha si Porúří všechny body odvezla naposledy v prosinci roku 2013.

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel — Ryerson, Süle, N. Schlotterbeck, Guerreiro — Can — Brandt, Bellingham, Reus, Adeyemi — Haller

Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Chrisrensen — Uremović, Kempf, Dárdai — Richter, Cigerci, Plattenhardt — Tousart, Serdar — Ngankam, Niederlechcner

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.49 - 9.37

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05

neděle 19:30

Nehezký zápas ve čtvrtek prožil Leverkusen v Evropské lize proti Monacu. I když se zdálo, že by dokonce mohl dokráčet k vítězství, nakonec se před svým sokem z jihu Francie musel sklonit. Delší dobu myslet na neúspěch ovšem nemůže, jede se zkrátka dál, na řadu okamžitě přichází Bundesliga. A s ní i nepříjemný střes s urputnou a mnohdy nevyzpytatelnou Mohučí.

Hosté navíc přicestují do Severního Porýní-Vetfslka povzbuzeni o výhru nad Augsburgem. Tradiční únorový karneval zkrátka oslavili nejlepším možným způsobem, zase se tak o něco vzdálili od sestupového pásma. Znovu se dostali do většího klidu poté, co nezvládli těžký los a padli s Unionem a Bayernem. Svému sokovi mají navíc ze srpna loňského roku co oplácet, před vlastními fanoušky s ním padli o tři branky.

Mohučský lodivod Bo Svensson tak mohl své mužstvo za předešlé vystoupení jenom pochválit. Především umělo tvrdě trestat školácké chyby bavorského konkurenta. "Snažili jsme se od začátku vnést do hry rychlost a být hodně aktivní,” povídal. "Byl jsem velmi spokojený s výkonem svého týmu, který dokázal být po celý duel soustředěný. Podnikli jsme další krok vpřed,” podotýkal.

Pro Bayer bude nejdůležitější zmobilizovat síly po jistě náročném klání na evropské scéně. Revanš s ASM přitom čeká na domácí hned příští týden, bylo by potřeba se na ni pozitivně naladit. "Ještě zdaleka není konec, na odvetu budeme nažhavenější než kdy jindy,” sliboval například leverkusenský záložník Robert Andrich.

Domácí kouč Xabi Alonso má na marodce tři hráče, konkrétně Charlese Aránguize, Moussu Diabyho a Andreje Lunjova. Útočník Patrik Schick by sice již měl být zdráv, nepočítá se s ním ale do základní sestavy, protože zápasový rytmus mu prostě chybí. Svensson naopak nemá prakticky žádné potíže s absencemi, mimo hru mu je akorát Jonathan Burkardt, poněvadž Silvan Widmer i Robin Zentner jsou konečně fit.

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Kossounou, Tapsoba, Hincapié - Frimpong, Demirbay, Andrich, Bakker - Adli, Wirtz, Hložek

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Hanche-Olsen, Bell, Fernandes - Widmer, Barreiro, Kohr, Caci - Onisiwo, J.-S. Lee - Ajorque

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.70 - 4.26

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov

sobota 15:30

Jestli na někoho nemá Bayern z posledních let opravdu vůbec dobré vzpomínky, pak právě na nynějšího soupeře ze Severního Porýní-Vestfálska. Mönchengladbach jednoduše může být ve formě, v jaké chce, ve špatné, v dobré, v neutrální, a i přesto na bavorského giganta v časech nedávných uměl najít recept. Aktuálně by přitom potřeboval na takové zápasy zavzpomínat.

Měření sil zkraje sezóny dopadlo nerozhodně. Počtvrté za sebou, pokud do statistik zahrneme i bájný mnichovský výprask z října roku 2021 v rámci Německého poháru, tak hrdý výběr Stern des Südens nad svým protivníkem nevyhrál. V minulých šesti vzájemných kláních se zkrátka Bayern radoval z triumfu nad Mönchengladbachem pouze jednou jedinkrát, dvakrát remizoval, třikrát prohrál.

Po sérii tří remíz zkraje nového roku jsou hosté každopádně zpět v kurzu. Chytli se snadným skalpem Mohuče, následně zvítězili třikrát za sebou. A že jsou na tom dobře i po herní stránce, prokázal i úterní mač Ligy mistrů v Paříži. Až na závěrečné pasáže totiž byli lepší než PSG, k úspěšnému konci dokráčeli ve finále zaslouženě.

Co se aktuálních absencí týče, nic se v podstatě nezměnilo. I nadále kouč Julian Nagelsmann bude postrádat čtveřici zraněných hráčů ve složení Sadio Mané, Lucas Hernandez, Manuel Neuer a Noussair Mazraoui, riskovat se zřejmě nebude ani nástup Kingsleyho Comana, jenž přicestoval z Francie s lehčím zraněním. "V srpnu jsme odehráli proti Mönchengladbachu dobrý zápas, nedokázali jsme ovšem využít spoustu šancí,” vracel se k úvodnímu střetu sezóny bavorský šéf lavičky.

I když domácí oplývají nečekaně dobrou bilancí s německým velikánem, jsou pasováni do role outsidera. Už jenom proto, že v předešlých týdnech nesbírali dobré rezultáty, po restartu soutěží po světovém šampionátu v Kataru skolili pouze trápící se Hoffenheim, jen remízu pak uhráli s posledním bundesligovým týmem z Gelsenkirchenu. A naposledy by nejraději na své vystoupení úplně zapomněli, vysoko padli na půdě Herthy, dalšího konkurenta, jehož prioritou je ligová záchrana.

Daniel Farke, kouč Die Fohlen, může mít pro tento mač k dispozici kompletní kádr. Tedy za předpokladu, že nakonec bude moci využít služeb Marcuse Thurama a Joea Scallyho, jež trápí jisté svalové potíže. "U Joea jsem mírně optimistický, že nastoupí,” komentoval možné ztráty šestačtyřicetiletý stratég. "Na zápas se těšíme. Pokaždé je to vrchol sezóny, když hrajete proti Bayernu, a obzvláště doma v Borussia-Parku. Víme, že potřebujeme podat absolutně špičkový výkon, spousta věcí se nám také musí sejít. Je to pro nás na každý pád pořád příležitost získat nějaké další body do tabulky, takže jsme hodně motivovaní ukázat sami sebe a dosáhnout na slušný výsledek.”

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Omlin - Scally, Itakura, Elvedi, Bensebaïni - Weigl, Koné - Hofmann, Kramer, Stindl - Thuram

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, Upamecano, de Ligt - Kimmich, Goretzka - Joao Cancelo, L. Sané, Musiala, Davies - T. Müller

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.12 - 5.25 - 1.40

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

VfL Wolfsburg - RB Lipsko

sobota 15:30

Po dlouhých osmnácti zápasech napříč všemi soutěžemi Lipsko padlo. Ve šlágru kola se před týdnem muselo sklonit před Unionem, a ačkoli tahle porážka neměla žádný zásadní vliv na blízký kontakt se strategickou první čtyřkou, jež zaručuje účast v Lize mistrů pro následující ročník, další nezdary by už se podepsat mohly. Spravit náladu si teď míní proti Wolfsburgu.

Výběr kouče Nika Kovače ale ani náhodou nebude představovat překážku, jakou by hosté mohli překročit s lehkostí. Tenhle protivník nebude ležet jen schouleně na zemi, nenechá do sebe kopat. Byť v posledních týdnech ztratil jakýsi šmrnc poté, co disponoval parádní sérií šesti výher v řadě. Na jeho obranu totiž neměl jednoduchý los.

Jeho výsledkovou křivku dolů srazila nejprve těsná porážka na půdě Brém. Pak vyzval vedoucí celky Bundesligy, tedy Union a Bayern. Zvítězit přitom na půdě urputného Schalke není aktuálně snadnou záležitostí, i když ano, remíza se musí brát z pohledů Vlků jako ztrátová. "Pod Kovačem ví náš soupeř, jak působit, přesně ví, co má dělat. Tvrdě pracuje, hraje ve vysoké intenzitě, když nedrží míč. Má také spoustu dobrých individualit,” nechtěl se lipský stratég Marco Rose zaobírat současným rozpoložením VfL a situaci podceňovat, ač je jeho družina pasována do role mírného favorita.

Obecně nebyl Rose po minulém utkání s berlínským klubem spokojený. "Nevytvořili jsme si totiž moc šancí,” zlobil se. "Samozřejmě očekávám, že mí útočníci se budou objevovat v takových pozicích, z nichž budou střílet branky. Někdy to není jednoduché. Ale není to jen o nějaké koncovce, spíše o celkovém nastavení, jak se do šancí dostávat. Nejsme daleko od nějakých ideálů, ale prostě stále nejsme spokojeni s tím, jak obecně hrajeme.”

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - R. Baku, Bornauw, van de Ven, Paulo Otávio - Arnold - Svanberg, Gerhardt - Wimmer, Omar Marmoush - Wind

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Blaswich - Simakan, Orbán, Gvardiol, Halstenberg - Laimer, X. Schlager - Szoboszlai, Forsberg, Werner - André Silva

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.03 - 3.76 - 2.32

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

VfL Bochum - SC Freiburg

sobota 15:30

Další těžký protivník v krátkém čase čeká Bochum. Po soubojích s Dortmundem a Bayernem vyzve mužstvo z Porúří Freiburg. Zatímco domácí se soustředí na udržení v Bundeslize, "Breisgauer" se pohybují ve vybrané společnosti poblíž samotného čela.

Bochum se v sobotu chce mimo jiné zaměřit na lepší bránění pokutového území. Zatím to mužstvu kouče Thomase Letsche moc nejde. Soupeři VfL kopali v probíhajícím bundesligovém ročníku už 12 penalt. Žádný jiný tým jich nedovolil více. "Rozhodně nechceme tento rekord navýšit. Na druhou stranu musíme být efektivnější i vepředu. Například díky driblinku do vápna soupeře," zdůraznil Letsch.

Freiburg se na rozdíl od Bochumi, která bojuje o záchranu v nejvyšší soutěži, pohybuje na opačném pólu tabulky. Před zahájením 21. kola držel páté místo, k čemuž SCF pomohla i poslední výhra nad Stuttgartem. Na lavičce uplynulý víkend chyběl trenér Christian Streich, jenž se nyní po vypršení disciplinárního trestu vrací na scénu. ""Bylo velmi nepříjemné sedět při vlastním zápase v tmavé místnosti u obrazovky. Ale vyhráli jsme, to je nejdůležitější," vrátil se Streich k týden starému zážitku.

VfL nepomůže záložník Gerrit Holtmann, jenž se zotavuje po operaci menisku. Marodí také bek Christian Gamboa a nejistý zůstává start středopolaře Philippa Förstera. Fit už je naopak náhradní brankář Michael Esser. Freiburg dlouhodobě nemá velké potíže se zraněnými hráči, avšak nyní mu minimálně do konce sezony vypadl Daniel Kofi-Keyreh. Ghanského forvarda čeká nucená pauza poté, co si přetrhl kolenní vazy. Naopak po vypršení karetního trestu by se do základní sestavy měl vrátit pravý obránce Kiliann Sildillia

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Janko, Ordec, K. Schlotterbeck, Danilo Soares - Losilla, Kunde - Asano, Stöger, Antwi-Adjei - P. Hofmann

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Sildillia, Ginter, Lienhart, Günter - Eggestein, Höfler - Doan, Grifo - Höler - Gregoritsch

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.91 - 3.38 - 2.59

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

VfB Stuttgart - 1. FC Köln

sobota 15:30

Před rokem se Stuttgart v domácím zápase proti Kölnu na poslední chvíli zachránil v Bundeslize. Nyní by "Schwaben" opět potřebovali dobrý výsledek, neboť znovu bojují o holé přežití. Kolínští "Geißböcke" ovšem v roce 2023 ještě neprohráli jediný soutěžní duel. Budou tedy představovat těžký oříšek k rozlousknutí.

Stuttgart se trápí od začátku sezony a po zimní přestávce je to s ním ještě horší. V posledních šesti ligových kolech vydolovali hráči VfB pouhé dva body. "Na jedné straně je třeba mluvit na rovinu a řešit věci, v nichž se nám nedaří, na straně druhé ale musíme po neúspěších pomáhat týmu nahoru. Jako celek budeme mít hlavy nahoře, protože věříme tomu, co děláme," prohlásil na předzápasové tiskové konferenci trenér Schwaben Bruno Labbadia.

Köln naopak spolu s Bayernem, Unionem a Dortmundem zůstává jediným mančaftem, jenž v pěti jarních kolech nenašel přemožitele. Geißböcke tak rychle cupitají co nejdál od sestupového pásma. Další krůček chtějí učinit také proti VfB. Pro Stuttgart, stejně jako pro nás, je v sázce hodně. Chceme získat tři body, abychom pokračovali v naší cestě," vzkázal kouč 1. FC Steffen Baumgart.

U Rýna se v posledních dnech vylepšila situace se zraněnými hráči. Stoper Luca Kilian, záložník Dejan Ljubicic i útočník Davie Selke se pomalu vrací do hry. Na marodce však zůstávají forvadi Florian Dietz s Dimitrisem Liminosem a Markem Uthem a zadáci Kristian Pedersen a Timo Hübers. Posledního jmenovaného zastoupí ve Stuttgartu Nikola Soldo.

Labbadia v minulém kole vůbec poprvé v sezoně vsadil na brankáře Fabiana Bredlowa, jenž se mezi tři tyče postaví také proti Geißböcke. Zatímco útočníci VfB Serhou Guirassy a Tiago Tomás dál zůstávají zranění, středopolař Nikolas Nartey se již vrátil do tréninku. Pár dní se naopak nemohl připravovat nachlazený levý bek Schwaben Borna Sosa, o jehož startu se teprve rozhodne.

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Bredlow - Anton, Mavropanos, Zagadou, Sosa - Karazor - Endo, Haraguchi - Silas, Führich - Kastanaras

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schmitz, Soldo, Chabot, Hector - Skhiri - Thielmann, Huseinbašić, Kainz - Maina, Tigges

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.43 - 3.36

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Eintracht Frankfurt - Werder Brémy

sobota 18:30

Frankfurt před týdnem schytal nepříjemnou facku v Kolíně a rázem na mužstva před sebou ztrácí víc bodů, než by chtěl. O nápravu se Eintracht pokusů proti Brémám, jimž poslední kolo rovněž nevyšlo podle představ.

Na porážku o tři góly nejsou v Hesensku z poslední doby moc zvyklí. Avšak co se stalo, nedá se odestát. Frankfurt se v neděli nechal zostudit kolínskými "Kozli" a po porážce 3:0 klesl v tabulce Bundesligy na šesté místo. Toho využila především vedoucí trojice soutěže, která Eintrachtu odskočila. Družina trenéra Olivera Glasnera tak ještě bude mít dost práce, pokud se chce do příštího ročníku Ligy mistrů kvalifikovat z německé ligy.

Liga mistrů však není jen hudbou budoucnosti, nýbrž také přítomnosti. Již příští týden změří Frankfurt síly v osmifinále nejprestižnější evropské klubové soutěže s SSC Neapol. Předtím však Eintracht čeká šichta v Bundeslize. "Tento týden jsme se bavili pouze o Brémách. Trenérský tým se samozřejmě už několik týdnů zabývá Neapolí. Ale hráči o Neapoli uslyší až od neděle," prohlásil Glasner.

Brémy si o kratochvíli jménem Liga mistrů mohou nechat jen zdát. Ještě před rokem se místo honby za slávou plácaly ve 2. Bundeslize. Nyní jsou ovšem zpět v nejvyšší německé soutěži, v níž si nevedou vůbec špatně. Jako nováček se prezentují odvážným fotbalem, díky němuž se drží v první polovině tabulky. A to i přes týden starou porážku s Dortmundem.

Ve 21. kole to Brémy nebudou mít ve Frankfurtu o moc lehčí. Přesto se na utkání v Hesensku těší. "Bude to skvělý venkovní zápas, pravděpodobně před vyprodaným hledištěm. Určitě budeme hrát intenzivně, k čemuž budeme chtít donutit také Frankfurt," namlsal fanoušky na duel kouč Werderu Ole Werner.

Zatímco Eintracht z důležitých hráčů postrádá pouze křídelníka Juniora Dina Ebimbeho, Brémy řeší více zdravotních problémů. Hrát nebudou obránci Mitchell Weiser a Felix Agu ani záložníci Jean Manuel Mbom s Christianem Großem. Romano Schmid už si po zranění zahrál proti Dortmundu, avšak jiný středopolař Leonardo Bittencourt si odpyká trest za pět žlutých karet v ročníku. A aby toho nebylo málo, je nejistý start nejlepšího střelce Werderu i celé Bundesligy Niclase Füllkruga.

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, Smolčić, Ndicka - Buta, Kamada, Sow, Max - Lindström, M. Götze - Kolo Muani

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Veljković, Stark, Friedl - Pieper, Gruev, Jung - N. Schmidt, Stage - Füllkrug, Ducksch

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.52 - 5.96

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

FC Augsburg - TSG Hoffenheim

pátek 20:30

Už třikrát v řadě se Hoffenheimu podařilo Augsburg skolit. A rozhodně by i teď potřeboval soupeře položit na zem, aby se dále odpoutal od pásma sestupu a zároveň konečně utnul svou negativní bilanci, která činí už devět porážek z jedenácti posledních případů, včetně jednoho utkání v Německém poháru. Bavorskému celku to každopádně doma poslední dobou sedí.

Porazil totiž před vlastními fanoušky dva protivníky ze Severního Porýní-Vestfálska, konkrétně Mönchengladbach a Leverkusen, vždy přitom nejtěsnějším možným způsobem. Pro svěřence kouče Enrica Maassena je opravdu nesmírně důležité, že umějí udržet čisté konto, i díky této skutečnosti jsou v tabulce třeba i nad nynějším sousedem v tabulce. Pořád ovšem musejí být na pozoru, stále se musejí ohlížet dozadu, protože červené příčky nejsou v nedohlednu.

A jen na rozdíl dvou bodů je od nich odskočený taktéž výběr ze Sinsheimu, lépe řečeno od barážového šestnáctého místa. Suma sumárum, oba nynější konkurenti, usilující o záchranu, potřebují body sbírat s velkou pravidelností i nadále. "Náš soupeř se prezentuje intenzivním fotbalem,” uvedl hostující trenér Pellegrino Matarazzo. Tomu naposledy premiéra na lavičce po jmenování do role šéfa lavičky po odvolaném Andrém Breitenreiterovi nevyšla, Hoffenheim padl s Bayerem. "Musíme rozpoznat, kdy se nám otevře prostor, a pak do něj zaútočit. Augsburg dostává míč z jedné strany na druhou možná nejrychleji z celé Bundesligy. Ale budeme připraveni.”

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Gumny, Gouweleeuw, Uduokhai, Renato Veiga - Engels, Rexhbecaj - Maier, Demirovič - Beljo, M. Berisha

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Vogt, Nsoki - Kadeřábek, Tohumcu, Delaney, Angeliňo - Baumgartner, Kramarič - Bebou

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.64 - 3.69 - 2.65

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
20
12
7
1
59 : 18
43
2
Union Berlín
20
13
3
4
35 : 24
42
3
Borussia Dortmund
20
13
1
6
40 : 26
40
4
SC Freiburg
20
11
4
5
32 : 31
37
5
RB Lipsko
20
10
6
4
40 : 26
36
6
Eintracht Frankfurt
20
10
5
5
40 : 29
35
7
VfL Wolfsburg
20
8
6
6
38 : 26
30
8
Bayer Leverkusen
20
8
3
9
33 : 32
27
9
Werder Brémy
20
8
3
9
31 : 39
27
10
Borussia Mönchengladbach
20
7
5
8
35 : 33
26
11
1. FC Köln
20
6
8
6
32 : 31
26
12
1. FSV Mainz 05
20
7
5
8
30 : 32
26
13
FC Augsburg
20
6
3
11
25 : 36
21
14
TSG Hoffenheim
20
5
4
11
29 : 39
19
15
VfL Bochum
20
6
1
13
24 : 49
19
16
Hertha BSC
20
4
5
11
24 : 36
17
17
VfB Stuttgart
20
3
7
10
23 : 36
16
18
Schalke 04
20
2
6
12
14 : 41
12

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Ted už na Gladbach nesázejte, Sommer už proti Bayernu nevytáhne 20 zákroku

Reagovat
Zark

Dlužíš nám baráky

Reagovat
Seydou Doumbia

shit, solidně jsem si naběhl

Reagovat
Rudnevs

Gladbach to na Bayern vie dlhodobo, bolo to tak pred Sommerom a je to tak i po ňom.

Reagovat
Seydou Doumbia

jím pomohl dnes ten trojuhelník míru uprostřed kruhu to je jasný...začarovali bayern, nějaký šaman od pogby určitě

Reagovat
Byleth

To je v píči ten Gladbach. hodně přísná redka.. Upa si u nás snad neoddychne. Průser začal už ale u Mullera. Proti PSG nehrál náhodou

Reagovat
Seydou Doumbia

Upa si alespon odpočine trochu

Reagovat
andrew96

Asi to má Upamecano za to, jak unikl trestu proti Lipsku.

Reagovat
Jardman

Pavard dobré postavení…

Reagovat
Byleth

Spíš kde byl Cancelo? Ten hráč je naprosto tragickej a přijde mi jak kdyby to sabotoval snad naschvál

Reagovat
Seydou Doumbia

tak snad si tady nikdo nemyslel že se ho pepek zbavil jen tak pro nic za nic...

Reagovat
Rothbard

Schick 2 minuty na hřišti a gól.

Reagovat
Hasan Šáš

a pak se tam 20 minut s Azmounem procházej jak líný pindy, takže výsledkem je opět 0 bodů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele