21. kolo
18.02.2023 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Stuttgartu (© AFP)

Stuttgart překvapivě snadno přehrál Köln

Kozli přitom měli za sebou pětizápasovou sérii bez porážky, která započala drtivým domácím vítězstvím nad Werderem. Jenže místo posunu do horní poloviny tabulky umožnili soupeři, aby vylepšil svoje postavení v boji o záchranu a poskočil nad sestupové pásmo.

Pakliže do Mercedes-Benz Areně někdo zavítal až deset minut po úvodním hvizdu, propásnul první zásah, jelikož těsně před uplynutím uvedeného časového úseku skóroval Gil Dias, když si ve vápně šikovně narazil s Genkim Haraguchim a následným angličanem dostal VfB do vedení - 1:0. Na opačném pólu to zkusil Florian Kainz, ale obrana byla proti.

Ve 25. minutě se vřítil do soupeřova vápna Silas Katompa Mvumpa, avšak o necelých padesát čísel minul levou tyčku. Portugalský autor jediné dosavadní branky se v závěru prvního poločasu odhodlal k zakončení znovu. Stál přitom pouze o tři metry dál, než v úspěšném případě, takže na další trefy si diváci a divačky zkrátka museli počkat až do druhého dějství.

Po změně stran Linton Maina těsně nedosáhnul na nadějnou pobídku. Po něm pozdravil Fabiana Bredlowa aktivní Kainz. V 55. minutě se v pokutovém území Kölnu ocitlo hned šest hráčů soupeře. Štěstí zkusil Borna Sosa, ale Schwäbe dokázal jeho nepříjemnou střelu vytěsnit do bezpečí. Pětadvacetiletý chorvatský protihráč jej tedy překonal až těsně před vypršením úvodní hodiny hry, když svůj přímý kop otřel o břevno - 2:0.

Konstantinos Mavropanos také zatoužil po zapsání se do střelecké listiny, ovšem k tomu by býval potřeboval mít přesnější mušku. Řecký obránce záhy alespoň potěšil ochozy atraktivním fotbalovým řešením, při kterém se zbavil protivníka efektivní "zidanovkou". Čtvrt hodiny před koncem Tanguy Coulibaly střílel a díky lehké teči Juliana Chabota šli domácí do třígólového trháku - 3:0. Do konce zápasu o sobě dal vědět ještě střídající Enzo Millot, jehož pumelici vyrazil gólman.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
oli9

1:1

Reagovat
Naseroslosos23

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele