21. kolo
19.02.2023 19:30 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Druhou změnu skóre v utkání zařizoval Nadiem Amiri (© AFP)

Leverkusenu letošní třetí bundesligová trefa Schicka nepomohla, Mohuč rozhodla z penalty

Leverkusen ve čtvrtek padl v Evropské lize s Monacem, stejným poměrem přitom nestačil jen o pár dnů později ani na Mohuč. Hosté se dvakrát dostali do jednogólového trháku, domácím se dvakrát podařilo srovnat. Jenže když pak v závěrečných pasážích Die Nullfünfer udeřili též potřetí, bylo o vítězi rozhodnuto. Oslabená parta Die Werkself se již poté vzchopit neuměla.

Po poněkud vlažnějším začátku utkání přišel na řadu zásadní moment ve 20. minutě. Sudí Schröder totiž po krátkém váhání ukázal na pokutovou značku poté, co ve vlastním vápně dle jeho názoru bránící Stach kopl Azmouna. Jenže situace tak jasná nebyla, i proto do hry vstoupil VAR, který přivolal hlavního arbitra k monitoru.

Souboj těchto dvou protihráčů byl z rozhodcovského hlediska opravdu nesmírně zajímavý. A ani opakované záběry úplně neprokázaly, jestli si Stach počínal nedovoleně. Schröder ovšem nějak rozhodnout musel a své stanovisko nakonec nezměnil.

Exekuce penalty se následně chopil Tapsoba, jenže selhal. Nezahrál ji vůbec dobře, na brankové čáře tedy pozorný gólman Dahmen zasáhl dokonce natolik úspěšně, že balón pevně uchoval do svých rukavic.

Tohle neproměnění šance se ukázalo být pro Bayer velmi drahým špásem. O pár chvil později totiž naopak jeho konkurent gólově udeřil. Ve vápně si postupně zahráli hlavičkový biliár Ajorque s Onisiwem, bránící Kossounou pak míč špatně trefil a nedostal ho do bezpečí, takže z halfvoleje zdárně zacílil Caci.

Vedení každopádně Mohuči nevydrželo moc dlouho, konkrétně jen nějakých šest minut. Obrovskou hrubici vyrobil poslední hostující bránící hráč Fernandes, který míč neuměl dostat pod kontrolu, ještě navíc podklouzl, takže se do brejku vřítil Azmoun. Ten pár vteřin nato nesobecky přihrál Adlimu, jenž už si věděl v koncovce rady.

Krátce před obrátkou se ovšem hosté znovu dostali na koně. Caci od levé lajny zaslal centr do šestnáctky, Lee hlavou umně sklepl merunu pro Barreira, který z blízkosti snadno překonal brankáře Hradeckeho. Poměrně výživný první poločas následně vystřídal ten druhý. A ani tahle pasáž zápasu bezpochyby nebyla jen nudným plněním fotbalových povinností.

V 58. minutě přišla na řadu chvíle Schicka. Po více než třech měsících se zjevil v Bundeslize po zranění, trefil se poprvé od 10. září loňského roku a jen tři minuty po svém střídání. Frimpong ani Azmoun ještě míč trestuhodně za brankovou čáru neprocpali, nicméně český forvard z další dorážky už ano.

Poslední slovo si ale vzala Mohuč, a to v 82. minutě. Bránící Adli dost mizerně hlídal Widmera, jenž mu najednou utekl až do pokutového území. Francouz zatáhl za záchrannou brzdu, stáhl svého soka k zemi, a nejenže Schröder nařizoval v zápase už druhou penaltu, zároveň tasil červenou kartu za zmaření zjevné brankové možnosti. Pokutovým kopem následně nepohrdl Ingvartsen, který zamířil do protipohybu Hradeckeho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele