21. kolo
19.02.2023 17:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Karim Adeyemi (© AFP)

Dortmund porazil Herthu a dotáhl se na Bayern i Union

Rovnou tři týmy mají po 21. kole na svém kontě 43 bodů. Bayern na tomto stavu zůstane druhý týden po sobě, Union si zase polepšil o bod. Nejvíce radosti měli každopádně v Dortmundu, neboť tamní Borussia s přehledem porazila berlínskou Herthu. Stále tak pokračuje její jízda bez porážky, díky níž se z šestého místa po podzimní části sezony posunula těsně pod vrchol tabulky.

Je však třeba říct, že výsledek 4:1 poněkud klame. Vítězství Schwarzgelben nad "Starou dámou" se totiž rozhodně nerodilo lehce. Dortmund si sice ještě během první půle vypracoval dvoubrankový náskok, ovšem Hertha jej několikrát pořádně potrápila. Ostatně krátce po změně stran se hostům podařilo snížit, na to ale BVB odpovědělo dalšími dvěma zásahy do černého.

Potíže v defenzive Borussie ukázala už 12. minuta, kdy pravý bek Wolf nepřesně přihrál, čehož chtěl využít Ngankam, jenž však technickou střelou přestřelil bránu. Za dalších devět minut utekl Schlotterbeckovi útočník Herthy Niederlechner a vyprášil rukavice brankáře Borussie Kobela. Ten vzápětí musel zlikvidovat také přízemní pokus Richtera s úhlu.

Až po 20 minutách se probudil také Dortmund. Hlavička Reuse po centru od Brandta ještě neskončila v síti, ve 27. minutě už se ale hráči BVB radovali. Rychlý přechod do útoku táhl Reus, jehož střelu prodloužil patou do sítě dokonale postavený Adeyemi. A za dalších pět minut se Dortmund radoval znovu. Adeyemi ukázal rychlé nohy a centrem předložil gólovou pobídku pro Malena. Adeyemi však gólovou akci odnesl zraněním, po němž musel střídat.

Poté se zdálo, že dvoubrankové vedení Schwarzgelben uspokojilo. Ke slovu se totiž opět dostala Hertha. Kobela zaměstnal technickou střelou Richter, z dálky to pak zkoušel také Cigerci. Není divu, že se gólman Borussie na své spoluhráče pořádně zlobil.

K ničemu to ale nebylo. Ihned po přestávce vyrazili hosté do útoku a ve vápně Dortmundu dostali příliš mnoho prostoru. Nakonec se ke střele dostal Tousart, jenž i s pomocí břevna rozvlnil síť a pozvedl tak modrobílý prapor klubu z hlavního města Německa.

Jenže po snížení na 2:1 to už Hertě nešlo tak snadno jako předtím. Šance nepřicházely a konec duelu se blížil. Odpor Berlíňanů pak v 76. minutě definitivně zlomil Reus, jenž se postavil k přímému kopu a těsně za hranicí pokutového území vyslal projektil, za nímž se brankář "Staré dámy" Christensen jen bezmocně proletěl.

V samotném závěru pak Borussia ještě jednou udeřila. Bynoe-Gittens, který ještě v prvním poločase nahradil zraněného Adeyemiho, vybojoval míč a následně se sám vydal na zteč. Ideální přihrávkou za obranu oslovil Brandta, který po zemi propálil Christensena a upravil na konečných 4:1.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele