Bundesliga souhrn - 16. kolo

07.12.2007, 22:55, aktualizováno 09.12.2007, 18:52
Komentáře a souhrny
Sobotní odpoledne v Německu nepřálo favoritům - nezvítězil totiž ani jeden tým z první trojky. Bayern doma jenom remizoval s Duisburgem 0:0 a stejným výsledkem skončil i duel Hamburku s poslední Chotěbuzí. Brémy dokonce prohrály v Hannoveru, Schalke zase na poslední chvíli zachránilo bod ve Frankfurtu. Po třech bodech berou Stuttgart, Leverkusen i Dortmund, ten rozdrtil Bielefeld.

Borussia Dortmund - Arminia Bielefeld 6:1

07.12.2007 20:30

Góly: 13. Tinga, 19. Markus Schuler (vl.), 46. Mladen Petrić, 55. Nelson Valdez (pen.), 61. Florian Kringe, 67. Giovanni Federico - 81. Oliver Kirch

Předčasnou vánoční nadílku si veze Arminie Bielefeld ze hřiště Borussie Dortmund po výprasku 1:6. Vysokou výhru domácím zajistily skvělé vstupy do obou poločasů, hosté debakl jen zmírnili gólem v poslední desetiminutovce.

Domácí do utkání vlétli a nátlakovou hrou si vynutili tlak už od prvních minut. Za svou aktivitu byli patřičně odměněni už ve 13. minutě. Akci rozjel Blaszczykowski kolmou přihrávkou na Kringeho, ten zprava od brankové čáry našel zpětnou přihrávkou ve středu pokutového území Tingu a brazilský záložník se po drobných peripetiích s míčem trefil levačkou k tyči – 1:0. O sedm minut později už vedli domácí o dvě branky. Mladen Petrič se zprava probil do pokutového území, svou přihrávkou ještě hledal před práznou Valdeze, ale před ním míč stačil uklidit do vlastní sítě nešťastný Markus Schuler – 2:0. Ve zbytku poločasu se už nic závažného neudálo.

To hlavní totiž přišlo po pauze. Ještě se ani diváci v zaplněném Signal Iduna Parku nestačili usadit a už mohli křičet gól potřetí. Hned ve 46. minutě totiž cetroval zleva Dede a Petrič hlavičkou přeloboval Fernandeze – 3:0. Jižní tribuna, kde je kotel domácích "schwarz-gelben" už začala předčasně slavit a vysílat do oběhu mexické vlny, to navíc ještě fandové domácích nevěděli, že se budou radovat ještě třikrát.

Skóre se opět hnulo v minutě pětapadesáté. Český zadák v barvách Arminie Petr Gabriel zahrál v pokutovém území rukou a následný pokutový kop bez problémů proměnil Nelson Valdez – 4:0. Za dalších šest minut už svítil na světelné tabuli "bůr". Petrič z levé strany odcentroval a pro Kringeho nebyl problém z blízkosti skórovat – 5:0. Nejkrásnější okamžik utkání přišel v 67. minutě. Giovanni Federico se rozběhl s míčem, nasadil jesle Gabrielovi a přízemní střelou přesně k pravé tyči završil galapředstavení domácí ofenzivy – 6:0. Hosté dokázali už jen zmírnit debakl, v 80. minutě po přihrávce Kampera vystřelil Oliver Kirch a jeho nemastná, neslaná střela proklouzla Weidenfellerovi do branky - 6:1.

Borussia si drtivou výhrou zlepšila skóre a poskočila před dalšími zápasy 16. kola na devátou příčku, Arminia prozatím zůstává čtrnáctá.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Karlsruher SC 2:2

08.12.2007 15:30

Góly: 18. Stanislav Šesták, 59. Stanislav Šesták - 24. Tamás Hajnal, 56. Sebastien Freis

Zápas přinesl pěknou přestřelku, po které byly oba dva týmy s bodem spokojené. Na straně domácích se dvakrát mezi střelce zapsal slovenský reprezentant Stanislav Šesták. Za hosty se trefili Tamas Hajnal a Sebastian Freis.

Prvních patnáct minut týmy moc nepředvedly a první gól padl vlastně z první větší šance utkání. Běžela osmnáctá minuta, když si na dlouhý balon Mieciela naběhl Šesták a elegantně ho poslal za Kornetzkeho záda, 1:0. Jenže v rámci euforie přestali domácí hrát a nováček z Karlsruhe toho urychleně využil. Pokus Alexandera Iashviliho brankář VfL Rene Renno ještě vyrazil, jenže balon dopadl přesně k nohám Tamase Hajnala a ten se nemýlil, 1:1. Oba soupeři se pak spíše soustředili na obranu a další šance první poločas nepřinesl.

Ten druhý začal jako první končil. Domácí se plně nesoustředili a KSC šlo poprvé do vedení. Sebastian Freis se dostal osamocený do souboje jeden na jednoho s domácím golmanem Rennoem, a když domácí brankář prováhal šanci zmocnit se míče, pohotově skoroval, 1:2. Vedení hostů však mělo jepičí život. Stanislav Šesták si naběhl na rohový kop Joela Epalleho a podruhé poslal míč přes Kornetzkého do sitě, 2:2. A to nemuselo být od bývalého hráče Žiliny vše. Tentokráte se dostal do šance na kraji šestnáctky, kde míč poslal jen těsně nad branku KSC.

Díky remíze zůstanou domácí ve středu tabulky. Hosté spadli na prozatímní šestou příčku.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Werder Brémy 4:3

08.12.2007 15:30

Góly: 12. Mike Hanke, 20. Frank Baumann (vl.), 21. Mike Hanke, 77. Mike Hanke - 10. Markus Rosenberg, 41. Diego (pen.), 54. Markus Rosenberg

Hannover 96 zvítězil doma proti Brémám po 35 letech. 49.000 diváků ve vyprodané AWD Aréně vidělo strhující zápas plný gólů, emocí a v neposlední řadě i červenou kartu na konci zápasu.

Po deseti minutách hry přivedl Markus Rosenberg hosty do vedení. Po výborné přihrávce nenechal brankáři Enkemu žádnou šanci. Hráč německého národního mužstva Mike Hanke docílil po 121 sekundách vyrovnání, když mu nahrál Michael Tarnat. Ve dvacáté minutě se nalepila na kopačky brémského Franka Baumanna smůla. Místo, aby odvrátil hrozbu gólu, sám dopravil míč do vlastní brány. Za minutu na to se opět Hanke postaral o dvoubrankové vedení Hannoveru. Na Brémách byl nepříznivý stav znát. Ale netrvalo dlouho a hráči se opět našli. Po faulu na autora prvního gólu Rosenberga byla nařízena penalta. Diego bezpečně proměnil. Sudí ale penaltu nechal opakovat. Diego zachoval klidné nervy a poslal míč do opačného rohu brány.

Po přestávce poslal trenér Schaaf do hry dalšího útočníka a devět minut na to se povedlo Resenbergovi vyrovnat na 3:3. Hosté se snažili úporně o vedoucí gól. To jim ovšem překazil opět Hanke, který dostal super přihrávku od Štajnera a zvýšil na 4:3. Český útočník byl pár minut na to uvolněn a nádherným sólem si to utíkal směrem na bránu Brém, jenže se nešťastně trefil do míče a střela šla vedle brány. V nastavení si ještě brémský útočník Almeida vysloužil červenou kartu za zbytečný zákrok na Szabolcse Husztiho.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg 3:1

08.12.2007 15:30

Góly: 26. Ciprian Marica, 48. Cacau, 86. Thomas Hitzlsperger - 51. Edin Džeko

V bouřlivém zápase pokořil úřadující mistr "vlky" před vyprodaným Gottlieb-Daimler stadiónem. Potvrdil tím svou vzrůstající formu a může pošilhávat na horní místa v tabulce. Wolfsburg je na druhé straně, již pět záspasů bez výhry.

Rumun Ciprian Marica (26.), Brazilec Cacau (48.) a hráč německého národního mužstva Thomas Hitzlsperger (86.) se postarali o góly domácích. Za hosty skóroval Bosňan Edin Džeko (51.). Docílil tím 500. gólu Wolfsburgu v Bundeslize.

V prvních minutách zápasu byl Stuttgart lepším týmem. Po 45 sekundách měl gólovou možnost hlavičkující obránce Matthieu Delpierre a krátce n to Cacau. Nebezpečné střely ale brankář Lenz odvrátil. Wolfsburg se dostal do šance až po dvaceti minutách díky Brazilci Marcelinhovi. O chvíli později už domácí vedli. Po rohovém kopu Mexičana Pavla Parda byl Meira na místě a hlavičkou přihrál připravenému Maricovi, který úspěšně zakončil. Do konce poločasu mohl německý mistr ještě zvýšit. Nejlepší šanci k tomu měl Bastürk.

Po výměně stran hra dostala spád. Nejdřív se trefil Cacau, který dostal dobrou přihrávku od Bastürka a poslal míč skrz brankářovy nohy do sítě. V 51. minutě se Džekovi podařilo snížit svým čtvrtým gólem v sezóně na 2:1.

Během celého druhého poločasu byli diváci svědky opravdu vzrušujícího zápasu. Cacau, autor druhého gólu, byl vystřídán kvůli zraněni ramene. Krátce před koncem pak Thomas Hitzlsperger parádní střelou zpečetil vítězství VfB Stuttgart na 3:1.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 2:2

08.12.2007 15:30

Góly: 49. Faton Toski, 82. Ioannis Amanatidis - 77. Heiko Westermann, 89. Heiko Westermann

Ve Frankfurtu se opět dělily body. Vicemistr Schalke 04 si stěží vybojoval v Commerzbank Aréně remízu, když dvakrát musel dotahovat.

Talentovaný Faton Toski (49.) a Ioannis Amanatidis (82.) přivedli jedenáctku Friedhelma Funkela dvakrát do vedení. Pro dvacetiletého Toskiho to byl jeho první bundesligový gól, který mu připravil kapitán Eintrachtu Amanatidis. Hosté se prosazovali zřídka. Ovšem v 17. minutě mohli jít po dvou šancích do vedení. Nejdřív zkrachoval Halil Altintop na parádním zákroku Markuse Prölla a pak dorážku Kevina Kuranyiho odvrátil Sotirios Kyrgiakos.

K nervózní atmosféře zápasu přispěl návrat bývalého kapitána Eintrachtu v dresu Schalke, Jermaina Jonese, který byl od fanoušků nelibě přijat. Ke konci se strhla dokonce na hřišti menší strkanice, která vzikla poté, co Ernst zbytečně odstrčil frankfurtského Thurka. Oba aktéři dostali po žlutých kartách. Do strkanice se také zapojil náhradník z lavičky hostí, Carlos Grossmüller. Sudí ho odměnil červenou kartou.

První gól Schalke vstřelilo až v 77. minutě, kdy Özil zamířil přímý kop do šestnáctky domácích. Tam nikým neomezován čekal obránce Heiko Westermann a hlavičkou namířil přímo do brány. V 89. minutě přidal pak druhý gól střelou do pravého rohu.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - MSV Duisburg 0:0

08.12.2007 15:30

Góly: -

Domácí Bayern své fanoušky moc nepotěšil. Doma totiž jen remizoval s předposledním Duisburgem 0:0.

Mnichované podle očekávání tlačili Duisburg hned od začátku a na první šanci se dlouho čekat nemuselo. Miroslav Klose nakopl balon rovnoběžně s brankou hostů a Luca Toni jen těsně míč netrefil. Hosté ucítili v této dvojici velikou hrozbu a tak se raději stáhli. S jejich bráněním měli domácí veliké potíže a do další šance se dostali až ke konci první půle. Franck Ribery zahrával rohový kop, na jeho centr si naběhl belgický stoper domácích van Buyten a skoro z malého vápna branku MSV nepochopitelně netrefil. Jeho nepřesný pokus ukončil první dějství zápasu a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Již zmiňovaný bek FCB Daniel van Buyten načal druhý poločas stejně, jako ukončil ten první. Znovu si naběhl na skvělý centr Riberyho a znovu ho zpoza malého vápna poslal hlavou mimo. Domácí však nesklopili hlavy a v tlaku pokračovali. V padesátépáté minutě se do míče opřel italský superstřelec Luca Toni a jeho ostrý pokus Starke kryl s problémy. O chvíli později se domácí konečně trefili. Jenže pro ofsajd střelce Demichelise branka nemohla platit. Deset minut před koncem zbytečně podrazil domácího golmana Kahna Idrissou a musel předčasně do sprch. Jenže i tak silný tým jako je Bayern nedokázal přesilovku využít a utkání skončilo nerozhodně 0:0.

Bayern Mnichov i přes ztrátu nadále vévodí německé Bundeslize, a to hlavně díky prohře Brém v Hannoveru. Hosté se díky bodu posunuli na šestnácté místo, kde budou minimálně do zítřejšího utkání Norimberku s Herthou.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Energie Cottbus 0:0

08.12.2007 15:30

Góly: -

Energie Chotěbuz už zapomněla na tragický začátek sezóny a po Schalke nebo Karlsruhe obrala o body dalšího z favoritů. Jediný bod za bezbrankovou remízu s ní na svém hřišti uhrál tým bojující o čelo tabulky - Hamburger SV.

Hamburk, který před třemi dny vyhrál v zápase Poháru UEFA v Záhřebu, se od začátku ujal iniciativy a zatlačil hosty na jejich vlastní půlku. Chotěbuz, stagnující na konci tabulky, se zaměřila na vlastní obranu a o brejky se snažila jen zřídka. Pokusy o útok domácích navíc ztěžoval rozmáčený terén po dvoudenním trvalém dešti. Míč často odskakoval a hráči měli problémy se stabilitou.

Přesto se domácí dostávali často do gólových šancí. Již v osmé minutě prudká střela Rafaela van der Vaarta minula těsně bránu hostí. O pět minut později Holanďan opět minul. Nejlepším hráčem zápasu byl chotěbuzský brankář Gerhard Tremmel. Ve 42. minutě nejdříve zhatil pokus úplně volného Paola Guerrera a odvrátil též husarským kouskem dorážku Nigela de Jonga. Minutu před koncem prvního poločasu zasahoval opět proti Guerrerovi.

I po změně stran zůstala brána hostů jakoby zatlučená. Hamburger SV předváděl jednosměrný fotbal, povzbuzován svými fanoušky, kteří hnali své oblíbence stále dopředu. Ale Guerrero (73.) i van der Vaart (68., 81.) zůstali bez úspěchu a utkání tak skončilo bez branek.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Hansa Rostock 3:0

09.12.2007 17:00

Góly: 4. Simon Rolfes, 55. Paul Freier (pen.), 72. Theofanis Gekas

Bayer stoupá tabulkou vzhůru. Jeho přesvědčivé vítězství 3:0 nad Hansou Rostock bylo již páté v řadě, Leverkusenu navíc přišlo vhod zaváhání vedoucích týmů.

Překvapení v sestavě připravila Hansa. Za nemocného brankáře Stefana Wächtera se poprvé v bundesligovém zápase postavil do brány Jörg Hahnel. Na lavičce náhradníků seděl trenér brankářů 44letý Perry Bräutigam, který byl připraven v případě nutnosti zaskočit.

Sestava Leverkusenu byla doslova poslepovaná, přesto se domácím podařil přimo skvělý začátek. Ve čtvrté minutě po rohovém kopu vstřelil Simon Rolfes míč ze čtyř metrů přímo pod břevno. Během dalších 20 minut díky čtyřem jasný gólovým šancím bylo jasné, kdo kontroluje hru. V 55. minutě byl Freier zastaven osm metrů před bránou Steinem. Nařízenou penaltu Freier pak sám proměnil.

Osmnáct minut před koncem po výkopu brankáře Adlera si míč zpracoval Gekas, uháněl k bráně hostí, obešel brankáře Hahnela a bezpečně došoupl míč do prázdné brány. Bayer Leverkusen tak přesvědčil o své stoupající formě a může se zapojit do boje o nejvyšší pozice v tabulce.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Hertha BSC 2:1

09.12.2007 17:00

Góly: 5. Angelos Charisteas, 39. Zvjezdan Misimović - 65. Fabian Lustenberger

Po nedělním utkání se na EasyCredit-Stadionu mohli radovat domácí, Norimberk zvítězil doma nad Herthou stejně jako v minulých sezónách 2:1. Výhru domácím zařídili góly v prvním poločase Charisteas a Misimovič, za hosty už jen po přestáce snížil Lustenberger.

Domácí začali utkání zostra a už v 5. minutě se dostali do vedení. Obránce Reinhard poslal dlouhý míč za hostující obranu a Angelos Charisteas přízemní střelou překonal Jaroslava Drobného v brance Herthy – 1:0.

V celé první půli měl domácí Norimberk více míč na kopačkách a druhého gólů se dočkal ještě do přestávky. V 39. minutě rozjel akci Nicky Adler, který zprava poslal centr na Klugeho, ten hlavou přiťukl Misimovičovi a bosenský záložník střelou z voleje podruhé rozvlnil síť – 2:0.

Ve druhé půli se ke slovu dostala přeci jenom více Hertha a v 65. minutě se gólem dostala zpět do hry o body. Domácí obrana nedokázala v pokutovém území odkopnout míč do bezpečí, k němu se následně dostal Fabian Lustenberger a svým prvním bundesligovým gólem snížil – 2:1.

Následně ale mohli domácí zpět získat dvougólové vedení, ale dvakrát Marek Mintál a po něm ještě Charisteas úspěšní nebyli. Šanci na vyrovnání pak měl Marko Pantelič, ale po hraniční ofsajdové situaci ho zastavil praporek pomezního rozhodčího a domácí už následně vedení nepustili.

Vítězství posunulo Norimberk mimo sestupové pozice, konkrétně na čtrnácté místo, hosté z Berlína spadli z deváté na dvanáctou příčku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Bayern Mnichov16105131:835
2.Werder Brémy16103337:2233
3.Hamburger SV1694323:1231
4.Bayer Leverkusen1693430:1130
5.Hannover 961683526:2327
6.Karlsruher SC1683518:2027
7.Schalke 041668224:1626
8.VfB Stuttgart1681724:2325
9.Borussia Dortmund1663726:2621
10.Eintracht Frankfurt1648418:2320
11.VfL Bochum1654725:2519
12.Hertha Berlín1661919:2419
13.VfL Wolfsburg1645726:3017
14.1. FC Norimberk1643920:2615
15.Arminia Bielefeld1643917:3815
16.Hansa Rostock16421014:2614
17.MSV Duisburg16411114:2513
18.Energie Cottbus1626812:2612

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

peknej vyprask..

Reagovat
smazaný uživatel

Biefield ty nakládačky dostává nějak často. Před nedávnem jim nasázel Werder osmičku. Tak příště snad dostanou desítku.

Reagovat
Arne

ale patří jim to, po docela dobrý začátku se Middendorp kasal, že nemuseji hrát vždy jen o patnáctý místo a že maji na pohárovou Evropu. a od tohodle prohlášení to s nima jde z kopce...

Reagovat
smazaný uživatel

to je v pici vsazenej litr je v prdeli kvuli sracum z Bayernu skoro mi to prislo jako kdyby ty vysledky byly dohodli zadny z favoritu nevyhral

Reagovat
smazaný uživatel

Úplně s tebou souhlasím, to není poprvé co mi ten tým sráčů zničil tiket. Říkal jsem si, že když doma nevyhrajou s Duisburgem, tak s kýmpak tedy... a ti debilové nezvládnou zápas ani s takto slabým soupeřem. Měl jsem výhru 1500, a oni mi to zničí. A jen tak pro informaci, jsem student, takže těch 500 co jsem vložil pro mě není málo... nenavídím je

Reagovat
smazaný uživatel

bayern sem mel dokonce s handicapem, a oni ani nevyhrajou...a hamburk taky skoda mluvit, ostatni mi vyslo vsechno, ach jo...

Reagovat
smazaný uživatel

to mi povidej ja mel 1 s kurzem 1,15 seru na to du se radsi vozrat...

Reagovat
smazaný uživatel

Na jednom Bayern a druhým Hamburg, na kždém tiketu jedná chyba, říkal jsem si že aspoň jeden musí určitě vyhrát, ale fotbal asi opravdu nemá žádnou logiku, ale abych byl upřímný, trošku mi to příjde jako domluvené...nechci nikoho podezřívat, ale domnívám se že když by se spočítaly částky vsazené na celém světě na FCB a Hamburger SV, tak by to bylo hodně slušné číslo...jen taková úvaha

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Bayern a Brémy=celkem slušný zářez. Zejména Bayern je slušná pecka.

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesliga naruby.

Reagovat
-Kopy-

Rači nesázet

Reagovat
smazaný uživatel

jeste ze sem tohle kolo vynechal... hodne sem si vydechnul..

Reagovat
smazaný uživatel

1 Klose Bayern München 15 9 6

Sestak VfL Bochum 15 8 7

Diego Werder Bremen 15 8 7

4 Toni Bayern München 13 9 4

5 van der Vaart Hamburger SV 11 9 2

Hajnal Karlsruher SC 11 5 6

7 Petric Borussia Dortmund 10 8 2

Hanke Hannover 96 10 8 2

Sanogo Werder Bremen 10 7 3

Huszti Hannover 96 10 6 4

11 Pantelic Hertha BSC 9 7 2

Reagovat
smazaný uživatel

Sestak

Co sa to s tou Bundesligou len deje ?

Reagovat
smazaný uživatel

takovy je fotbal :)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele