16. kolo
08.12.2007 15:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 2:2

Ve Frankfurtu se opět dělily body. Vicemistr Schalke 04 si stěží vybojoval v Commerzbank Aréně remízu, když dvakrát musel dotahovat.

Talentovaný Faton Toski (49.) a Ioannis Amanatidis (82.) přivedli jedenáctku Friedhelma Funkela dvakrát do vedení. Pro dvacetiletého Toskiho to byl jeho první bundesligový gól, který mu připravil kapitán Eintrachtu Amanatidis. Hosté se prosazovali zřídka. Ovšem v 17. minutě mohli jít po dvou šancích do vedení. Nejdřív zkrachoval Halil Altintop na parádním zákroku Markuse Prölla a pak dorážku Kevina Kuranyiho odvrátil Sotirios Kyrgiakos.

K nervózní atmosféře zápasu přispěl návrat bývalého kapitána Eintrachtu v dresu Schalke, Jermaina Jonese, který byl od fanoušků nelibě přijat. Ke konci se strhla dokonce na hřišti menší strkanice, která vzikla poté, co Ernst zbytečně odstrčil frankfurtského Thurka. Oba aktéři dostali po žlutých kartách. Do strkanice se také zapojil náhradník z lavičky hostí, Carlos Grossmüller. Sudí ho odměnil červenou kartou.

První gól Schalke vstřelilo až v 77. minutě, kdy Özil zamířil přímý kop do šestnáctky domácích. Tam nikým neomezován čekal obránce Heiko Westermann a hlavičkou namířil přímo do brány. V 89. minutě přidal pak druhý gól střelou do pravého rohu.

Autor: Jitka Ludvíková / bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele