Bundesliga - preview 33. kola

01.05.2010, 09:26, aktualizováno 01.05.2010, 09:26
Previews
Německá nejvyšší soutěž jde do finiše, zbývají dvě kola. V souboji o titul čekají Bayern a Schalke Bochum respektive Werder. Těsný je závod o Ligu mistrů. Leverkusen hostí Hannover a Dortmund Wolfsburg. V závěsu je Stuttgart, který hostí Mainz. Zajímavé budou rovněž zápasy týmů ohrožených sestupem.
Hamburger SV - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Do konce ligy zbývají sehrát pouhá dvě kola a právě v předposledním 33. kole se v Nordbank Aréně střetnou Hamburger SV a 1.FC Norimberk. Zatímco domácím již o nic nejde, tak hosté stále bojují o holou záchranu v nejvyšší soutěži a každý bod má pro ně cenu zlata. Proto ač jsou hosté outsiderem, jistě budou chtít dnes odpoledne domácí celek zaskočit.

Hamburku se vůbec nepovedla jarní část Bundesligy a v tabulce druhé poloviny soutěže zaujímá až 12. příčku. Díky špatným výsledkům nejenže vypadl z boje o titul, ale dokonce i z bojů o pohárovou Evropu a již nyní je jasné, že se příští rok v tomto přístavním městě ze severu Německa evropských pohárů nezúčastní. Na to doplatil dnes už bývalý kouč HSV Bruno Labbadia, který tým přebíral teprve před začátkem této sezóny a ve svém novém působišti tak nevydržel ani rok. Ještě před odvetou semifinále Evropské ligy přebral dočasně tým Ricardo Moniz, ale ani to Hamburku nepomohlo a do finále této soutěže přes Fulham postoupit nedokázal.

A přestože HSV již o nic v závěru sezóny nejde, chtěl by nový kouč dohrát ročník se vztyčenou hlavou. "Nezbývá již mnoho času, ale je naší povinností dát vše co je v našich silách do zbývajích dvou utkání," uvedl Ricardo Moniz klubovou prioritu pro závěr sezóny. Neúčast ve finále Evropské ligy hráče Hamburku stále mrzí, stejně tak klubového prezidenta Bernda Hoffmana, pro kterého vypadnutí bylo největší zklamání v jeho dosavadní kariéře. Zvláště po té, co po gólu Mladen Petriće bylo HSV postupu tak blízko.

Co je ale pro jednoho ztráta, může být pro druhého zisk a tím by se rád řídil trenér hostů Dieter Hecking. Ten by rád využil špatného rozpoložení Hamburku, kterému se nedaří ani v lize, ani v pohárech. "Uděláme vše pro to, abychom získali tři body a to vy mohl být velký krok k naší záchraně. Nesmíme myslet na jejich čtvrteřní zápas s Fulhamem, ale soustředit se na sobotní duel. Budou na nás tlačit a my musíme být dobře připravení. Moji hráči jsou mi velkou insiprací, neboť se dokáží velmi dobře vyrovnat s obrovským tlakem."

Domácímu celku budou v zápase chybět Collin Benjamin, Marcell Jansen, Romeo Castelen, Eljero Elia a Tunay Torun z důvodů zranění. Paulo Guerrero pak z disciplinárních důvodů. Hosté budou postrádat pouze dvojici Breno, Angelos Charisteas.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Rost - Demel, Boateng, Mathijsen, Aogo - Jarolím, Zé Roberto - Tesche, Pitroipa - van Nistelrooy, Petrić
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Diekmeier, Wolf, Maroh, Pinola - Ottl, Gündogan - Risse, Bunjaku, Frantz - Choupo-Moting
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.45 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
1. FC Köln - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Dva sousedé v tabulce z dolní poloviny tabulky se utkají na Rhein-Energia Stadion. Zatímco domácím Kozlům už nejde prakticky o nic, Freiburg se ještě stále musí bát o svou existenci.

Köln už je ze všeho venku. Jeho bodový odstup na patnáctý Norimberk či šestnáctou Bochum činí již devět bodů, což znamená nesmazatelnou ztrátu. Zato Freiburg je na tom hůře. Svěřenci Robina Dutta jsou ještě stále naplno zapojeni v existenčních bojích a díky výhře u Rýna by si mohli zajistit prvoligovou příslušnost i pro příští sezonu. Pokud by čtrnáctý tým tabulky opravdu v Porýní vyhrál, navázal by tak na tradici z let minulých, neboť Soldovci svého sobotního soupeře nedokázali porazit už šest a půl roku.

Köln si statut týmu první bundesligy zajistil již v předešlých kolech a proti Freiburgu bude chtít už jen pěkně na domácím stánku před svými fanoušky zakončit sezonu. U případné rozlučky nebude za červenou kartu distancovaný Geromel, dále také Schorch, Womé, Chihi, Pezzoni a Ishiaku. Přesto si diváci, kteří v sobotu na fotbal přijdou na své - v Kölnu totiž vedení vyšlo v parné odpoledne svým příznivcům vstříc a zlevnilo ceny nápojů na polovinu. "Řekli jsme si, že chceme vyhrát dva poslední domácí zápasy. Proti Bochum se nám to podařilo, teď musíme ještě přidat Freiburg a rozloučit se důstojně s fanoušky. Celou sezonu byli skvělí," řekl chorvatský lodivod třináctého celku tabulky Zvonimir Soldo.

"Musíme být koncentrovaní celých devadesát minut. Freiburg minulý týden učinil velký krok k záchraně a nyní ji bude chtít potvrdit. My jsme zase v Brémách nehráli špatně, bohužel jsme tam ten zápas ztratili nešťastně. Hráčům žádné úlevy dávat nebudu, stále se trénuje naplno a já postavím to nejlepší, co máme," slíbil před utkáním Zvonimir Soldo.

Zatímco Kozlíci si mohou nad letošní sezonou mnout ruce, Freiburg ještě zdaleka ne. Poslední dvě domácí výhry nad Norimberkem a Wolfsburgem katapultovaly sice klub s Breisgau na čtrnáctou pozici, avšak na v současnosti barážovou Bochum mají Duttovy svěřenci náskok pouhých tři bodů. V případě výhry Freiburg v Kölnu a neúspěchu Norimberku v Hamburku či Bochum na Bayernu by se Freiburg mohl radovat z udržení se v lize po svém navrácení.

"Když už se můžeme zachránit kolo před koncem, byl by hřích toho nevyužít," řekl trenér hostí Dutt, jenž bude pro toto utkání postrádat pouze Bechmanna. "Je pro nás velmi důležité zvítězit v Kölnu. Chceme tam vše stanovit na jednu kartu. Sice tam budeme hrát trochu uvolněněji, protože nás jeden zápas ještě čeká, ale pokud na nás nebude vyvíjen žádný tlak, bude to mnohem nebezpečnější. Nevěřím, že bychom mohli něco Kölnu na jeho hřišti nechat," zakončil Dutt.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Mondragon - Brečko, McKenna, Mohamad, Ehret - Petit - Maniche, Matuschyk - Tosić, Novaković, Podolski
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Pouplin - Mujdža, Barth, Butscher, Bastians - Schuster - Jäger, Flum, Makiadi, Idrissou - Cissé
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.30 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Stuttgart čeká poslední zápas na domácí půdě v pomalu končící bundesligové sezoně a možná jej také čekají poslední okamžiky, které jej ještě spojují s Evropskou ligou. Mainz jede naopak do Švábska jen hrát o čest a o lepší postavení.

Stuttgart je posledním týmem, který by mohl ještě atakovat dvojici Werder, Leverkusen, Dortmund. K tomu ale potřebuje, aby jeden z těchto týmů v závěru sezony nečekaně skonal a Stuttgart se prodral alespoň na páté místo. K tomu bude ale také muset zvítězit i v posledním kole v Sinsheimu, což by po minulém kole, kdy si odtud pětibrankový nářez odvezl Hamburk, mohlo být složitější, než se při pohledu na tabulku zdá. Při současné formě svěřenců Christiana Grosse se však soupeři z druhé poloviny tabulky jeví jako snadné terče, neboť Stuttgart už šest zápasů v řadě vyhrál a pouze třikrát při tom inkasoval.

Christian Gross se ale v tomto utkání nebude moci spolehnout na náhradního brankáře Ulreicha a ani na obránce Celozziho. Po karetním trestu se naopak vrací ruský útočník Pogrebňak, zatímco nad startem Rudyho stále není rozhodnuto. "Máme stále ještě poměrně velkou šanci kvalifikovat se do evropských pohárů," řekl na tiskové konferenci před zápasem Christian Gross. "V lednu by ještě nikoho nenapadlo, že je to možné. Soupeř má solidní sezonu a proti nám může hrát uvolněně. Musíme být dominantní a čerství, hrát naplno a být důrazní v koncovce. Na vítězství dle mého budeme potřebovat dva góly. První zápas (1:1 - pozn. red.) máme stále ve svých myslích. Aristide Bancé je velmi nebezpečný útočník, který je podporován řadou hráčů za sebou."

Nejen pro Stuttgart je toto utkání speciální. Jens Lehmann po konečném hvizdu berlínského sudího Felixe Zwayera ukončí svou misi na Mercedes-Benz-Areně. Čtyřicetiletý gólman totiž v kariéře už, i přes četné nabídky ze zahraničí, pokračovat nechce a proto pro něj bude utkání s Mainzem posledním na stadionu VfB Stuttgart. "I z tohoto důvodu to je speciální zápas. Chceme vše zmobilizovat a jít společně s fanoušky za úspěšným koncem. Chceme jim velmi poděkovat za velkou podporu v posledních měsících," řekl Gross.

Skvělé převzetí týmu však neprožil v této sezoně jen švýcarský autoritativní trenér, nýbrž i jeho mladší německý kolega Thomas Tuchel na lavičce hostí. Šestatřicetiletý rodák z Krumbachu převzal tým od Jörna Andersena, jemuž těsně před startem bundesligy zlomilo vaz vyřazení z DFB-Pokalu od VfB Lübeck. Tuchel tehdy převzal tým s mnoha zraněnými hráči, ale i přesto s ním hned v prvním utkání, kdy tým od soutoku Rýnu s Mohanem vydřel remízu s Leverkusenem, položil základ úspěšné sezoně. Před začátkem ročníku Mainz leckdo odsuzoval k bojím o záchranu. Tuchel však se svým týmem tyto prognózy kompletně roztrhal na kusy.

"Šanci máme proti každému soupeři. Stuttgart je ale nejlepším týmem na jaře a bude to nesmírně těžké. Christian Gross je skvělý trenér a já se moc divím, že nedostal příležitost v bundeslize už dříve. Jeho průměr 2,4 bodu na zápas mluví za vše," řekl před zápasem Tuchel, pro nějž by velkým problémem mohlo být zranění brankářské jedničky Müllera, jenž si na tréninku pohmoždil koleno. V brance by jej tak měl nahradit Christian Wetklo s letošními čtyřmi starty. Kromě Müllera jsou na seznamu marodů i další brankář Wache, Hoogland, Kirchoff, Svensson, Zabavník a Löw.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Lehmann - Osorio, Tasci, Delpierre, Molinaro - Khedira, Träsch - Gebhart, Hilbert - Cacau, Marica
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - F. Heller, Bungert, Noveski, Fathi - Karhan, Polanski - Schürrle, Šimák - Szalai, Bancé
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - VfL Bochum  (sobota 15:30)
Obr s trpaslíkem se v sobotu utká v Mnichově - domácí Bayern, finalista Ligy mistrů, domácího poháru a první tým tabulky přivítá stále ještě prvoligovou Bochum, jejíž příslušnost mezi elitou Německa pro příští rok je stále otevřenou otázkou. Domácí mají stejně bodů jako druhé Schalke a zaváhání si tak nemohou dovolit. Na podobné situace jsou ale v Mnichově zvyklí, před dvěma týdny podobnou zkoušku bdělosti přečkali dokonce sedmigólově.

Velký květnový finiš přichází, Bayernu zbývá v soutěžní sezoně 2009/2010 odehrát čtyři utkání a čtyři vítězství týmu Luise van Gaal zajistí trojnásobný trofejový zisk. Ačkoli ale Mnichov stojí ve finále na všech frontách, je stále stejně dobře připravený a bdělý - na jedno se totiž nezapomíná, Bayern ještě nic nevyhrál. Je to skvělé, odvedli jsme kus práce, ale ten nejtěžší ještě stále stojí před námi. Zatím jsme nic nevyhráli," promluvil moudře kapitán van Bommel v postupové euforii na hřišti Lyonu.

Na hřišti sériového francouzské mistra posledních let Bayern po suvérenním výkonu zvítězil odpovídajícím poměrem 3:0 a k berlínskému finále tak přidal i to madridské, ve kterém se střetne s milánským Interem. Podle vlastních slov už je ale mysl Mnichovanů čistá a koncentrovaná na domácí ligu a příštího soupeře - VfL Bochum. "Postup do finále je skvělý úspěch, na svých cílech ale nic neměníme. Jednoznačnou prioritou pro tento rok zůstává německý titul a abychom ho získali, musíme porazit Bochum," stvrdil Bastian Schweinsteiger. "Bochumi jde o všechno, nám ale nejde o méně. Zároveň můžeme doufat, že Schalke proti Werderu bodově zaváhá," dodal asistent kapitána domácího týmu.

Bayern tak určitě odevzdá na hřišti to, co bude v jeho silách a existuje jen malá pravděpodobnost, že by se síle bavorského gigantu Bochum vzepřela. "Zvítězíme. Jiná možnost není," jednoznačně vidí šance svého týmu druhý asistent kapitána týmu, Philipp Lahm. Bayern má k dispozici kopletní kádr, jen zdraví van Buytena s Demichelisem je nezodpovězeným otazníkem.

Bochum na druhé straně má před sebou závěrečnou fázi důležitostí srovnatelnou s Bayernem. Prohrou v minulém kole se VfL sesunulo na barážovou příčku, vše má však stále ve svých rukou, v posledním kole totiž hostí svého soupeře odzdola, Hannover 96, a tříbodový zisk dodá Bochumi jistotu baráže. O body se však hosté s chutí porvou i v Allianz Aréně. "Bayern není neporazitelný, ani nezremizovatelný. To, co udělali s Hannoverem, je hrozivé, ovšem my budeme hrát líp, a proto uhrajeme lepší výsledek, " prohlásil obránce Marcel Maltritz.

Bochum v nelehkých časech sestupových starostí ztratila trpělivost s trenérem Herrlichem a poměrně nečekaně ho tento týden vedení odvolalo. Provizorním řešením pro zbývající dva duely se stal dosavadní asistent Dariusz Wosz, který se na nelehký úkol dívá s optimismem. "Bayern má plnou hlavu i nohy Ligy mistrů, přesto má obrovskou kvalitu a my budeme dělat všechno možné, abychom tam bodovali. A i když se to nepodaří, zdaleka nejdůležitější je náš duel s Hannoverem," prohlásil. Polský novic mezi kouči bude postrádat pouze na achilovce zraněného Dabrowského.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Butt - Lahm, Demichelis, Badstuber, Contento - Robben, van Bommel, Schweinsteiger, Ribéry - Müller, Olić
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Heerwagen - Concha, Yahia, Mavraj, Bönig - Marić, Fuchs - Freier, Epallé, Holtby - Hashemian
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.12 - 8.00 - 16.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Hannover v posledních dvou zápasech nevstřelil branku a přitom sám hned desetkrát inkasoval, být tím poznamenán si ale nemůže dovolit ani náhodou, protože je předposlední a jde do tuhého. Na druhé straně Gladbach již hraje jen o čest, soupeři ale podle všeho nic nedaruje.

"Šestadevadesátkám" na výbornou vyšla první polovina měsíce dubna, kdy uhrály bezbrankovou remízu v Hamburgu a následně senzačně roznesly 4:2 Schalke, proti dalším dvěma favoritům se jim už ale hrubě nedařilo. O sedmigólovém přídělu v mnichovské Allianz Areně bylo již napsáno dosti, před týdnem ovšem Hannover i přes prohru 0:3 v Leverkusenu sehrál dobrý zápas a výsledek rozhodně neodpovídá tomu, co se 90 minut odehrávalo na hřišti.

Nic to ovšem nemění na tom, že Dolnosasové potřebují zabrat, a pokud ne hned teď, tak za týden, kdy k poslednímu kolu cestují na hřišti šestnácté Bochumi. "Neprovádíme žádné kalkulace, je to prostě na nás, abychom udělali šest bodů. Nyní se koncentrujeme na Gladbach a o Bochumi můžeme uvažovat až příští týden," prohlásil kouč Mirko Slomka. Ten má nadále plnou marodku, mimo jiné chybějí Élson, Koné, Forssell, Andreasen, Lala či Rosenthal.

To Borussia má již od domácí výhry nad Frankfurtem jasno a může být naprosto v klidu, z dvanácté příčky se totiž na záchranářské boje dívá s příjemným odstupem. V uplynulých dvou kolech Hříbata alespoň zamíchala bojem o titul, když nejprve prohrála 1:3 na Schalke a před týdnem doma remizovala 1:1 s Bayernem. Tento zápas je tak pro Hannover jasným varováním - Gladbach body zadarmo neodevzdá.

"Máme povinnost vůči fanouškům, vůči nám i všem ostatním klubům, kteří na tomto výsledku závisejí. Minulý rok, když jsme byli dole, jsme také doufali a věřili týmům, kterým již o nic nešlo, že na hřišti odezvdají vše," uvedl sportovní ředitel klubu Max Eberl. Jeho podřízený, trenér Borussie Michael Frontzeck se musí obejít bez vykartovaného Bobadilly a zraněného Dordy, do kádru se po distancu naopak vrací Matmour.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Fromlowitz - Cherundolo, Eggimann, Haggui, C. Schulz - Sofian Chahed, Schmiedebach, Pinto, Balitsch - Bruggink - Hanke
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Bailly - Levels, Brouwers, Dante, Daems - Bradley, Marx - Herrmann, Arango - Reus, Friend
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.75 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
V rámci 33. kola Bundesligy přivítá Eintracht Frankfurt na domácí půdě TSG Hoffenheim. Jak Eintrachtu, tak hostům již o nic nejde a oba celky tak hrají jen o svojí čest. Proto by mohl být k vidění zajímavý fotbal, který nebude příliš takticky svázán.

Co se týče této sezóny, mohou být ve Frankfurtu navýsost spokojeni. Klub se nejen dlouho před koncem ligy zachránil, ale nějaký čas bojoval i o účast v pohárové Evropě. To Hoffenheim ač měl mnohem více prostředků a širší kádr než minulou sezónu, tak nedokázal naplnit předsezónní ambice. Přesto ani tento novopečený klub neměl potíže se záchranou a postupně se etabluje jako stabilní člen nejvyšší soutěže.

Trenér domácích Michael Skibbe by dal v posledních dvou zápasech rád prostor pro méně vytížené členy kádru, kteří nedostávali v průběhu roku tolik prostoru jako např. Ricardo Clark či Ralf Fährmann. "Rád bych viděl Ricardo Clarka či Ralfa Fährmann nastoupit od úvodního hvizdu. Znám Ralfa velmi dlouho, ale lidé z Frankfurtu nikoliv. V sobotu ho bude moct zblízka poznat hned 50 000 tisíc lidí." Rovněž Halil Altintop by měl dnes bojovat o své setrvání u týmu a Michael Skibbe by byl rád, kdyby nakonec turecký forward zůstal. "Halil prokázal svojí sílu a rád bych si jej v týmu ponechal."

Pro Skibbeho bude výhra velmi důležitá, neboť se jedná o rozlučku s domácím publikem v této sezóně. "Oba týmy budou hrát bez zbytečného tlaku a budou chtít předně pobavit přihlížející diváky. Bylo by dobré rozloučit se s našimi fanoušky dobrým výkonem před letní pauzou."

Hosté se již rovněž soustředí spíše na následující ročník a již touhle dobou provedli rošádu na postu brankářské jedničky. Zatímco timo Hildebrand si může hledat nové angažmá, tak od příští sezóny bude nastupovat mezi třemi tyčemi TSG Tom Starke z druholigového Duisburgu. "Jsme přesvědčeni, že Tom Strake skvěle zapadne do našeho kádru. Jak po sportovní stránce, tak po té lidské," uvedl sportovní ředitel Hoffenheimu Jan Schindelmeiser. Rovněž Tom Starke je svým přestupem nadšen: "Těším se na výzvu, jakou Hoffenheim bezesporu představuje. Rád bych zde posunul dále svojí kariéru a pomohl klubu k lepším výsledkům v Bundeslize."

Co se týče absencí, tak Eintracht Frankfurt bude postrádat Markuse Prölla, Marco Russe, Chistophera Spychera, Aleksandra Vasoskiho, Zlatana Bajramoviće a Caia, všechny ze zdravotních důvodů. Na marodce hostů se zase nacházejí Timo Hildebrand, Andreas Ibertsberger, Matthias Jaissle, Per Nilsson a Demba Ba.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Jung, Franz, Chris, Köhler - Clark, Schwegler - P. Ochs, Meier, Korkmaz - Halil Altintop
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Haas - Beck, Šimunić, Compper, Eichner - Weis, Luiz Gustavo, Salihović - Carlos Eduardo, Ibišević, Obasi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Schalke 04 - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Jednoznačný šlágr kola bude k vidění ve Veltins-Areně, kam los k předposlednímu kolu proti sobě svedl Schalke a Werder. Domácí tým už má jistotu, že skončí nejhůř druhý, a hodlá ještě Bayernu zahrát na nervy, zatímco Brémy se zuby-nehty chtějí udržet na třetím místě.

Celý Gelsenkirchen je na nohou, tým z tohoto hornického města má totiž velkou možnost poprvé od roku 1958 vyhrát německý titul a oproti některým sezónám z minulého desetiletí, kdy na stříbrný talíř jen těsně nedosáhlo, má nyní i "vítězný gen". Jasný důkaz podalo Schalke před týdnem v Berlíně, kde sice bylo horší než poslední tým tabulky, brankou Westermanna ze závěru zápasu ale dokázalo urvat výhru a bodově se dotáhlo na Bayern.

Opěvovaný trenér Felix Magath již týden předtím, kdy S04 porazilo Gladbach, přešel do ofenzivy a tlak na mnichovského lídra vytváří nadále. "Díky tomu, že jsme si minulé kolo zajistili druhé místo, můžeme nyní hrát uvolněně, což bude možná výhoda. Chceme ale samozřejmě vyhrát, abychom Bayern ještě více znejistili," prohlásil zkušený stratég, který ovšem před nadcházejícím soupeřem chová velký respekt a považuje ho za nejlepší útočný tým ligy.

A Brémy to potvrzují nejen pohlednou hrou, ale také čísly - doposud vstřelily 68 branek a jsou v tomto ohledu nejlepší. K celku od řeky Weser ale neodmyslitelně patří i habrující obrana, která si však před týdnem vybrala lepší chvilku a udržela nulu, zatímco Frings v nastavení proměnil penaltu a díky nejtěsnější výhře nad Kölnem zůstává Werder třetí - před Leverkusenem o skóre, pátý Dortmund ztrácí jediný bod.

Pro severoněmecký tým možná ideální chvíle, aby se vzepřel statistikám a po dlouhé době v Gelsenkirchenu vyhrál - poslední triumf 4:1 se totiž odehrál už před osmi a půl lety. "Uvidíme, zda budou fakta hrát roli. My jsme plni očekávání a naplno koncentrováni," uvedl kouč Thomas Schaaf, který si ovšem i vzpomněl na podzimní měření sil, kdy jeho tým podlehl 0:2 a přišel o vedení v soutěži: "To jsme nehráli vůbec dobře."

Schaaf pošle do hry osvědčenou sestavu, v níž nebude chybět ani Hunt. Reprezentačního záložníka sice trápily svalové potíže, s týmem ale do Porúří odcestoval a měl by hrát. Jedinýmy zraněnými ve Werderu jsou tak náhradní brankáři Vander s Mielitzem, zatímco na opačné straně barikády chybí jen dlouhodobí marodi Jones, Kenia a Pliatsikas. Mladík Matip naopak již bude k dispozici, minulý víkend totiž chyběl "jen" kvůli maturitní zkoušce.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Höwedes, Bordon, Westermann - Matip - Kluge, Rakitić - Farfán, Kuranyi, Edu
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Fritz, Mertesacker, Naldo, Pasanen - Frings, Bargfrede - Marin, Özil, Hunt - Pizarro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.55 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Dortmund v předposledním kole letošního bundesligového ročníku svede na dálku souboj s Leverkusenem a Werderem Brémy o vstupenku do třetího předkola Ligy mistrů. Do cesty by se ale rád postavil Wolfsburg, který chce sezonu důstojně zakončit.

Jestli toto utkání něco slibuje, tak je to souboj dvou elitních střelců. Osmnáctigólový Barrios na domácí straně a dvacetigólový Džeko na straně hostí v současnosti nahánějí jedenadvacetigólového Kiessling z Leverkusenu. Zatímco Barrios se po dlouhé odmlce trefil teprve v minulém kole, Džeko si udržuje konstantní formu a po letošku zřejmě zamíří z Wolfsburgu pryč.

Dortmund se sice v současnosti nachází na páté příčce tabulky, nicméně na Westfalenstadionu každý cítí, že to mohlo být lepší. Remízy na Herthě či doma s Hoffenheimem a prohra v Mainzu mohou být v konečném účtování boje o evropské poháry rozhodujícími. Teď však BVB čeká velmi oblíbený soupeř - více bodů v bundeslize získala Borussia už jen proti Hanse Rostock. "Naším cílem je vyhrát jako vždy. Nic jiného než tři body nebereme," prohlásil před utkáním domácí kouč Jürgen Klopp.

Charismatický trenér se bude muset obejít bez trojice hráčů, neboť Sven Bender, Kehl a Zidan ještě nejsou pro tento zápas úplně zdravotně fit. "Wolfsburg je loňským mistrem a letošní úpadek se dal čekat. Nám se ale nesmí podlomit kolena. Můžeme ještě klidně skončit na třetím místě, stejně tak ale ještě nemusíme do pohárů. A to by taky nikdo po loňsku nechtěl," připomněl Klopp loňský závěr sezony, kdy Borussii unikl postup do Evropské ligy v posledních minutách.

Wolfsburg jde do utkání o čest. Poslední dva zápasy se mu nezdařili, přenechal doma body hlavnímu konkurentovi Dortmundu v boji o Evropu Brémám, navíc pak nedokázal potvrdit své skvělé výsledky z dřívějších venkovních zápasů a prohrál ve Freiburgu. Jedním z mála mužů, kterým ale ještě o něco jde, je Edin Džeko. Na jeho gólové potenci v závěru sezony by mělo záležet i Vlkům, neboť cena za nejlepšího střelce bundesligy by byla jistě vyšší, než kdyby se reprezentant Bosny a Hercegoviny umístil na druhém či třetím místě.

"Už nemůžeme ničeho velkého dosáhnout. Pokud se ale hráči lépe zkoncentrují než během prvního poločasu ve Freiburgu, můžeme Dortmund hodně potrápit," řekl Lorenz-Günther Köstner, jemuž v Signal Iduna Parku bude kvůli desáté žluté kartě v sezoně scházet kapitán Josué. "Předpokládám, že soupeř ze sebe vydá to nejlepší. Tak to má být. My musíme doufat, že v posledních dvou utkáních budeme mít alespoň trochu štěstí a odvděčíme se fanouškům za jejich celosezónní přízeň," zakončil Köstner.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Owomoyela, Subotić, Hummels, Schmelzer - Hajnal, Sahin - Blaszczykowski, Valdez, K. Großkreutz - Barrios
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Pekarík, Madlung, Barzagli, M. Schäfer - Riether - Hasebe, Gentner - Misimović - Grafite, Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.80 - 5.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Papírově velmi jednoznačné utkání je na programu v leverkusenské BayAreně. Domácí Bayer04 se bije o třetí místo a vedle každého bodu potřebuje i dobré skóre, které ho zatím drží na čtvrté příčce. To Hertha už má pouze teoretickou naději na udržení, hodlá se ovšem rvát.

Porýnský tým se během března a začátku dubna odstřelil z boje o titul a v jednu chvíli to i vypadalo, že bude mít co dělat s udržením pohárových příček. S tím už si momentálně starosti dělat nemusí a po výhře 3:0 nad Hannoverem je naopak stále v boji o předkolo Ligy mistrů. "Chceme se vrátit na třetí příčku, od Brém nás dělí jen bídné dva góly," zopakoval aktuální situaci leverkusenský trenér Jupp Heynckes.

Čtyřiašedesátiletý stratég ale tuší, že jeho tým nečeká žádná procházka růžovým sadem. "Hertha po zimních personálních změnách odehrála na jaře hodně dobrých utkání a mnoho jich nešťastně prohrála. Její tabulková situace výkonům moc neodpovídá a očekávám, že bude hrát stejně jako v minulých venkovních zápasech - kreativně a pilně směrem vpřed," uvedl Heynckes.

Zatímco však farmaceutiky dělí od cíle jen horší skóre, berlínský tým je již pět bodů vzdálen od záchrany a to dvě kola před koncem nevěstí nic dobrého. Hertha na cizích hřištích předvádí velmi dobrý fotbal, na Olympiastadionu ale od prvního kola nevyhrála a dokonce již vyrovnala smutný rekord Tasmanie Berlín z šedesátých let - 15 domácích zápasů bez výhry. Příští sobotu proti Bayernu se "Stará dáma" může v této statistice osamostatnit.

Funkelovu týmu zlomily vaz především poslední dvě domácí prohry 0:1 se Stuttgartem a Schalke, dokud ale existuje teoretická možnost, hodlají Berlíňané bojovat. "Leverkusen bude určitě hrát ofenzivně a nám se budou otevírat prostory. Ty musíme využít a vyhrát," prohlásil Friedhelm Funkel. "Nemáme již reálnou šanci na záchranu, ale je naší povinností do toho i nyní dát všechno," burcuje kapitán Arne Friedrich.

Německý reprezentant bude ve stoperské dvojici znovu spolupracovat s von Bergenem, Hubník je totiž stejně jako Kringe zraněn. Třetím hráčem mimo hru je Kobiašvili, pykající za pět žlutých. Na straně Leverkusenu jsou mimo hru dlouhodobí marodi Rolfes a Augusto, naopak reprezentační brankář Adler by po zloměnině žeber již měl chytat. "Trénoval normálně s námi. Může a bude hrát," prozradil Heynckes.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Castro, M. Friedrich, Hyppiä, Kadlec - Vidal, Reinartz - Barnetta, Kroos - Kießling, Derdiyok
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Drobný - Piszczek, A. Friedrich, von Bergen, Stein - Lustenberger - Kačar, Cícero - Raffael - Ramos, Gekas
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.33 - 5.50 - 6.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov321810466:2964
2.Schalke 0432197653:2964
3.Werder Brémy32169768:3957
4.Bayer Leverkusen321512563:3657
5.Borussia Dortmund32168852:3856
6.VfB Stuttgart32158948:3853
7.Hamburger SV321212851:4048
8.VfL Wolfsburg321371260:5646
9.Eintracht Frankfurt3212101045:4946
10.1. FSV Mainz 05321291134:4045
11.TSG Hoffenheim321081441:4038
12.Borussia Mönchengladbach321081441:5338
13.1. FC Köln329101331:3937
14.SC Freiburg32871730:5631
15.1. FC Norimberk32771831:5428
16.VfL Bochum326101632:5828
17.Hannover 9632761934:6627
18.Hertha BSC32581932:5223

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (134)

Přidat komentář
smazaný uživatel

300.pre Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azza

Reagovat
smazaný uživatel

mate v obrazku chybu ... Kiessling (Bayern) ale onn hraje za Bayer

Reagovat
smazaný uživatel

Bodaj by Sestakovci zdolali Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Kiež by .. Stanko má na viac než na večný boj o záchranu ..

Prajem mu to, veď je Slovák..Ale dnes nevyhrajú ..

Reagovat
smazaný uživatel

právě že by měli prohrát, aby Sestak přestoupil...

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Arne kaj sy? Dal sem za 2000,- na Dortmund a Lev´kusen. Co ty na to...

Reagovat
Arne

Doufám, že prohraješ, co jiného ti na to mám napsat... Ne, BVB by to mělo nějak uhrát a Leverkusen nás buď přejede nebo bude překvapení, uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm takže uvidim.

Reagovat
jv

Tak na sázení bych si tyhle dva zápasy asi nevybral, skončit to může jakkoliv...Jinak samozdřejmě doufám, že vyhrajeme.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Bayern jedem (a Brémy taky, ať můžem slavit už dneska )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

neviete aky zapas bude vysielat eurosport2 bundesliga ??? bude Bayern alebo S04???

Reagovat
smazaný uživatel

Oba.

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas Kozlů s Freiburgem by mohl bejt dobrej mač.

Reagovat
smazaný uživatel

džeko musí dát gool

Reagovat
smazaný uživatel

Proc?

Reagovat
smazaný uživatel

Doufam, ze po dnesku jeste nebude rozhodnuto ani na jednom konci tabulky... Tezsi to dnes bude mit urcite Schalke, protoze Werder taky nic nemuze pustit. Bayern ma mnohem slabsiho soupere nez Schalke.

Reagovat
Arne

Whatever you want

Reagovat
Arne

10:46 Fanoušek motivuje Bochum

Raffaello de Bastiani, 55letý restauratér z Herborn-Breitscheidu, slíbil hráčům Bochumi odměnu deset tisíc eur, pokud porazí Bayern. De Bastiani fandí Schalke, kterému by zaváhání Mnichovanů velmi pomohlo v boji o titul. Vedení německého svazu už ale reagovalo, nabízení odměny od de Bastianiho odporuje pravidlům.

... mě by teda zajímalo, čemu to odporuje...

Reagovat
irik

Opatření proti korupci.

Reagovat
Arne

Reagovat
herbage

Taky netuším. My dostali za to, že jsme porazili jeden tým v amatérské lize flašku zelený a taky to nikomu nevadilo

Reagovat
smazaný uživatel

taky to nechápu o úplatek se nejedná

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Magath je proste jeden z nej treneru soucasnoti

Reagovat
Marosh16

podal som ze hertha da gol.. kurz 2... mozem trhat ci to ma sancu?

Reagovat
smazaný uživatel

jestli budou zakončovat jako minulý týden tak trhej (snad se ale zlepší)

Reagovat
Arne

Dáme ho, o tom jsem přesvědčen... Venku nám to jde a Bayer hraje ofenzivně, to nám sedí.

Reagovat
Marosh16

Reagovat
smazaný uživatel

hotovo

Reagovat
irik

Super foto, moc dobře pamatuju, jak mi tu mnozí před sezonou odporovali (nutno říci, že všechny předpoklady měli na své straně), že letos to ještě boj Magatha s Van Gaalem nebude .

Reagovat
herbage

Já Magathovi nevěřil, to se klidně přiznám

Reagovat
Arne

Máš pravdu, já byl jedním z nich... Furt ale máte dost navrch, pokud Magath dobře investuje a já věřím tomu, že ano, tak od příštího roku (který jsem já předpovídal) to bude naháněná suprová a Königsblauen budou držet krok i jinak, než bodově.

Reagovat
herbage

To zase ne. Magath není všemocný kouzelník a divy zase nedokáže. Pokud nepřivede borce kalibru Robbéna a bude nadále pracovat s bezejmenými mladíky a unavenými staříky, tak to dál prostě nedotáhne. Po herní stránce určitě ne

Reagovat
smazaný uživatel

právě proto už přišel Metzelder a Hoogland... místo Robbena má Farfána a s Rakiticem udělal podobný tah jako Louis s Bastim... teď záleží na tom, jak bude vypadat situace na marodce a v útoku

Reagovat
herbage

To ano. Uvidíme, ale již teď musí přivést jednoho elitního zakončovatele místo Kevina + někoho tvořivého do středu zálohy

Reagovat
smazaný uživatel

tam mají právě Ivana Rakitice

Reagovat
Arne

Stačí mu mozek jako Misimović a může hrát pěkný fotbal jako s Wolfsburgem...

Reagovat
smazaný uživatel

...nebo on no (a místo Kevina Grafite)

Reagovat
smazaný uživatel

...hlavně dougám, že až se uzdraví Jones s Panderem, tak se trochu uvolní jejich hra (Jones - taky jistota směrem dozadu a Pander naopak dopředu - tak už by se na obrnau nemuselo soustředit tolik hráčů)

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

no... Bochum to postavila docela odvážně...

Azouagh a Freier v záloze a v útoku Dedic a Sestak

Reagovat
herbage

A Fuchs ve středu zálohy, to mi přijde taky zajímavý tah. On je spíš vyloženě brusič levé lajny

Reagovat
smazaný uživatel

...odvolání Herlicha jim nakonec asi přecijenom prospěje (snad né tolik bodově jako herně, Azouagh by se o něco pěkného postarat mohl)

Reagovat
herbage

Azaougha Herlich právě nestavěl, což jsem dost dobře nechápal. Je to totiž o parník nejlepší hráč Bochumi, teda spolu se Stanem Šestákem

Reagovat
smazaný uživatel

tam mezi nima byly nějaké neshody... taky jsem to nechápal, asi nejkreativnější hráč VfL

Reagovat
smazaný uživatel

Fuchs je nakonec nalevo (alespoň dle BL.de)

Reagovat
herbage

já koukal na kicker

Reagovat
smazaný uživatel

Bremy snad neprehrate DEUTSCHER MEISTER IST NUR FCB!

Reagovat
herbage

Amanatidis nedávno říkal, že se na MS nestihne připravit a dneska je už na lavičce Frankfurtu. I když možná spíš myslel, že mu bude scházet herní praxe

Reagovat
smazaný uživatel

pokud by ještě dal 3 góly, tak si myslím, že by ho Rehagel mohl povolat

Reagovat
jv

Tak pokuď to alespoň trošku půjde, tak určitě pojede.

Reagovat
smazaný uživatel

Willi, irik, aká je zostava ? Ku TV na ES 2 Bundesliga sa dostanem len za dákych 20 minút

Reagovat
smazaný uživatel

Butt - Lahm, Demichelis, Badstuber, Contento - Robben, van Bommel, Schweinsteiger, Ribéry - Müller, Olić

Reagovat
smazaný uživatel

* reakce na bayern + udinese

Reagovat
smazaný uživatel

vďaka neviem prečo na Liveticker-i na webe Bayernu neukazuje dnešný zápas

Reagovat
smazaný uživatel

na livetickeru fcbayern.de to je na kartě "Vorbericht" vpravo dole (pod rukou van Gaala)

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha .... to nééé... Takoví kopáči.

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme co příští týden... bude nám chybět Micho

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz je nám to už jedno. Namiesto Micha by už hral asi Daniel. A ako podľa teba dá na Herthe zostavu ? Normálnu plnú, alebo dá zahrať Rensinga, Gorlitza, Alabu, Kloseho, Ekiciho v základe a pod. ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ekici šel na operaci, takže už hrát nemůže jinak dle mne dá plnou, protože pak je menší přestávka, než bude finále DFB a LM... takže by nám to spíše uškodilo je nechat sedět

Reagovat
smazaný uživatel

prestávka by mala byť normálne týždeň tak uvidíme, ale určite nechá Lahma, Bastiho, Thomasa, van Bommela a Riberyho, možno bude šetriť Robbena a Oliča (možno stopérov).

Reagovat
smazaný uživatel

tak jeden zápas pauzy může ukončit skvělou formu

Reagovat
smazaný uživatel

bayern titul

Reagovat
Arne

Ještě Schalke a Dortmund gól a pískejte konec.

Reagovat
smazaný uživatel

ne !!! Eště Lev´sen 2.

Reagovat
smazaný uživatel

ne ne... Werder gól (a Thomas ještě jeden ) ... jinak doufám, že to Bayern zvládne, ať se pak ráno neleknu, když už to odteď nebudu moci sledovat

Reagovat
Arne

To jsem ještě nevěděl, že vedete... Tak ještě Bochum dvě branky... Wir gewinnen sowieso!

(zas mám takovou euforii z té Herthy, to jsem přesně nechtěl)

Reagovat
smazaný uživatel

no, a Hannover taky vede 2:0 ... tak to vítězství bude spíše čestné (ale aspoň něco)

Reagovat
smazaný uživatel

proč to nezabalíte!!! dyt stejně spadnete !!! Sakra ! A Lev´kusen mě taky sere,zas to podcenili.

Reagovat
smazaný uživatel

zabalit úplně ne... jen ať pustí pár gólů Kießlingovi

Reagovat
Arne

To není o podcenění, my to venku prostě umíme... Když k nám přijede bránit aspirant na titul, tak si s ním naopak nevíme rady.

Reagovat
smazaný uživatel

Klub se může pakovat Petrić právě dorovnal Olićův čistý Hat-trick

Reagovat
smazaný uživatel

...aha, ten 3. se asi neuznal

Reagovat
Arne

Nn, já na to taky koukám, a u toho čtvrtého je napsaný FAST... Ale míček u toho maji.

Reagovat
smazaný uživatel

Wooohoooo, dobře Hertha

Reagovat
jv

Reagovat
irik

Hannover .

Reagovat
irik

Werdeeeer !!!!

Reagovat
terry

OZIL!

Reagovat
jv

Pěkně se S04 "pomstil".

Reagovat
kubys

Reagovat
jv

Ten Hannover fakt nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke ... tak to zamrdat

Reagovat
Tomanatura

Dortmund

Reagovat
Arne

Není možný, co zahodili v první půli...

Reagovat
jv

Bohužel, jak vidíš, tak je. Tímto jsme definitivně přišli o možnost hrát LM, hlavně doufám, že nevyhraje Stuttgart, to už by jsme byli asi definitivně mimo...

Jinak do sestavy HSV se vrátil Trochowski a hned přihrál na dvě branky.

Reagovat
Arne

Jak je Werder a Bayern ve finále Pokalu, tak EL hraje i šestý celek, pravděpodobně Stuttgart. Nemusels mít obavy.

Reagovat
jv

Jo, teď jsem si to uvědomil, akorát je škoda té LM, měli jsme jí nadosah.

Reagovat
Arne

Jj, to měli, po půli jste mohli vést o dvě, tři branky a nebylo by co řešit... Schalke a my jsme taky mohli zvítězit, ale to už je teorie, no... EL je taky dobrá, LM možná za rok.

Reagovat
jv

Jo, tak třeba za rok, v příští BL sezóně budu pěkně rozpolcenej, protože do BL postoupil Lautern, což je ale jenom dobře.

Reagovat
Arne

V BL pro mě FCK asi bude No. 1, snad to s nimi nějak dopadne. Teď jsem četl, že se nějak zaktivizovali sponzoři a chtějí Kloseho, třeba by to byl podobnej případ jako Poldi a Köln. Zatím je to ale jen spekulace, Kuntz nechce nějaká očekávání a tlak, takže prohlásil, že to jsou vzdušný zámky.

Reagovat
jv

Tak, jak už jsem napsal, tak v příští sezóně budu rozpolcenej, protože 1.FCK je můj hodně oblíbenej tým, bude to asi 50 na 50, i když zase je předpoklad, že BVB bude hrát nahoře a 1.FCK v té dolní polovině tabulky.

Tak ten návrat Kloseho, toby bylo fajn, ale nechce se mi tomu moc věřit, 1.FCK by ho asi nezaplatili, i když někoho do útoku, teď po odchodu Jendrišeka potřebujou jako sůl.

Reagovat
Arne

Nevím hele... Tu částku by za výjimečné pomoci sponzorů dát mohli, ale ten plat, nevím nevím. Leda by Klose projevil lauternskou Herzblut a šel s ním hodně dolů, ale těžko říct.

Reagovat
jv

Tak to je asi jediná možnost, ale nevím, jestli by skousnul, že nebude po hodně dlouhý době hrát o titul nebo alespoň o pohára, i když všechno je možný. Každopádně jeho příchod by byl výbornej.

Jinak vzpomínám si na tu poslední sezónu Lauternu v BL, kdy tam hráli veteráni Sforza a Jancker a v útoku řádili Sanogo s Halilem Altintopem, kteří dávali ten rok plno branek, ale na záchranu FCK v BL to stejně nestačilo.

Reagovat
Arne

Jj, já jsem to tehdy nesledoval, ale na Sanoga s Halilem si pamatuju, hráli oba dost dobře... Škoda toho posledního kola, kdyby ve Wolfsburgu přidali ještě jednu branku, šli by dolů Vlci namísto nich.

Reagovat
jv

Škoda Halila, že potom co přestoupil do S04, tak přestal bejt tak gólovej a postupně přestal hrát úplně.

Reagovat
Arne

Jj, vytratil se dost... Uvidíme na Eintrachtu, teď se zabydloval, tak od léta by se mohl vrátit k šutérským časům. Moc podobných příležitostí na to restartovat kariéru už mít nebude.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

na TM.de už se to řeší (asi 11%) jeden z komentářů: "už více hráčů se ke konci kariéry vrátili domů nebo šli ke svému nejoblibenějšímu klubu, jako například Effenberg"

Reagovat
smazaný uživatel

pěknej kousek od Džeka

Reagovat
Arne

Spíš k tomu přišel jak slepej k houslím, že to vyšlo na patičku.

Reagovat
smazaný uživatel

1/3 pojdme...

Reagovat
Arne

Takže Bayern je definitivně mistr, teď by nám to mohl poslední kolo pustit... Ještě dát v Leverkusenu vítěznej gól a šance je! (nj, zase fantazíruju )

Reagovat
smazaný uživatel

Hm takže dvojka opět v řiti na BL. asi na tom něco bude,že se to nedá sázet. Schalke,Dortmund,Lever.- A jen ten zasraný Bayern.

Reagovat
fantomas

Ty jo, vy ste to fakt nevytáhli?

Reagovat
herbage

Ty proužkovaný dresy Bayernu jsou už na příští sezónu nebo nějaké speciální k dnešnímu zápasu?

Reagovat
smazaný uživatel

mali by to byt dresy na buducu sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

na budoucí (Bayern je obvykle mění 2 zápasy před koncem ligy, aby se stihl ukázat doma)

Reagovat
smazaný uživatel

videl si aj dresy na zápasy vonku a na CHL ? Tie bielo-slabomodré či aké sú to, tak na tie som zvedavý ako vypadajú v skutočnosti, lebo takto..

Reagovat
smazaný uživatel

jj - těchto dresů se dost obávám

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

veru nevypadaju az tak zle mne s atam skor nepaci to velke .T... na cerveno bielych dresoch vobec to tam nepasuje... doterajsie dresy v ktorych sme hravali boli pekne som si na ne zvykol...

Reagovat
smazaný uživatel

1000 000 pro Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

1000 000 % pro Bayern

Reagovat
Arne

100. für Hertha, die sich die Bundesliga verdient!

Reagovat
jv

Reagovat
irik

Zaslouží? Za co?

Reagovat
Arne

Za to, jak hraje... S touhle hrou a defenzivou se obvykle hraje o poháry. Samozřejmě jde jen o jaro, na podzim to byla jiná káva, ale i po něm jsme měli mít víc bodů.

Pokud to nevidíš, tak je mi líto...

Reagovat
jv

Tak asi tomu chyběl někdo jako Pante, střelec a zároveň osobnost, někdo, kdo dokáže sám rozhodnout zápas, to mi tam chybělo.U Raffaela to bylo takový střídavý, pořádně tým táhnul až teď ke konci.Jinak na podzim jste měli podle mě až moc prostupnou obranu, dostávali jste laciný branky, celkem se to vařešilo s příchodem Hubníka, to jste i kolikrát dokázali udržet vzadu nulu, ale nedokázali jste žádnou vstřelit.

Už je něco novýho ohledně trenéra a kádru na příští sezónu?

Reagovat
Arne

Prakticky vůbec nic... Je dost času, Preetz s Gegenbauerem nic neuspěchají.

Faktem je, že Funkel i přes některý chyby ten tým stabilizoval, a tak ještě něco - zatím pětkrát vedl tým ve druhé lize a pětkrát postoupil. Ani bych se nezlobil, kdyby zůstal, zvlášť když nějaká extra náhrada v nedohlednu.

Reagovat
jv

Tak Funkel by asi nebyl špatnej trenér pro boj v 2.BL, možná by to jen chtělo nějakou mladou krev, něco jako Truchel nebo Kurz, kteří dostali šanci v 2.BL a hned se jim povedlo postoupit.

Jinak tady v tom článku jsou shrnutý možný odchody od Vás. http://www.transfermarkt.de/de/hertha-bsc-nach-abstieg-vor-dem-ausverkauf/news/anzeigen_38622.html

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos mne překvapil... s těmi, co nemají smlouvu pro 2. BL snad něco uděláte...

...pak by nějaký ten milion mohl kápnout z Kacara (důležitější asi bude udržet Raffaela) a pak se postarat z peněz za Kacara o Hubníka a třeba někoho do útoku

Reagovat
Arne

Já jsem to už četl, je tam hodně spekulací, ale něco z toho se určitě uskuteční.

Reagovat
jv

Reagovat
irik

Jj, vidím,. Smysluplná odpověď . Bál jsem se nějakých keců o Hauptstadtu .

Reagovat
Arne

Psal jsem "Hertha"... Alle i když napsal "Weltstadt Berlin", co by bylo špatně?

Reagovat
irik

Berlín už není Weltstadt. Bohužel .

Reagovat
Arne

Ale je...

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne 16.5. o 20:00

Reagovat
smazaný uživatel

inac na tej hornej foto vyzera magath ako keby chcel van gaalovi jednu utabacit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele