Bundesliga - preview 29. kola

12.04.2019, 09:09, aktualizováno 14.04.2019, 09:15
Previews
Už brzy odpoledne se Hoffenheim utká s Herthou a bude chtít znovu přiživit svou šanci na evropské poháry. Na šesté Brémy nyní ztrácí pouhé dva body. Nováček z Düsseldorfu se pak pokusí zaskočit Bayern podobně, jako se mu to v prosinci povedlo s dalším aspirantem na titul Dortmundem. Čtvrtfinalista Evropské ligy Frankfurt přivítá v posledním zápase doma Augsburg...
TSG Hoffenheim - Hertha BSC  (neděle 13:30)
Hoffenheim bude jasným favoritem v zápase s Herthou BSC Jedním z hlavních důvodů je fakt, že mnoho důležitých hráčů berlínského celku je zraněných a Duda s Ibiševičem si "odsedí" karetní tresty.

Hoffenheim je v tuto chvíli v bundesligové tabulce se čtyřiačtyřiceti body sedmý a na šesté místo, které zajišťuje evropské poháry, ztrácí pouhý jeden bod. Na postup do Ligy mistrů v podobě čtvrtého místa pak ztrácí bodů osm.

Hertha BSC je přesně devět bodů za Hoffenheimem a okupuje jedenáctou příčku, tedy klidný střed tabulky. Na evropské poháry ztrácí deset bodů a i s ohledem na četná zranění na ně v posledních šesti kolech s největší pravděpodobností nedosáhne.

Hoffenheimu hraje do karet i jeho aktuální forma. Na začátku března sice tým pod vedením ambiciózního trenéra Nagelsmanna prohrál 2:3 ve Frankfurtu, od té doby však hořkost porážky nezažil. Hned další víkend vyhrál 2:1 nad Norimberkem, poté remizoval 1:1 ve Stuttgartu.

Na konci března vyhrál Hoffenheim 4:1 nad Leverkusenem a minulou neděli jeho forma vyeskalovala, když si přivezl výhru 4:0 z Augsburgu, kde se hattrickem prezentoval sedmadvacetiletý útočník Ishak Belfodil.

To poslední forma Herthy je doslova tristní. Na začátku března přišla hubená výhra 2:1 nad Mainzem, od té doby však Hertha nezískala ani bod. Prohry 1:2 ve Freiburgu, 2:3 s Dortmundem a 0:5 v Lipsku podtrhla domácí porážka 1:2 s nováčkem z Düsseldorfu.

Jak už bylo řečeno, Hertě bude proti Hoffenheimu chybět spousta hráčů. Ze zdravotních důvodů to budou Darida, Luckassen, Grujić, Maier, Torunarigha a Lustenberger. Z důvodu disciplinárních trestů pak nenastoupí Duda a Ibišević. V kádru Hoffenheimu jsou v tuto chvíli zranění Geiger, Rupp a Joelinton.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Vogt, Hübner, Schulz - Grillitsch - Demirbay, Amiri - Kramarić - Belfodil, Szálai
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Klünter, Stark, Rekik, Plattenhardt - Skjelbred, Mittelstädt - Lazaro, Kalou, Leckie - Selke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 6.14 - 8.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fortuna Düsseldorf - Bayern Mnichov  (neděle 15:30)
Bayern se po drtivém vítězství nad Dortmundem vrátil do čela Bundesligy a svou pozici bude chtít potvrdit také na hřišti Düsseldorfu. Domácí ale na svém stadionu favority umí potrápit.

Byl to pro fanoušky Bayernu sladký sobotní večer v zaplněné Allianz Areně. Rival z Dortmundu schytal pětigólový výprask a mnichovský celek se znovu vrátil na první místo. A to zcela zaslouženě, Bayern v Bundeslize v posledních týdnech demoluje jednoho soupeře za druhým. Z posledních pěti zápasů Kovačovi svěřenci hned čtyřikrát svým soupeřům nastříleli minimálně pět branek. Zklamání z vyřazení z Ligy mistrů tak hráči Bayernu tlumí útokem na domácí titul. A ve hře jsou ještě také v poháru, kde zvládli dramatický zápas s druholigovým Heidenheimem a postoupili do semifinále.

Na stadionu Düsseldorfu je ale zdaleka nečeká jednoduchá práce. O zapeklitosti místního týmu se už letos přesvědčilo nejedno mužstvo z popředí tabulky. Hoffenheim, Hertha, Dortmund, nebo Mönchengladbach - ti všichni se z Düsseldorfu vraceli s prázdnou. Na jaře navíc Fortuna disponuje skvělou formou, díky které se z hranice sestupu vyšvihla až do elitní desítky. Jenže vzájemná ligová historie těchto klubů žádnému velkému překvapení nenasvědčuje. Od posledního vítězství Fortuny nad Bayernem nedávno uplynulo už 28 let! Domácí výhru Düsseldorfu bychom v historii hledali dokonce ještě o šest let dříve. V této sezóně ale už tým Friedhelma Funkela Mnichovany o body obral, když v závěru zápasu v Allianz Areně dohnal dvoubrankovou ztrátu a vybojoval remízu 3:3.

Navíc se domácím vrací hned tři obránci, kteří v předchozím kole kvůli zdravotním problémům nenastoupili, konkrétně Ayhan, Morales a Suttner. Chybět naopak budou Zimmer a Gießelmann. Bayern se opět bude muset obejít bez Arjena Robbena a také mladého Kanaďana Alphonsa Daviese.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - M. Zimmermann, Ayhan, M. Kaminski, Suttner - Bodzek, Stöger - Lukebakio, Sobottka, Raman - Kownacki
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Javi Martinez, Thiago - Gnabry, T. Müller, Coman - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 18.40 - 9.21 - 1.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Eintracht Frankfurt - FC Augsburg  (neděle 18:00)
Utkání Frankfurtu proti Augsburgu bude mít jasného favorita. Domácí Eintracht v lize vyhrál šest zápasů v řadě a vyšvihl se do elitní čtyřky. Hosté naopak paběrkují nad hranicí sestupu.

Frankfurt jako poslední z německých klubů ještě bojuje kromě domácí také na evropské frontě. Čtvrteční čtvrtfinále Evropské ligy na půdě Benfiky Lisabon ale týmu Adiho Hüttera vůbec nevyšlo, když se už po dvaceti minutách nechal vyloučit N'Dicka a Eintracht prohrál 2:4. Byla to ale teprve první soutěžní porážka pro Frankfurt v tomto kalendářním roce. V lize totiž stále drží neporazitelnost a velmi hlasitě si říká o vstupenku mezi elitu do Ligy mistrů. Na čtvrtém místě tabulky momentálně má čtyřbodový náskok na trápící se Mönchengladbach.

Hosté z Augsburgu mají úplně jiné starosti. Také oni mají v tabulce čtyřbodový náskok, pokud by o něj však přišli, znamenalo by to reálnou hrozbu, že se s Bundesligou budou muset loučit. Slavné vítězství nad Dortmundem ze začátku března jako by bylo zapomenuto, v posledních týdnech se Augsburg vyloženě trápí, když nejprve jako první tým po téměř půl roce prohrál s Norimberkem a následně doma schytal čtyřgólový příděl od Hoffenheimu.

Vzájemná bilance těchto klubů je v posledních letech velmi vyrovnaná. Zatímco v loňské sezóně z obou soubojů bral výhru Augsburg, ve 12. kole aktuálního ročníku se na venkovním hřišti radoval Eintracht, když zvítězil 3:1.

Jasným favoritem bude Frankfurt i tentokrát, a to i v případě absence kanonýra Sébastiena Hallera, který kvůli zranění vynechal poslední dva zápasy a nad jeho startem visí otazník. Hostům budou chybět obránci Götze a Framberger.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Hinteregger, Hasebe, Ndicka - G. Fernandes, Rode - da Costa, Kostic - Gacinovic - Jovic, Rebic
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Kobel - J. Schmid, Gouweleeuw, Khedira, Max - Koo, D. Baier - Hahn, Gregoritsch, M. Richter - Finnbogason
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.66 - 6.82
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RB Lipsko - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
RB Lipsko chce potvrdit výbornou formu i proti Wolfsburgu. Vlci ovšem odčinili prohru s Dortmundem a brali všechny tři body ze zápasu s Hannoverem, což jim pomohlo na šestou příčku. Trumfy ohledně Evropské ligy tak drží ve svých rukou. Ale třetí Lipsko bude přeci jen jinačí oříšek, než poslední tým tabulky.

"To, že jsme vyrovnali dvě minuty poté, co jsme inkasovali, se ukázalo být klíčovým momentem. Zároveň jsme se nevyhnuli některým slabším pasážím, kdy bylo důležité, že jsme zůstali trpěliví. Rozhodně to dnes nebyla žádná snadná práce," nechal se slyšet po výhře 3:1 nad Hannoverem trenér Wolfsburgu Bruno Labbadia.

Pro nejbližší klání mu budou chybět Ignacio Camacho, Marvin Stefaniak a Koen Casteels, jehož mezi třemi tyčemi opět nahradí Pavao Pervan. Celou porci minut patrně nebude připraven odehrát Yannick Gerhardt. Zato po jednozápasovém trestu bude nachystán Maximilian Arnold.

Lipsko si odvezlo v minulém kole tři body z BayAreny v Leverkusenu za výhru 4:2, pod kterou se podepsali Werner, Sabitzer, Forsberg a Matheus Cunha. "Z našeho úhlu pohledu to byl zápas o dvou rozdílných poločasech. Po tom prvním jsme klidně mohli prohrávat 1:3 nebo 1:4. Dokázali jsme se ale zvednout a ve druhém poločase jsme překlopili misky vah v náš prospěch. Pravda, nesmíme zapomínat na to, že jsme měli trochu štěstí, když o našich dvou brankách muselo rozhodovat video," hodnotil trenér Ralf Rangnick.

A co řekl na adresu Wolfsburgu? "Po celou sezonu si udržují stabilní formu a působí velice semknutě. Rozhodně není snadné proti nim hrát. Trenér Bruna Labbadia i celý tým zasluhují veliký kompliment. Myslím, že při našem vzájemném utkání neuvidíme žádný gólový festival. Bude to spíše opatrnější. Pro nás bude důležité vyhrát, i kdyby to mělo být tím nejtěsnějším možným rozdílem."

Mač v Red Bull Areně se nebude týkat Dayota Upamecana, Yvona Mvoga a vykarovaného Williho Orbana, za kterého by měl ve středu obrany zaskočit Stefan Ilsanker. V záloze má šedesátiletý lodivod hodně z čeho vybírat. A jistě ho potěšilo, že vedle Emile Smith Rowa se vrací Yussuf Poulsen, aby rozšířil svou sbírku patnácti zásahů. Dánský reprezentant opět vytvoří údernou útočnou dvojici s Timo Wernerem, který zaznamenal jen o dvě trefy méně.
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Konaté, Ilsanker, Halstenberg - Kampl - Sabitzer, Laimer - Forsberg - Matheus Cunha, Ti. Werner
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Pervan - William, Knoche, Brooks, Roussillon - Guilavogui - Rexhbecaj, Arnold - Steffen, Mehmedi - Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.60 - 6.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Stuttgart se utká s Leverkusenem v dalším ze svých záchranářských soubojů. Domácí vyhráli v tomto kalendářním roce pouhý jeden soutěžní zápas.

A podle toho vypadá i postavení Stuttgartu v bundesligové tabulce. Po osmadvaceti odehraných zápasech jsou svěřenci trenéra Weinzierla s jednadvaceti body šestnáctí a tato příčka by pro ně na konci sezóny znamenala baráž o udržení. Na patnáctý Augsburg ztrácí Stuttgart čtyři body a na předposlední Norimberk má náskok čtyř bodů.

To Leverkusen žádné záchranářské starosti řešit nemusí. S dvaačtyřiceti body je v klidném středu tabulky, na devátém místě. Přesto od něj jeho fanoušci očekávali v této sezóně více, šance na evropské poháry však stále žije, na šestý Wolfsburg má Leverkusen ztrátu pouhých třech bodů a zápas se Stuttgartem je tedy důležitý i pro něj.

Poslední tři zápasy ale Leverkusen prohrál. Na začátku března sice zvítězil 2:0 nad Freiburgem, když se střelecky prosadili Aranguiz a Bailey a o týden později vyhrál 3:2 v Leverkusenu, v půlce března už však ale nastartoval sérii proher, když padl na vlastním hřišti s Werderem Brémy 1:3.

A po reprezentační přestávce se výsledky Leverkusenu nezlepšily, ba naopak. Na půdě Hoffenheimu prohrál Leverkusen 1:4, když jeho jediný gól vstřelil nejlepší střelec týmu Kevin Volland. Minulou sobotu pak Leverkusen prohrál doma s Lipskem 2:4.

Stuttgart na začátku března vyhrál překvapivě vysoko 5:1 nad konkurentem v souboji o udržení z Hannoveru a o týden později prohrál 1:3 v Dortmundu. V půlce března remizoval Stuttgart s Hoffenheimem v rámci regionálního derby 1:1 a jeho gól dal švýcarský záložník Zuber. Následně si ale přivezl prohru 0:3 z Frankfurtu a minulou sobotu remizoval 1_1 s Norimberkem.

Za domácí do zápasu určitě ze zdravotních důvodů nezasáhnou Aogo, Castro a Gentner. Z kádru Leverkusenu jsou na marodce pouze Bellarabi a Pohjanpalo.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Kabak, Pavard, Kempf - Beck, Ascacibar, Sosa - Esswein, Zuber - Donis - Gonzalez
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - L. Bender, Tah, S. Bender, Wendell - Baumgartlinger - Aranguiz, Brandt - Havertz, Volland, Bailey
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.38 - 4.16 - 1.79
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Werder Brémy - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Hodně rozdílné bylo osmadvacáté kolo pro oba celky. Zatímco Brémy zvládly vybojovat alespoň bod na stadionu v Gladbachu, Freiburg nedokázal navázat na remízu s Bayernem Mnichov a i díky hattricku Jeana-Philippa Matety prohrál s Mohučí 0:5.

"Začali jsme dobře a organizovaně. Ještě za nepříznivého stavu, kdy si soupeř zajistil jednobrankový náskok, jsme bojovali, ale pak Mohuč přidala další branky a ukázala svou velkou kvalitu. My jsme naopak svoje vyložené šance zahazovali a vysoko prohráli. Co jiného chcete, abych při výsledku 0:5 řekl?" ptal se naštvaný Christian Streich.

Freiburg si rozhodně počíná mnohem lépe na domácím stánku. Teď však míří do Brém, nýbrž bez Floriana Katha, Tima Kleindiensta, Rolanda Sallaie, Lukase Küblera, Marka Flekkena, vykartovaného Nicolase Höflera a k dispozici nebude ani sedmigólový Nils Petersen, spolu s Lukou Waldschmidtem zatím nejlepší střelec týmu. Velkou šanci na základní sestavu tedy mají Robin Koch, Mike Frantz a Florian Niederlechner.

Jeho jmenovec Kohfeldt, který od října 2017 vede Zelenobílé z pozice hlavního kouče, se bude muset obejít akorát bez Philippa Bargfredeho. Na post defenzivního štítu by se tedy měl postavit Nuri Şahin. Brémy určitě budou chtít využít výhody domácího prostředí a prodloužit sérii neporazitelnosti, která se protáhla už na jedenáct bundesligových mačů.

Jak uvedeno, minule se podařilo Davymu Klaasenovi smazat trefu Floriana Neuhause. "Podle mě šlo o jeden z těch zápasů, který se mohl vyvinout jedním i druhým směrem. Myslím, že ten výsledek je spravedlivý. Gladbach zvolil jiné rozestavení, což nám od úvodního hvizdu dělalo potíže. Nakonec jsme si s tím ale poradili a všichni jsme mohli vidět nádherné utkání, ve kterém se střetly dva týmy, které chtěly hrát fotbal," řekl Kohfeldt. Do duelu s Freiburgem přeci jen vstupuje v roli favorita jeho výběr.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovic, Moisander, Augustinsson - Sahin - M. Eggestein, Klaassen - M. Kruse - J. Eggestein, Rashica
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - K. Schlotterbeck, R. Koch, Heintz - P. Stenzel, Frantz, Abrashi, C. Günter - Haberer, Grifo - Niederlechner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.13 - 5.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Ale Borussia Mönchengladbach s největší pravděpodobností nebude mít pro dolnosaský celek žádné pochopení. Poslední tři vzájemná utkání jednak pokaždé opanovala právě Hříbata - naposledy dokonce v poměru 4:1, a druhak Heckingův tým hodlá ještě zabojovat o Ligu mistrů, na kterou teď ztrácí čtyři body.

V týdnu bylo oznámeno, že Dieter Hecking po sezoně na lavičce klubu z Borussia-Parku skončí a na jeho místo přijde Marco Rose, jenž vede Salzburg. "Už jsme doladili všechno potřebné. V létě mě čeká nová výzva - Borussia Mönchengladbach. Bylo to hodně těžké rozhodování, ale věřím, že bylo správné. Gladbach je velice ambiciózní klub s velkým příběhem. Jsem rád, že moje angažmá bylo zveřejněno. Teď se chci soustředit na zbývající práci v Salzburgu, abych tamní klub přivedl k maximálnímu úspěchu," prohlásil Rose.

Současný kouč doufá, že se tentokrát podaří klání proti Hannoveru dovést do vítězného konce. V minulém týdnu jeho družina proti Werderu vedení neudržela. Proto čtyřiapadesátiletý lodivod zřejmě znovu vyzkouší systém rozestavení 3-4-1-2. S tím, že jediným hráčem, kterého nebude moct poslat do hry, je zraněný Mamadou Doucouré.

Thomas Doll má v tomto směru situaci nadále o poznání složitější. Hübers, Bebou, Füllkrug, Sarenren Bazee, Akpoguma, Jonathas, Prib, Wood, Albornoz, Elez... Ti všichni jsou mimo hru. A aby toho nebylo málo, přikázalo vedení klubu trenérovi nestavět do zápasů Japonce Takumu Asana, protože by se tím jeho hostování změnilo v přestup, což je za těchto okolností nežádoucí. Alespoň, že levou stranu obrany bude připravený vyztužit Matthias Ostrzolek.

"Můj tým odvedl dobrou práci. Nechtěli jsme soupeři nechat nic zadarmo, jenže za svou snahu jsme nakonec zase nebyli odměněni. Je to už opravdu hodně frustrující. Už poněkolikáté v této sezoně nám zlomily vaz individuální chyby," nechal se slyšet Thomas Doll po prohře 1:3 s Wolfsburgem. Není se co divit, když H96 ztratil vedení už po dvou minutách. Bude se podobný průběh opakovat i proti Gladbachu?
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Sorg, Anton, Wimmer, Ostrzolek - Schwegler, Bakalorz - Haraguchi, N. Müller, Maina - Weydandt
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Ginter, Strobl, Elvedi - Zakaria, Kramer - Herrmann, T. Hazard - Neuhaus - Stindl, Pléa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.90 - 4.75 - 1.54
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Dortmund - 1. FSV Mainz 05  (sobota 18:30)
Borussia Dortmund je po šestileté nadvládě Bayernu Mnichov nejblíže jeho sesazení z trůnu. Šest kol před koncem bundesligy je o bod druhá.

Dortmund tedy s Mainzem potřebuje za každou cenu získat tři body. V takovém zápase nesmí za žádnou cenu klopýtnout. Po osmadvaceti odehraných zápasech je Dortmund s třiašedesáti body za Bayernem o bod druhý, na třetí Lipsko má náskok komfortních osmi bodů.

Mainz má třiatřicet bodů a nachází se na dvanácté příčce, boj o záchranu o něj přitom příliš aktuální není, na barážovou šestnáctou příčku má totiž náskok dvanácti bodů, na přímý sestup v podobě předposledního místa pak bodů šestnáct.

Poslední bilance Mainzu není až na poslední zápas vůbec dobrá. Na začátku března si Mainz přivezl prohru 1:2 s Berlína, o týden později prohrál doma 0:1 s Mönchengladbachem. V půlce března byl Mainz deklasován poměrem 0:6 na půdě Bayernu Mnichov a po reprezentační přestávce prohrál 1:3 v Brémách.

Až minulý pátek přišlo výrazné herní i výsledkové zlepšení. Mainz totiž vyhrál nad Freiburgem 5:0, když se trefili Boetius a Onisiwo a jednadvacetiletý útočník Mateta přidal hattrick. Podle německých médií měli v poslední době hráči Mainzu problém s motivací.

Ale teď už k Borussii. Dortmund už vypadl z Ligy mistrů i z německého poháru a koncentrovat se tedy může pouze na zisk bundesligového titulu. Na začátku března vyhrál 3:1 nad Stuttgartem, o týden později 3:2 v Berlíně. V obou případech patřil k nejdůležitějším hráčům na hřišti Marco Reus.

Na konci března vyhrál Dortmund 2:0 nad Wolfsburgem, když se dvakrát trefil Alcácer. Minulou sobotu však přišla pro Dortmund obrovská rána, Borussia totiž prohrála 0:5 v Mnichově a v jejich plánu na zisk titulu se tedy objevila značná trhlina.

Proti Mainzu Dortmundu navíc nepomohou zranění Hakimi, Piszczek a Pulisic. Za Mainz nenastoupí ze zdravotních důvodů Berggreen, Adler, Abass a Holtmann.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
ürki - Wolf, Weigl, Akanji, Diallo - Witsel, Delaney - Sancho, Reus, Bruun Larsen - Götze
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Müller - Donati, Hack, Niakhaté, Aaron - Kunde - Gbamin, Latza - Boetius - Onisiwo, Mateta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.49 - 11.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Norimberk - Schalke 04  (pátek 20:30)
Norimberk v závěru sezóny chytil druhý dech a v zápasech s dalšími týmy ze spodních pater tabulky dokázal bodovat. Nyní se doma utká s dalším z nich a proti Schalke bude chtít na předchozí zápasy navázat.

Záchrana je sice stále utopií, po výhře 3:0 nad Augsburgem a remíze ve Stuttgartu ale norimberským svitla naděje alespoň na 16. místo, ze kterého by šli do baráže. V tuto chvíli na něj ztrácí čtyři body. Aby je stáhl, musí ale tým Borise Schommerse proti Schalke bezpodmínečně vyhrát, poněvadž v následujících týdnech jej čeká náročný program zahrnující souboje s Leverkusenem, Bayernem, Wolfsburgem a Gladbachem.

Hosté z Gelsenkirchenu po vyřazení z poháru ztratili naději na jakýkoliv úspěch a jejich úkol pro zbytek sezóny je jasný - zachránit se a pak na ni co nejrychleji zapomenout. A taky ideálně najít trenéra, který by dokázal tým připravit tak, aby se letošní fiasko v dalším ročníku neopakovalo. Poslední týdny zoufalství Schalke ilustrují jasně. Z deseti zápasů jediná výhra, a to v zápase s ještě zoufalejším Hannoverem, ve kterém navíc Schalke rozhodně nebylo lepším týmem. Body měli modrobílí na dosah také minulý týden proti Frankfurtu, kde ale nakonec penalta Luky Joviće z deváté minuty nastavení rozhodla o výhře Eintrachtu 2:1.

Do Norimberku jede Schalke s vědomím, že tam v lize nevyhrálo už téměř deset let. V aktuální sezóně ale proti tomuto soupeři na domácím stadionu odehrálo jeden ze svých nejpovedenějších zápasů, když zvítězili vysoko 5:2.

Góly Norimberku tehdy zařídili Zreľák a Palacios, ani jeden z nich však tentokrát není zdravotně v pořádku a do zápasu tak nejspíš nezasáhnou. To se týká i italského záložníka Valentiniho a útočníka Knölla. Kvůli kartám bude chybět i Holanďan Misidjan. V plné síle ale nepřijedou ani hosté. Určitě nebudou hrát Schöpf a Uth, kterým už vinou zranění sezóna nejspíš skončila, za vyloučení ze zápasu s Frankfurtem bude pykat záložník Serdar.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Ro. Bauer, Mühl, Ewerton, Leibold - Erras - Behrens, Löwen - Kerk, Matheus Pereira - Ishak
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - J. Bruma, Stambouli, Nastasic - D. Caligiuri, Mascarell, Oczipka - McKennie, Rudy - Skrzybski, Burgstaller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.50 - 3.38 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov28204474:2864
2.Borussia Dortmund28196366:3563
3.RB Lipsko28167553:2255
4.Eintracht Frankfurt28157656:3152
5.Borussia Mönchengladbach28146847:3548
6.VfL Wolfsburg28136947:4245
7.TSG Hoffenheim281111658:3944
8.Werder Brémy281110750:4043
9.Bayer Leverkusen281331250:4842
10.Fortuna Düsseldorf281141338:5237
11.Hertha BSC28981141:4635
12.1. FSV Mainz 0528961333:4833
13.SC Freiburg287111038:4832
14.Schalke 0428751629:4626
15.FC Augsburg28671537:5425
16.VfB Stuttgart28561727:6021
17.1. FC Norimberk28381723:5317
18.Hannover 9628352025:6514

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (40)

Přidat komentář
HalaMadrid_Flx

Polský útočník Robert Lewandowski francouzský záložník Kingsley Coman se údajně poprali na tréninku Bayernu Mnichov. Mezi oběma muži mělo nejdřív dojít ke slovní přestřelce, následně došlo i na pěsti. Větší mele pak prý zabránili jejich spoluhráči. (bild.de)

Někdo něco víc k tomu? To jako jaké slova si musí vyměnit, aby do sebe skočili na pěsti.. nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

BVB hraje 5D šachy, nechali se schválně porazit 5:0, aby to na oko vypadalo, že je vše pro ně ztraceno. Nicméně u Lewy se projevily city k předchozímu klubu a tak začal likvidovat své spoluhráče, kteří něco hrají

Reagovat
Heresy

chtelo by to video .. coman je takova mala sracka asi nemel moc sanci proti lewovi -.-

Reagovat
Puskas

Coman nechápal instrukce trenéra a Lewy si z něj kvůli tomu utahoval. A Comana se to dotklo s šel o něm.

Reagovat
andrew96

Fortuna už letos několikrát ukázala, že je všeho schopná. Tak věřím i teď.

Reagovat
fenixLFC

guys, nejake review thorgana hazarda? prednosti slabiny potencial herny styl? mal by na liverpool?

Reagovat
PavlíčeQ

Proboha, proč neuznal ten regulérní gól Norimberku?

Reagovat
Rudnevs

Zapol som to ku koncu polčasu... Nübel to dvakrát pekne dosral, aby následne vychytal penaltu. Schalke má obrovské šťastie, že rozhodca ten gól neuznal. Podľa mňa to je regulérny gól. Neprišlo mi to ako nebezpečná hra, o tú rukavicu mu nohou ani nezaštkrtol.

Čo tak pozerám na tie analýzy, tak je Nürnberg lepším tímom... Schalke proste netuší, čo má hrať.

Reagovat
PavlíčeQ

Samozřejmě, že to bylo regulérní, však se ho ani nedotkl. O to skandálnější, že i přes dostupný video to neuznal

Reagovat
stas87

Takze z dvoch zapasov, ktore hrali proti H96 a Der Clubu, tak naju styri body. Aj ked nemali mat zrejme vobec ziadny. To je zasa stastie toho klubu. Der Clubu aj H96 mi je celkom luto, odohrali niekolko zapasov, kde vyssie postaveny mancaft herne dokazali prehrat, ale viedlo to maximalne k bodu za remizu. Keby Schalke malo o 5-6 bodov menej, bol by som dost zvedavy, ako by v tom boji o zivot obstali.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke

Reagovat
Rudnevs

Čo sa tam deje? To bol taký futbal, že som pri tom zíval a zatvárali sa mi očné viečka, tak som to radšej vypol skôr než by som pri tom zaspal.

Reagovat
smazaný uživatel

Tragický fotbal

Reagovat
Rudnevs

Videl som, no. Im asi drbe... Ja byť Asamoahom na tej lavičke, tak sa naserem, zakričím na všetkých “ACHTUUUUNG” a vletím na to ihrisko, nech tam je aspoň jeden futbalista...

Reagovat
smazaný uživatel

Außer Nübel könnt ihr alle gehen! To křičeli fanoušci Schalke na svoje hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Devatenáctiletý obránce Ajaxu Matthijs de Ligt přestoupí v létě buď do Bayernu Mnichov, nebo do Barcelony. Prohlásil to jeho trenér v Ajaxu Erik ten Hag v rozhovoru pro Süddeutsche Zeitung. O talentovaného teenagera, který už nastupuje i za nizozemský národní tým, byl zájem prakticky po celé Evropě.

Pooooojď!

Ale teda spíš si myslim, že bude chtít jít za de Jongem..

Reagovat
PavlíčeQ

To by byla velká pecka, ale jsem radši nohama na zemi

Reagovat
smazaný uživatel

WTF, sice ho chci už několik let, ale to už by bylo trochu našlapané. Jedině by se přesunul Joshua do zálohy, kde se mi moc nezamlouvá, Pavard na kraj.

Reagovat
Kixi Syhimour

Pavard, Hernandéz, Light na stopery a Kimmich s Slabou na krajích, přičemž první dva zmiňovaní můužou taky zaskočit, pro vás ideálka

Reagovat
smazaný uživatel

Žádnej Light snad nepřijde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a Süle?

Reagovat
Rudnevs

Light je čo? Nejake nové žiarovky do Allianz Areny?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Autocorrect

Reagovat
Kixi Syhimour

Taky to nemám rád

Reagovat
vladino10

No, príliš veľa kvalitných hráčov na jeden post, nemuselo by to robiť dobrotu.. Na druhej strane odíde rafinha, čiže taký Pavard môže alternovat aj na stopéra aj na kraj obrany, čím by nazbieral dosť minút.. Ale z dlhodobejšieho hľadiska všetci tí mladíci budú chcieť hrať základ, čiže by to asi nebolo udržateľné..

I keď, nepovravalo sa pred touto sezónou, že kovac by chcel hrať na troch stopérov? Akurát to vzhľadom na skladbu kádra nebolo možné..

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern isto nedá za jedno leto 200 mega do obrany, ktorú už má teraz v podstate poriešenú. Za Boatenga toho naspäť veľa nepríde a o iných odchodoch sa zrejme neuvažuje, takže si myslím, že nákup De Ligta za 80+ mega s Raiolom ako agentom je totálne nereálny. Bayern potrebuje posilniť ofenzívu a skôr tie peniaze zaplatia za Pepeho, ktorý dokáže alternovať aj za Lewu na hrote a na krídlo by bol veľkou posilou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, Bayern by s tím Lipskem mohl ztratit

Reagovat
stas87

Omg, Pavlenka tak hrubka. Nastastie ho zachranilo par centimetrov od inkasovaneho golu, pretoze Grifo bol v tesnom ofsajde. Inak si este Freiburg vypracoval tutovku minutu do konca, ale Grifo nastastie neuspesne obstrelil Pavlenku a gol nedal. My hrame na vela prihravok, niekedy to chce skratka zjednodusit hru na jednu ci dve prihravky. Tie okienka tam SCF ma, chce to len presnejsie prihrat.

Streich ale svoj tim pripravil na nasu hru dost dobre. Oni sa v podstate nedaju vylakat hore a opustit tak ten svoj blok. Prave kvoli vymenam lopty medzi DM a IV sa ta hra posune a ukolom Augustinssona, Osaka alebo Rashicu je prave do tej medzery nabehnut a potom vystrelit alebo prihrat. Raz sa to podarilo a spätnu Rashicovu prihravku Osako bohuzial poslal nad branku. Udriet teoreticky mozme aj po standartke, pretoze ich vieme dobre kopnut. Ale pohladny futbal to nie je, oni si skratka prisli pre bod a zatial sa im dari ten bod drzat.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ahoj, nabízím k přečtení analýzu Ajaxu. Budu rád za zpětnou vazbu

https://bielsistablog.blogspot.com/2019/04/ajax-amsterdam-analyza-hry.html

Reagovat
stas87

Tak Pavlenka skoncil, vystriedal ho Kapino. Zraneny podla mna nebol, tak ho Kohfeldt asi stiahol dost mozno kvoli tej chybe. Aspon teda ja som nezaznamenal, ze by sa hlasil o striedanie.

Reagovat
Rudnevs

Bol zranený. Zranil sa keď tam vyskočil za tou loptou a trochu sa zrazil tuším s Gebre Selassiem. Aj oficiálna stránka Werderu píše, že musel ísť dole kvôli zraneniu.

Inak, až teraz som si všimol, že tí Schlotterbeckovia sú dvaja. Dokonca obaja v základe. Po tom, čo tam hrali Ginter - Günter a Höler - Höfler (+ začiatkom tisícročia asi tak 100 Gruzincov s koncovkou -willi) majú teraz v kádri už nie len podobné, ale i rovnaké mená.

Reagovat
stas87

Aha, ja som posledne tri minuty prveho polcasu nesledoval uplne naplno. Ale nemam pocit, ze by sa hlasil o striedanie, polcas dochytal. Snad to nebude nic vazne a o tyzden bude chytat.

A su to bratia, nie? Nehrali zle, na to ze spolu hrali prvykrat, tak slusny vykon. Ja si pamätam Isahvilliho a Kobiashivilliho akurat. Mozno ze ich bolo viacej, ale vybavim si tychto dvoch.

Reagovat
Rudnevs

Jj, bratia, jeden má 21 a druhý 19. Ešte tam bol Tskitishvilli a Khizaneishvilli (+ ešte nejaki ďalší, ale s inou koncovkou a moc sa nepresadili), k tomu všetkému ešte Nemec Tobias Willi (pri počutí ľahko zameniteľné s Kobiashvillim). Freiburg to vtedy robil schválne, že skautoval trhy, ktoré nikoho inak moc nezaujímali (Gruzínsko, Libanon, Mali, Maroko...) a získavali tak zaujímavých hráčov.

Reagovat
Stannis Baratheon

Co udělal za chybu?

Reagovat
stas87

Dostal od Veljkovica spätnu prihravku a namiesto toho, aby ju vzduchom napalil na polku alebo kludne aj do autu, tak ju poslal presne po zemi do nohy na hraca hostov. Nastastie bol odmavany ofsajd.

Reagovat
stas87

Veri niekto SVW o tyzden v AA, ze sme schopni uhrat bod? Zamiesat kartami o titul mozme vyrazne, pretoze hrame s Bayernom aj BVB. Ale BVB mame doma a tam to moze byt za tri body. Navyse im vtedy mozme odpalit sancu na titul. Cisto podla zrebu mame ale najtazsich superov v tom boji o sieste miesto. V AA ratam s tesnou prehrou, bude klucove ak buduce kolo strati aj niekto okolo nas. Zavahat by mohol Hoffenheim, snad Schalke bude k niecomu a uchmatne im kludne aj bod.

Reagovat
db18

Snad se dnes větší porce dočká Davies - a byl bych rád, kdyby si konečně zahrál Mai. Hlavně ať nehraje zase RS, když chce stejně vypadnout.

Reagovat
db18

King je zpet ve forme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele