Bundesliga - preview 1. kola

24.08.2018, 08:31, aktualizováno 26.08.2018, 08:59
Previews
Nedělní menu německé bundesligy si pro lačné strávníky nachystalo dva chody. Jako předkrm se bude podávat souboj Mohuče se Stuttgartem. Hlavním chodem bude ale od 18.30 očekávaný duel mezi Borussií Dortmund a Lipskem, který slibuje prvotřídní kvalitu...
1. FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart  (neděle 15:30)
Fotbalisté Mohuče začnou novou bundesligovou sezonu v domácí Coface Aréně proti Stuttgartu, který z posledních dvou vzájemných zápasů dokázali vždy porazit. Loni se celek Sandra Schwarze zachraňoval, ale letos by chtěl pomýšlet na vyšší příčky. VfB Stuttgart obhajuje loňské sedmé místo, kdy skončil těsně pod pohárovými pozicemi.

Trenér FSV Sandro Schwarz chce s týmem o poznání klidnější sezonu, než byla ta minulá. Mohuč jí zakončila až na čtrnáctém místě, s tříbodovým odstupem na "barážový" Wolfsburg. Domácím před rokem hodně utekl začátek sezony, kdy z pěti zápasů vyhráli jediný a manko pak těžko doháněli. Nicméně momentálně panuje v táboře Nullfünfer optimistická nálada. "Na začátku přípravy jsme trénovali velmi tvrdě a hodně s balónem. Byl jsem spokojen s přípravnými zápasy a v neposlední řadě se zápasem Pokalu proti Aue," nechal se slyšet kouč Schwarz. Mohuč pohárové utkání na půdě Aue vyhrála 3:1 a postoupila do druhého kola.

Totéž, co se podařilo domácím, Stuttgart nesvedl a v Pokalu skončil hned na prvním soupeři. Stuttgart podlehl Hanse Rostock 0:2, takže celou sezonu se může koncentrovat jen na Bundesligu. Švábský celek obhajuje sedmé místo z loňské sezony, což bude v obrovské konkurenci těžkým oříškem. Hned na úvod čeká VfB nepříjemný soupeř, ovšem z posledních dvou výsledků proti "Nullfünfer" si nic nedělá. Jeho kádr i kádr soupeře se změnil, takže podle trenéra Korkuta netřeba dávat vzájemným výsledků příliš důležitou váhu.

Pokud něco domácího trenéra Schwarze limituje, je to na úvod sezony hodně rozsáhlá marodka. Scházejí Hack, Adler, Berggreen, Öztunali, Latza a Maxim. Na druhé straně je VfB zcela kompletní, včetně čerstvého mistra světa Benjamina Pavarda.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Müller - Martín, Niakhaté, Bell, Brosinski - Baku, Gbamin - Holtmann, Maxim, Blasis - Mateta
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Zieler - Maffeo, Pavard, Badstuber, Insúa - Castro, Ascacíbar - Gentner, Didavi, Thommy - Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.85 - 3.23 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - RB Lipsko  (neděle 18:00)
Hned první bundesligová neděle nabízí hodně zajímavý souboj dvou atraktivně hrajících celků. Dortmundu se loňská sezona příliš nepovedla, Peter Bosz byl brzy odvolán a ani dočasný kouč Peter Stöger stav věcí příliš nevylepšil. Proto nastupuje nový muž ve zbrani Lucien Favre, který už na úvod svého angažmá čelil obří ostudě. Dortmund byl jen vteřiny od trapného vyřazení z DFB Pokalu již v prvním kole od druholigového Fürthu, vyrovnávací branka v poslední možnou chvilku (a následně stejně "pozdní" vítězný gól na konci 30minutového prodloužení) však umožnil Favremu si oddechnout.

V utkání se předvedly dvě posily do záložní řady, Thomas Delaney z Brém začal v základu, čínský navrátilec do Evropy Axel Witsel pak spolurozhodl utkání coby žolík z lavičky. Velmi dobrý výkon jako střídající plejer předvedl i Jadon Sancho a je tedy možné, že švýcarský trenér využije jeho formy a postaví mladého křídelníka tentokrát hned od prvních minut. V brance by se měl objevit starý známý Roman Bürki.

Dostal sice konkurenci v podobě Marwina Hitze, který přišel z Augsburgu, o místo v základní sestavě však, zdá se, zatím nepřišel a i pro Favreho je číslem jedna. Dalšími letními posilami jsou bek Achraf Hakimi a ofenzivní mladíček Marius Wolf. Klubu však nadále chybí klasická devítka na hrot útoku, což Dortmund údajně vyřešil hostováním Paca Alcácera z Barcelony. Ten však pro zápas proti Lipsku určitě ještě nebude k dispozici.

Hosty z Lipska povede do zápasu nový kouč Ralf Rangnick, který si na jednu sezonu přibral ke své funkci sportovního ředitele i pozici kouče, dokud se k mužstvu za rok nepřipojí už dohodnutý nový stratég východoněmeckého mužstva Julian Nagelsmann. Musel se smířit s odchodem (už dopředu jasným) Nabyho Keity, neboť šikovný středopolař podle očekávání zamířil do Liverpoolu, kde měl podepsanou smlouvu.

Právě Keita zařídil před dvěma lety historicky první výhru Lipska nad BVB. Co se týče nového kouče vestfálských Favreho, ten se do Bundesligy vrací po delším čase a proti RB si tak zahraje vůbec poprvé v kariéře.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Akanji, Diallo, Schmelzer - Delaney, Witsel - Pulisic, Reus, Sancho - Philipp
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Klostermann, Orban, Upamecano, Saracchi - Demme, Kampl - Bruma, Forsberg - Werner, Poulsen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 4.13 - 4.86
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hertha BSC - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Nováček z Norimberka zahájí sezónu na půdě berlínské Herty, té bude chybět český záložník Vladimír Darida. Tradiční tým ze severu Bavorska se do bundesligy vrací po dlouhých čtyřech letech a určitě se bude chtít mezi německou elitou udržet.

Pro Hertu nebyl domácí stadion na konci loňské sezóny téměř žádnou výhodou. Z posledních devíti domácích bundesligových zápasů dokázal tým z hlavního města Německa vyhrát pouze jeden, a sice o jeden gól nad Kölnem, jenž skončil beznadějně poslední. Kromě Daridy budou Hertě chybět z důvodu zranění i další opory v podobě Pekaríka, Leckieho nebo Selkeho.

To v Norimberku stále panuje postupová euforie a podle dostupných informací se do Berlína chystá mnoho příznivců tohoto celku. Předsezónní příprava Norimberku vesměs vyšla a připsal si během ní například skalp prvoligového španělského Valladolidu. Bavorům budou chybět zranění Ewerton, Lippart a Kerk.

Za hosty by však měl nastoupit český záložník Ondřej Petrák, jenž byl jednou z ústředních postav při loňském postupu do německé nejvyšší soutěže. Dalším zajímavým jménem z kádru Norimberka je Adam Zreľák - čtyřiadvacetiletý slovenský útočník, který do klubu přišel loni v létě z Jablonce.

Hertu by měli táhnout dopředu zkušení Kalou a Ibiševič. Zajímavou posilou pro berlínský klub je Marko Grujič, jenž přišel na roční hostování z Liverpoolu. Ve věku dvaadvaceti let je Grujič jedním z největších srbských talentů a řadí se do generace, která v roce 2015 překvapivě vyhrála mistrovství světa do 20 let.

Pokud vezmeme v potaz rozsáhlou marodku Herty a neutichající euforii Norimberka, určitě to nebude jednostranná záležitost pro domácí. Hosté jsou sehraní a po úspěšné postupové sezóně je neopustila žádná z opor. V Berlíně navíc budou mít mohutnou podporu od svých fanoušků.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Stark, Rekik, Torunarigha - Lazaro, Duda, Maier, Plattenhardt - Kalou, Mittelstädt - Ibiševič
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Bredlow - Bauer, Margreitter, Mühl, Leibold - Petrák - Behrens, Fuchs - Salli, Zreľák - Ishak
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.64 - 5.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Werder Brémy - Hannover 96  (sobota 15:30)
Hned v prvním kole budeme svědky derby dvou týmů ze severu Německa. Mělo by navíc jít o poměrně vyrovnaný souboj, jelikož Werder zakončil loňskou sezónu na 11. místě, Hannover nasbíral o tři body méně a skončil na 13. místě.

Nejlepším hráčem brémského Werderu loňské sezóny byl poměrně jednoznačně vyhlášen český brankář Jiří Pavlenka, který byl po sezóně hodnocen i jako jeden z nejlepších brankářů celého bundesligového ročníku.

Oba kluby mají poměrně rozsáhlou marodku. Werderu budou ze zdravotních důvodů chybět americký útočník islandského původu Aron Jóhansson nebo záložník Fin Bartels. Za Hannover pak ze stejných důvodů nenastoupí dlouhodobě zraněný Edgar Prib nebo obránce Hübers. Z důvodu trestu pak za Hannover do utkání nenastoupí Američan Bobby Wood.

Hannover však může těžit ze skvělé formy. Během předsezónní přípravy dokázal zvítězit v osmi zápasech z devíti a jedinou prohrou je tak přátelský zápas ze začátku srpna proti Wolsfbergeru, v němž nastoupili hráči z rezervy. Minulou neděli sehrál navíc Hannover zápas německého poháru v Karlsruhe, v němž vyhrál jasně, 6:0.

Skvělým výkonem se prezentoval především útočník Niclas Füllkrug, jenž by měl být, stejně jako loni, i letos hlavní oporou týmu. Po pádu Hamburku do druhé ligy je souboj Werderu s Hannoverem jednoznačně nejprestižnější fotbalovou událostí na severu Německa a je mu tedy také dán dostatek pozornosti německých médií.

Hannover navíc hned příští pátek přivítá atraktivního soupeře v podobě Borussie Dortmund. Brémy budou příští sobotu zajíždět k zápasu druhého kola bundesligy do Frankfurtu nad Mohanem.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljkovič, Moisander, Augustinsson - Bargfrede - Eggestein, Klaassen - Osako, Kainz - Kruse
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Esser - Sorg, Anton, Wimmer, Ostrzolek - Walace, Schwegler - Bebou, Haraguchi - Asano, Füllkrug
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 4.08 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Freiburg - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Vítězové německého poháru už mají na lavičce nového trenéra. Kouč Niko Kovač se s Frankfurtem rozloučil tím nejlepším možným způsobem, když ve finále DFB Pokalu sejmul svého nyní už nového zaměstnavatele Bayern Mnichov a zanechal svůj post nástupci Adimu Hütterovi. Ten si svůj bundesligový debut užije ve Freiburgu, kde jeho mužstvo v sobotu hraje.

Zatímco SGE má na lavičce nováčka, ve Freiburgu se naopak titulem kouče A týmu už dlouhé roky pyšní jeden a ten samý muž. Christian Streich je nejdéle sloužícím trenérem ze všech v celé Bundeslize a to není jediný důvod, proč by měl být před Freiburgem Hütter a jeho chlapci na pozoru. Domácí mají totiž za sebou velmi povedenou přípravu, během které z osmi utkáních šestkrát vyhráli a jen jednou odešli ze hřiště poražení. Navíc nastříleli impozantních 59 gólů.

V prvním kole poháru už se proti druholigové Chotěbuzi natrápili podstatně víc, když ji zdolali až na penalty, nakonec ale postoupili a do úvodu ligové sezony mohou jít bez ostudy v podobě vypadnutí z poháru hned v prvním kole. Co se týče letních změn v kádru, mužstvo opustil talentovaný stoper Söyüncü, naopak zůstal nejlepší střelec týmu a i druhý nejlepší kanonýr bundesligy Nils Petersen. Je otázkou, jestli se vedle zkušeného šutéra do hry dnes zapojí i Janik Haberer, neboť Petersenův kamarád z útoku chyběl kvůli zranění už v Chotěbuzi.

Hüttera čeká obtížný debut i z hlediska statistiky - na Freiburg se totiž jeho novému klubu dlouhoodbě nedaří, v posledních devíti zápasech s tímto soupeřem nastříleli SGE pouze šest branek a nikdy ne víc než jednu jedinou v jednom duelu. Navíc ve Freiburgu nevyhráli už od září 2009, kdy jim výhru 2:0 přinesly góly Franze a Meiera. Změní se to dnes?
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - P. Stenzel, Gulde, Heintz, C. Günter - Höfler - Gondorf - Waldschmidt, Frantz - Petersen, Niederlechner.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Abraham, Hasebe, Salcedo - da Costa, G. Fernandes, de Guzman, Willems - Gacinovic - Haller, Jovic.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.29 - 3.09
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - Schalke 04  (sobota 15:30)
Dvakrát po sobě museli zachraňovat svou prvoligovou příslušnost až v baráži. Úspěšně, šestnácté místo ale rozhodně není pozice, na které by se chtěl ambiciózní klub jako Wolfsburg, který ještě nedávno hrál i čtvrtfinále Ligy mistrů, dlouhodobě pohybovat. Příležitost odpíchnout se úspěšně do nové sezony a umístit se lépe budou mít svěřenci Bruna Labbadii ale proti zatraceně těžkému soupeři.

Ani Schalke nezažívalo zrovna povedené poslední sezony (byť se ani na okamžik nepřiblížilo zmaru Wolfsburgu z posledních dvou sezon), poslední ročník však byl úplně jiný. Königsblauen pod novým trenérem, mladým Domenikem Tedescem, který přišel k mužstvu z druholigového Aue, zázračně ožili a dokráčeli si hned za suverénním Bayernem pro parádní druhé místo a návrat do nejblyštivější pohárové Evropy.

I přes úspěšnou sezonu se přesto v létě v Gelsenkirchenu nevyhli odchodům. Už v zimě oznámil svůj záměř opustit klub a přestoupit do Bayernu Leon Goretzka, nedávno ho doplnil další talentovaný středopolař Max Meyer, který pro změnu nyní obléká dres anglického Crystal Palace. Opačným směrem, tedy do Schalke, pak zamířil kanonýr z Hoffenheimu Mark Uth, od kterého si branky slibují i ve Veltins Areně.

Navíc se může o úlohu hlavního šutéra podělit s Guidem Burgstallerem, který prožil mimořádně úspěšnou loňskou sezonu. Kdo bude ale dávat góly ve Wolfsburgu? Toť otázka. Nejlepší střelec minulého ročníku byl pro Vlky Daniel Didavi, který kromě devíti branek přidal i pět přihrávek. Ten ale odešel do svého mateřského klubu Stuttgartu. Opačným směrem se naopak vydal Daniel Ginczek. Bude on tím pravým nástupcem za Didaviho? Uvedl se dobře, když jediným gólem rozhodl o postupu svého nového mančaftu přes Elversberg v německém Pokalu.

Schalke se proti Vlkům dlouhodobě i krátkodobě daří - v posledních 5 zápasech z možných 15 bodů proti tomuto soupeři nasbírali hned hned 13, ze všech 9 bundesligových střetnutích proti VfL navíc prohráli jen jeden jediný. Navážou na povedenou bilanci a celou povedenou loňskou sezonu i dnes ve Wolfsburgu, či se Labbadiovi hoši vzepřou favorizovanému týmu?
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - William, Knoche, Brooks, Roussillon - Guilavogui - Gerhardt, Arnold - Mehmedi, Brekalo - Ginczek.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - S. Sané, Naldo, Nastasic - D. Caligiuri, Bentaleb, McKennie, Baba - Harit, Uth - G. Burgstaller.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.14 - 3.25 - 2.51
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Fortuna Düsseldorf - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Nováček z Düsseldorfu vstoupí do soutěže domácím zápasem s Augsburgem. Düsseldorfská Fortuna se do zpět do bundesligy probojovala po dlouhých pěti letech, přičemž loni dokázala 2. Bundesligu vyhrát.

Jedním z největších překvapení loňského ročníku bundesligy byli právě hosté z Augsburgu, kteří skončili, jakožto kandidáti na sestup, na solidní dvanácté příčce. Oba soupeři hráli minulý víkend své zápasy německého poháru a jistěji působil Düsseldorf, který zvítězil nad Koblenzem z páté ligy jasně, 5:0. Augsburg vyhrál nad Steinachem, jenž působí o soutěž výš, "pouze" 2:1.

Očekává se vyrovnaný souboj a stejně zápas berou i sázkové kanceláře. Düsseldorf se bude moci opřít o podporu široké fanouškovské základny a euforii z postupu do bundesligy po pěti letech. Na straně Augsburgu je zase kvalita a zkušenosti.

Fortuně Düsseldorf budou ze zdravotních důvodů chybět Barkok, Bodzek a Fink. To marodka Augsburgu je o poznání početnější, do zápasu totiž určitě nenastoupí Jakob, Stafylidis, Schieber, nebo nejlepší střelec klubu v loňské sezóně, Finnbogason. Otazník visí nad zdravotním stavem českého záložníka Jana Morávka.

Düsseldorf může těžit ze zkušeností čtyřiatřicetiletého brankáře Michaela Rensinga, jenž byl v sezóně 2008/09 jedničkou Bayernu Mnichov. Dalším hráčem se zkušenostmi v Bayernu v kádru Düsseldorfu je osmadvacetiletý levý obránce Diego Contento, který v Bayernu působil mezi lety 2010 a 2014, poslední čtyři roky pak strávil ve francouzském Bordeaux.

Proti Augsburgu hraje kromě absence Finnbogasona také fakt, že nedokázal vyhrát ani jeden z posledních šesti úvodních zápasů bundesligy. Naopak ve všech prohrál a dokonce nevstřelil ani jeden gól.
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Rensing - Zimmer, Ayhan, Hoffmann, Gießelmann - Sobottka, Stöger - Lukebakio, Raman - Ducksch, Hennings
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Giefer - Schmid, Gouweleeuw, Hinteregger, Max - Khedira, Baier - Hahn, Gregoritsch, Richter - Ji
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.69 - 3.31 - 2.86
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen  (sobota 18:30)
Mönchengladbach si v regionálním derby brousí zuby na Bayer Leverkusen. Oba týmy prošly přes letní přestávku značnou obměnou, mírným favoritem zápasu jsou hosté.

Borussia Mönchengladbach zakončila loňskou bundesligovou sezónu se sedmačtyřiceti body na 9. místě, Leverkusen měl o osm bodů víc a skončil pátý, díky čemuž si zahraje základní skupinu Evropské ligy. Předsezónní přípravy vyšly oběma týmům, Mönchengladbach v ní například porazil 3:0 anglický Southampton.

A právě do Southamptonu odešel z Borussie před sezónou za 25 milionů eur důležitý dánský stoper Jannik Vestergaard, jenž opustil Mönchengladbach po dvou letech. Do klubu naopak za 23 milionů eur přišel útočník Alassane Pléa z Nice. Kromě Vestergaarda zamířil za 5,5 milionů eur do Hoffenheimu Grifo a roční hostování z West Hamu skončilo talentovnému Oxfordovi.

Leverkusenu odešla také jedna z hlavních hvězd do Anglie za 25 milionů eur. Klub totiž po šesti letech opustil šestadvacetiletý talentovaný brankář Bernd Leno, jenž byl jednou ze stálic klubu. Jako alespoň částečná náhrada přišel z Frankfurtu brankář, jemuž skvěle vyšla loňská sezóna, Lukáš Hrádecký. Kromě toho Leverkusen přivedl za 18,5 milionů eur osmnáctiletého Brazilce Paulinha z Vasco da Gama a Mitchella Weisera z Herthy Berlín za 12 milionů eur.

Leverkusen bude mít k vítězství blíž a problémy u něj pravděpodobně přijdou až v průběhu sezóny, to kvůli únavě z herní vytíženosti, spojené s letošním nasazením klubu do základní skupiny Evropské ligy, což znamená šest podzimních zápasů navíc.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Beyer, Ginter, Jantschke, Wendt - Strobl - Hofmann, Neuhaus - Raffael, Hazard - Plea
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Özcan - Weiser, Tah, Dragovic, Wendell - Havertz, Kohr - Bailey, Volland, Brandt - Alario
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.62 - 2.68
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim  (pátek 20:30)
Už je to zase tady. Jako posledních z velkých evropských lig startuje i ta německá a jako už tradičně páteční předehrávkou, v níž se utká úřadující ligový mistr. Tím je jako poslední roky v každé sezoně Bayern Mnichov, který ale tentokrát dostane do prvního kola poměrně důstojného soupeře. Svěřenci Nika Kovače, který mužstvo v létě převzal po Juppu Heynckesovi, jenž odešel do důchodu, přivítají v natřískané Allianz Areně Hoffenheim pod takotvkou Juliana Nagelsmanna.

Ten potvrzuje i přes své mládí pověst jednoho z nejšikovnějšího německých trenérů a proto kolem něj už drahnou chvilku krouží nejeden velkoklub. Proto bylo trochu překvapivé, když si Nagelsmann dohodl na smlouvě s Lipskem, kam od příští sezony nastoupí. Teď ho ale ještě čeká poslední rok ve funkci v TSG, které si kromě ligy a domácího poháru zahraje i Ligu mistrů.

Stejně jako před rokem, když mužstvo opustilo opory Sebastian Rudy, Niklas Süle a o něco později i Sandro Wagner, i v letošní letní přestávce se muselo Hoffe vyrovnat s odchodem některých hráčů. Hostování z Bayernu skončilo křídelníkovi Sergeovi Gnabrymu a loni druhé Schalke zatoužilo po službách gólového forvarda Marka Utha. Průběh následující sezony ukáže, zda se s těmito odchody Nagelsmannův celek zvládne vyrovnat stejně dobře jako v sezoně uplynulé.

V kádru Bayernu se žádný velký třesk nekonal. Mužstvo opustil Arturo Vidal, který odešel sbírat žluté karty do Barcelony, spekuluje se i o odchodu dalšího středopolaře Rudyho, ten ale zatím v Mnichově na prestižní adrese zůstává. Už několikáté přestupové období běží spekulace o Juanu Bernatovi, který v Bayernu zastává roli levého obránce č.2 za Alabou. Mužstvo, což může fanoušky trochu děsit, na druhou stranu nijak extra neposílilo. Žádná velká hvězda nepřišla, na křídla se nadále počítá s veterány Ribérym a Robbenem, konečně by se měl po mnoha zraněních rozehrát Coman a k dispozici bude i navrátilec Gnabry.

Novým mužem v kádru je tak jenom Leon Goretzka, který přišel zadarmo ze Schalke, jeho přestup byl však domluven už během minulého ročníku. I přes téměř žádné změny v kádru však není pochyb o tom, že Bayern míří za sedmým titulem v řadě, což překvapivě potvrdil i kouč Schalke Tedesco. A proti Hoffenheimu za ním bude chtít co nejsuverénněji vykročit.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, J. Boateng, Hummels, Alaba - Javi Martínez - T. Müller, Thiago - Robben, F. Ribéry - Lewandowski.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Adams, Vogt, Bičakčić - Kadeřábek, N. Schulz - Grillitsch - Zuber, Bittencourt - Joelinton, Kramarić.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 7.65 - 15.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Fortuna Düsseldorf00000:00
 1. FC Norimberk00000:00
 VfB Stuttgart00000:00
 FC Augsburg00000:00
 SC Freiburg00000:00
 1. FSV Mainz 0500000:00
 TSG Hoffenheim00000:00
 Borussia Mönchengladbach00000:00
 Borussia Dortmund00000:00
 Eintracht Frankfurt00000:00
 Hertha BSC00000:00
 Hannover 9600000:00
 VfL Wolfsburg00000:00
 Schalke 0400000:00
 Werder Brémy00000:00
 Bayer Leverkusen00000:00
 Bayern Mnichov00000:00
 RB Lipsko00000:00

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (117)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Poprosím povolanejších, ako by mohla vyzerať základná zostava + dobrý náhradníci v BVB? Leto som vôbec nesledoval...

Reagovat
smazaný uživatel

divim se, ze odesel Michy, ten byl loni suprovej.

V poharu me v pondeli nejak nepresvedcili, ale mohlo by to vypadat nejak takto:

Burki, Akanji, Hakimi, Pisczek, Guerreiro, Dahoud, Delaney, Pulisic, Goetze, Witsel, Reus (pokud ne Reus na hrotu jak v poharu tak zaloha a za nej Phillip).

Takto mi to prijde jako nejsilnejsi a poskladal bych to tak

Btw, Lipsko nedalo v EL proti 10ti, gol, to by mohlo BVB ten uvodni zapas doma vyhrat, ne?

Reagovat
Kixi Syhimour

No, to trápení Dortmundu v poháru (?) napovídá, že to bude bitva jednookých

Reagovat
smazaný uživatel

Bürki - Piszczek, Akanji, Diallo, Guerreiro - Weigl, Delaney - Pulisic, Götze, Reus - Philipp

Na postu gólmana může Bürkiho vystrnadit spolehlivej Hitz. V obraně je sice docela mladá stoperská dvojice, maj ale potenciál a pod Favrem, jehož týmy většinou hrají vzadu dobře, by to mohlo fungovat. Na krajích je to trochu horší, Piszczek už začíná být maličko za zenitem, ale svůj standard si asi furt odehraje. To Schmelzer na druhé straně už je za zenitem úplně, takže by BVB potřebovali, aby byl fit Guerreiro.

Střed zálohy je pořešený dobře - Weigl, když se vrátí do svého tuchelovské formy, je top class. Delaney je výborná posila, na Witsela sice kvůli Číně koukají všichni skrz prsty, ale už v poháru ukázal, že může být platný. A pořád je tu Dahoud, který sice zůstává za očekáváním, ale na BL je to furt dobrý CM a Favreho zná z Gladbachu (i když toho pod ním tolik neodehrál), takže tahle čtveřice je podle mě víc než dobrá.

Desítka Götze, případně Kagawa. Na křídlech samozřejmě Reus, když bude fit, druhá strana Pulisic. Nabízí se Sancho, který zejména jako sřídající hráč do druhého dějství může bejt super. V útoku je to horší, protože BVB teď nemá klasickou devítku. Ten Isak nevím jestli má na základ v BVB, Philipp je fajn a pracovitej, ale neni to typickej hroťák. Takže pokud nikoho na poslední chvíli nepřivedou, bude tam hrát asi on nebo Reus.

Reagovat
smazaný uživatel

s tim Weiglem nvm, ja ho nikdy nejak nemusel a neprisel mi nikdy nejak "top class" jako pises, ale rad se budu mylit a treba se mu letos sezona povede

Reagovat
andrew96

Byť bych o rád viděl jinak.

Místo Bürkiho klidně Hitze. U Piszcze se v přípravě občas opravdu ukazovalo, že je za zenitem. Kup Hakimiho možná nebude tak mimo. U stoperů mám trochu hrůzu z Dialla. Levý kraj je trnem v patě dlouhodobě, nelíbí se mi tam ani Guerreiro, který má v bránění slabiny a radši bych ho viděl v záloze. Snad se Schmelle nadechne k ještě jedné vydařené sezóně.

Witsel si asi bohužel najde časem cestu do základu. Nejradši bych byl, kdyby ho někdo (Dahoud třeba) posadil, protože ho nemám rád, ale je to kvalitní hráč. Na hrotu je místo středu zálohy minimum možností a fakt jsem zvědav, jestli tam bude Reus, Philipp nebo přijde Alcácer.

Reagovat
smazaný uživatel

Diallo zatím v přípravě kraloval. Ten si BL podmani

Reagovat
smazaný uživatel

Na Delaneyho som zvedavý, videl som ho akurát pár zápasov v repre. Witsel je podľa mňa super.

Teraz sa myslím ešte rieši Origi.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší možná by byla:

Bürki - Piszczek, Diallo, Akanji, Guerreiro - Witsel, Delaney- Götze - Pulisic, Phillip, Reus.

Brzo snad už Paco misto Phillipa. V základu bude ale Schmelzer, jinak čekám přesně tuhle sestavu už dneska.

Reagovat
Rudnevs

Najlepšia liga je späť! Snáď dnes Hoffenheim favorita trochu potrápi...

Keď už hrá dnes teda ten Bayern, tak som čítal rozhovor s Markusom Hörwickom, ktorý tam 30 rokov pracoval ako riaditeľ pre médiá. Hörwick vravel o tréneroch Bayernu, čo tam za tú dobu zažil a u väčšiny tak nejak potvrdil to, čo som si myslel...

Magatha sa vraj hráči báli, on ich udržiaval v neustálej koncentrácii a nejaku dobu mu to prinášalo úspech, ale hráči ho moc radi nemali... Naopak najobľúbenejší boli Heynckes a Hitzfeld, tí boli empatickí a hráči i zamestanci by za nich položili ruku do ohňa, tí boli podľa Hörwicka najlepší.

Rehhagel vraj doplatil na to, že bol príliš uzavretý a jediný, s kým chcel komunikovať, bol Beckenbauer... Klinsmann chcel zmeniť úplne všetko a to sa nedalo. Guardiola vraj bol pred lekárskym personálom napadnuteľný kvôli tréningovým metódam, pod Guardiolom hráči nikdy nechodili na výbeh do lesa alebo nerobili zahrievacie kolečká okolo tréningového ihriska.

Reagovat
Heresy

zajimave

Reagovat
stas87

Este male OT:

U kicktippu pre novacikov...nezabudnite si natipovat aj to, kto ako prvy odvola trenera, kto bude majster po jeseni, z akeho timu bude najlepsi strelec, kto vyhral ligu a kto obsadi zostupove priecky a kto si zahra baraz. Najdete to ked si date Tippübersicht a vedla 1.spieltag je kolonka bonus. Na konci sezony sa vam prirataju body za odpovede na tieto otazky.

Reagovat
db18

Neuer - Kimmich, Boateng, Süle, Alaba - Martinez, Thiago - Coman, Müller, Ribéry - Lewandowski

na lavičce připraveni: Ulreich - Wagner, Hummels, Robben, James, Rafinha, Goretzka.

Reagovat
stas87

To je dost priechodna dvojka v zalohe...a nemaju radi, ked do nich super chodi tvrdo a dohrava suboje.

Reagovat
db18

Průchodná s Javim? Ale docela jsem doufal, že tam bude Sanches

Reagovat
stas87

Chybujuca pod tlakom. Thiagovi tvrdsia hra celkom vadi a tak moze byt celkom rychlo frustrovany. A potom by z nej ostal len JaviMar a ten vsetko neubrani..

Reagovat
db18

Od toho tam je ještě Süle s Boatengem. Podle mne to bude při defenzivě de facto hra na tři stopery.

Reagovat
Bastaron

Coman

Reagovat
db18

Letos to jsou zase nádherný dresy.

Reagovat
db18

Thomaaas A 1. gól sezony hned z rohu.

Reagovat
blackhawk88

konecne niekto trenoval standardky

Reagovat
Rudnevs

Bayernu v lige fakt nefandím a vôbec ma neteší, že vyhráva, ale skoro ma ten gól až potešil, práve preto, že ho dal práve Thomas. Snád ho to naštartuje a bude mať konečne dobrú sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Neprišlo mi, žeby vlani nemal dobrú sezónu, štatisticky bol druhý najproduktívnejší hráč Bayernu, vo všetkých súťažiach 15g + 18a, najlepší nahrávač v BL. Akurát mu chýbal nejaký ten moment v LM, kde mohol trebárs rozhodnúť gólom proti Realu a hneď by sa na neho pozeralo ináč. V globále si ale svoje odviedol a vyzerá to tak, že Kovač ho bude nasadzovať na desiatku pod Lewu a nebude hrať toľko na kraji, čo by mu mohlo určite ešte prospieť...

Reagovat
Rudnevs

Díky za opravu... Neviem prečo som si celý čas myslel, že na tom bol oveľa horšie, možno kvôli nepodarenému WM. Každopádne to nič nemení na tom, že mu želám dobrú sezónu, je to veľký sympaťák.

Reagovat
Kixi Syhimour

tak to dost nafouklá média. Prý nespokojenost s Ancelottim a pak vyhození ze základní 11. On je buď milovanej, nebo nenáviděnej u médií obzvláště. Tak si na něm smlsly. Ale podle mě na WC byl špatný kvůli Löwovi, který ho nepochopitelně rval na křídlo

Reagovat
vladino10

V tých väčších zápasoch mu to proste neslo- a korunoval to proti realu kde sa nedostal poriadne ani k centru, absolútne všetko šlo cez riberyho vľavo..uvidíme či ho neposadi James- uvidíme podla thiagovho zdravia..

A btw, ešte v lete sme sa tu bavili o krídelníkoch v bayerne- tvrdil si, že ich má Bayern požehnane veľa a nikoho ďalšieho netreba..máme tu prvý zápas sezóny a aktualne sú k dispozícii sú iba dvaja- robben a ribery..

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy som netvrdil, že ich má Bayern požehnane veľa, tvrdil som a stále si to myslím, že štyria hráči na dva posty sú postačujúci počet, obzvlášť keď tam Bayern stále má ďalších ofenzívnych hráčov (Muller, James), ktorí tam v prípade potreby vedia zaskočiť. Povedz mi príklad nejakého top klubu, ktorý má viac ako štyroch špičkových hráčov na 2 posty, teraz myslím konkrétne krídla. 4 hráčov tam má aj City, Liverpool, Real, Barcelona či Juventus. Po kvantitatívnej stránke je to číslo úplne v poriadku, obzvlášť keď tam máš ďalšie slušné alternatívy. Futbal sa dá hrať aj ináč, ako cez krídla a celkovo má Bayern hráčov do ofenzívy dosť. Plus neviem či si si všimol, ale v Nemecku je ešte stále otvorené prestupové okno a nikde nie je napísané, že Bayern už nikoho neprivedie.

Reagovat
vladino10

Ty mi skús povedať príklad nejakého top klubu, ktorý má z tých 4 krídiel všetkých 4 takých, ktorí sa každú chvíľu zrania..a z toho pri dvoch z nich je lepšie ich okolo 70. minúty striedat..ako pišem, je prvý zápas v sezóne a kridla máme k dispozícii iba dve- t.j. na lavičke nikto..ale áno, postaviť na zaskok sa tam dá kohokoľvek, otázka je či to pre veľkoklub nie je málo .

A áno, futbal sa dá hrať aj inak ako cez kridla- škoda, že sme to v príprave neskúšali

Reagovat
smazaný uživatel

Aby malo pre Bayern zmysel kupovať ďalšieho hráča na tie krídla, tak by mal byť aspoň na rovnakej úrovni ako Thomas s Jamesom na tom poste. Nie je ľahké nájsť tak kvalitného hráča, povedať mu, pozri, budeš piata voľba, ale tí štyria sú stále zranení, tak si zahráš dosť. A keby náhodou zranení neboli, tak si aspoň posedíš za fajn peniaze. Hráči na takej úrovni nechcú byť štvrtou, piatou voľbou. Chcú byť hviezdy a hrávať. A zase je dosť ťažké povedať Robbenovi a Riberymu po podpisoch zmluv, že kúpime na vaše miesto nejakú novú hviezdu a vy budete rotovať alebo čakať na šancu. Oni tie zmluvy určite podpisovali s nejakými zárukami a o lavičke či náhradníkoch tam zrejme reč nebola. Bayern možno spravil chybu, že podpísal oboch a nekúpil tam radšej nejakú hviezdu v najlepších rokoch, to sa ukáže v priebehu sezóny. Možno tam jedno krídlo bude chýbať, možno nie, prvý zápas sezóny tú otázku asi nezodpovie. Ale ono to nie je také ľahké, ako nakupovať vo Football Managerovi a myslím, že vo vedení Bayernu sú dostatočne kvalitní ľudia, ktorí vedia, čo robia.

Reagovat
vladino10

S tým čo píšeš nemám čo rozporovat, súhlasím..

Len keď majú všetci plné ústa toho, ako chceme vyhrať LM..tak neviem, ja mám pocit, že tie krídla na to nie sú stavané..alebo možno aj sú, ale strašne to stojí na nahode- napríklad minulú sezónu bol pol roka dobrý robben a mizerný ribery, na jar si to vymenili..ak bude mať aj túto sezónu jeden z nich na jar dobrú formu+ ostane zdravý coman, tak tam možno nejaká šanca bude..

Byt tam aspoň jeden hráč ktorý je top celu sezónu a ktorému drží zdravie a k tomu lubovolni traja z krídiel ktoré už máme, tak by aj ten počet 4 bol super..ale takto to v kľúčovej fáze sezóny naozaj môže vypáliť tak, že zdravý bude iba jeden (ako minulý rok) alebo všetci (pánboh daj)..

Som zvedavý na gnabryho- no a vlastne má v zime prísť aj davies, tak uvidíme..médiá písali, že ho chceme do prvého tímu, tak uvidíme či pozbiera nejaké minútky alebo či to bol iba marketingový ťah ako prilákať nejakých divákov aj zo zámoria..

Inak, mne nezvykol z toho krídla vadiť ani Muller- ale kedysi sa proste lepšie zapájal do kombinacie, dostával sa do nebezpečných priestorov a celkom dobre zakrýval aj to, ze nevie absolútne jeden na jedného, proste to nevadilo..a aj keď občas vyzeral ako radiátor, tak sa to od neho vždy nejako odrazilo tam kam malo (ako dnes pri tomto neuznanom góle..

Ale od toho nešťastného eura 2016 sa mi aspoň pocitovo vôbec nepáči- občas dá gól, má dosť prihrávok, ale neviem..

ktovie ako je na tom s hlavou- kopol milión penált po sebe, kopol ich dobre, potom tu asi najdôležitejšiu proti atleticu madrid nedal, potom hneď na to nepremenil ani proti talianom v rozstrele a odvtedy sa na ňu ani neodvážil postaviť..

Kovac pocas prípravy povedal, že sme na dobrej ceste k tomu aby sme v tejto sezóne videli starého mullera- tak snáď ma pravdu..

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že ten američan nepriešiel už teraz v lete, je dosť možné, že v zime bude zdravý už aj Coman s Gnabrym a mladý nedostane ani čuchnúť.

Podľa mňa je dosť podstatné, že zatiaľ Kovač vyzerá veľmi dobre, zdá sa, že by to nemal byť žiadny flop a minimálne udrží Bayern na súčasnej úrovni. Podľa mňa po prvých mesiacoch zistí, čo by do toho kádru potreboval dokúpiť a Bayern bude v ďalších prestupových oknách aktívnejší. Ono krídlo môže prísť v prípade potreby aj v zime, teraz jesennú časť bez problémov zvládnu aj so súčasným stavom, tá jarná časť bude dôležitejšia.

Súhlas, že na LM to asi veľmi nie je s týmto kádrom, tam by v tej ofenzívnej časti museli byť všetko špičkoví hráči v top forme, s dvomi hviezdami za zenitom a dvoma mladíkmi to pôjde ťažko. Ale zrejme pozerajú vo vedení Bayernu skôr na dlhodobejšiu koncepciu, ako okamžitý úspech a to je podľa mňa dobrý smer...

Reagovat
Bastaron

Ty zkurvene hovada Hoffenheim.

Reagovat
db18

Coman a to dneska vypadal fakt parádně...

Reagovat
Bastaron

Zase nejlepšího hráče nám zraní.

Reagovat
db18

+5 minut

Reagovat
PavlíčeQ

King to je fakt v prdeli, snad to nebude na dlouho

Reagovat
blackhawk88

nemohol dostupit na nohu, obavam sa,ze to bude na dlhsie ..

Reagovat
PavlíčeQ

aspoň budeme dál vídat nesmrtelnou dvojici na křídlech

Reagovat
netopier

Hráči Hoffenheimu hrajú ako prasce.

Reagovat
Rudnevs

A ja si celý čas vravím, že čo je na Nagelsmannovi iné - a on má vytrhané obočie...

Reagovat
Kixi Syhimour
Reagovat
Rudnevs

“Jméno? Chandler Bing!” To nemá chybu...

Reagovat
Kixi Syhimour

Nemá, no

Reagovat
Kixi Syhimour

A kterej díl ti přijde nejlepší?

Reagovat
Rudnevs

Najradšej mám asi ten, jak si Chandler a Joey kúpili také tie parádne kreslá a obrovský televízor a nevedeli sa od toho odtrhnúť...

Reagovat
andrew96

"Zruším limonády."

Reagovat
vladino10

Prečo ho nagelsmann nestrieda?

3 fauly so žltou kartou..

Reagovat
db18

Boa

Reagovat
bayern987

Sule snad příští zápas.

Reagovat
bayern987

Teda Hummels

Reagovat
db18

Hlavně ať jsou oba...

Reagovat
bayern987

Reagovat
Bastaron

Super, na to že už mají být dávno v 10ti.

Reagovat
ACSMan

Offside

Reagovat
smazaný uživatel

No za toto písknout penaltu

Reagovat
db18

Reagovat
netopier

Reagovat
Bayern +

Franck taká Suarezovinka, neobvykle

Reagovat
vladino10

Nebolo to za to, že robben vbehol do 16 skôr?

Reagovat
db18

Bylo.

Reagovat
vladino10

Komentátor na Digi najprv zistil, že video ide kvôli tomu či to bol penaltový zákrok (po penalte), potom tvrdil, že baumann nestal na čiare..a grafika dokonca napísala, že offside

Každopádne ale aspoň materiálne dosť nespravodlivé- brankár chytí penaltu a kvôli tomu, že robben poruší pravidlá mu to je prd platne..

Reagovat
Rudnevs

Súhlasím s tým, že to pravidlo je nespravodlivé... Baumann penaltu chytil a tým, že Robben porušil pravidlá, dostal Bayern paradoxne druhú šancu. Veľká smola pre Hoffenheim, zvlášť keď si k tomu pripočítame to, že samotné nariadenie tej penalty bolo sporné. Taktiež smola pre Baumanna, ktorý inak odchytal parádny zápas.

Reagovat
netopier

veď po chytení hneď dostal gol. Takto mal šancu ju chytiť definitívne... Čo je na tom nespravodlivé?

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Rudnevs

Dostal ale gól od hráča, ktorý porušil pravidlá tým, že sa rozbehol skôr, čím sa v danej situácii zvýhodnil...

Reagovat
netopier

Myslím si že by tam bol Robben tak či tak skôr ako obrancovia. (Tak ako aj pri opakovanej penalte). Lopta išla priamo na neho tak jediné čo by sa trochu zmenilo by bola väčšia vzdialenosť dorážky od brány.

Reagovat
Rudnevs

Lenže tu nejde o to, čo by bolo keby, ide o ten princip... Je to podľa mňa podobná situácia ako pri ofsajdoch - tam by ten hráč tú loptu tiež možno dostihol i keby v postavení mimo hry nestál, ale v prípade, že postavení mimo hry stál, sa nikto nepozerá na to, čo by bolo, keby v ňom nestál...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
vladino10

Dostal gól od hráča ktorý tam nemal čo hľadať lebo porušil pravidlá

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Rudnevs

Si mohol na tom videu radšej pozrieť ten zákrok Nordtveita, súhlasím s Rethym, že toto penalta nemala byť...

Reagovat
db18

Neúmyslná ruka a točil se od balonu pryč.

Reagovat
PavlíčeQ

Jak tohle mohl neuznat? To je fakt neuvěřitelný

Reagovat
db18

Arjeeen A Thomas asistence

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna uz jsem to nekdy psal, ale video -

Reagovat
smazaný uživatel

dnes od 15:30 v telke až 2 zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

Na ten Leverkusen jsem dnes zvedavej.. ambice vyhlašují velky, tak hlavne aby nespadli na hubu hned na zacatek.

Reagovat
stas87

https://pbs.twimg.com/media/DlchWv2XcAAkEcL.jpg

Nasa zostava proti H96. Ja hracov poznam podla cisla, takze nemam problem.

Reagovat
pepinho2

Reagovat
stas87

Zaujal ma druhy znak u hraca cislo osem.

Reagovat
smazaný uživatel

Neměl bys prosím tě nějaký odkaz na stream? Moje ověřené stránky nefungují, tak si musím najít něco nového

Reagovat
smazaný uživatel

vďaka už som našiel. Zabúdol som na streamcomando

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
vladino10

Mňa asi picne z toho S04 a VfL- neskutočne ma mýlia tie dresy wolfsburgu, pri kamere zhora (90% zápasu) vyzerajú, že sú modré s bielymi trenkami a vždy mi 2-3 sekundy trvá kým si uvedomíme, že ten v tom bielomodrom nie je hráč schalke

Reagovat
Rudnevs

Zrovna dresy Wolfsburgu boli pritom v tejto sezóne zvolené komisiou študentov a docentov z vysokej školy dizajnu v Düsseldorfe za najkrajšie dresy v Bundeslige. Dres je podľa nich dynamický a cool.

Reagovat
vladino10

Aj na skysports bola myslím nejaká anketa- tam som za dres vfl hlasoval aj ja.. To som ešte netušil, že ma budú takto mýliť..

Reagovat
Rudnevs

Mne sa asi najviac páči domáci dres Werderu... Ten dres Wolfsburgu je ale taktiež celkom pekný, asi najkrajší od doby, čo majú Nike.

Keď už sme pri tých dresoch - https://rblive.de/2018/01/05/trickreiches-marketing-bei-rb-leipzig-product-placement-in-der-rueckennummer/

Reagovat
vladino10

toto nieeee..

Ale ako palec hore- takáto volovina by nenapadla asi nikomu, svojim spôsobom je to geniálne..

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha pekne, Lazaro + Ibiševič

Reagovat
vladino10

ako vyzerá duda?

Reagovat
monty25

Za co dostal McKennie kartu?

Reagovat
Rudnevs

Hra rukou.

Reagovat
monty25

No právě, žádnou jsem neviděl.

Reagovat
monty25

Harit jde dolů teda hodně brzo.

Reagovat
monty25

Ty vole, to je mariáš...

Reagovat
monty25

To jsou šašci. Podle mě od Weghorsta jasnej úmysl.

Reagovat
vladino10

Guido ho sotil celou silou oboma rukami- Weghorstovi preplo a išiel oplácať..za normálnych okolností redka, ale nakoľko to celé začal Burgstaller, tak podľa mňa dobre rozhodnutie..

Reagovat
monty25

Já nevím, ale za úmyslné oplácení a ještě k tomu hlavičku by měla být ČK. Pak si Weghorst vybrečel video a podle toho to rozhodčí nepochopitelně změnil na ŽK.

Reagovat
vladino10

Prečo by malo byť úmyselne oplácanie horsie ako úmyselne začatie celého konfliktu?

Bolo to po odpískaní, nehralo sa už, Burgstaller dostal nervy a úplne zbytočne ho hodil o zem.. Neviem ako je to s pravidlami, ale myslím si, že je veľmi ťažké sa ovládnuť keď ťa niekto.po odpískaní len tak zbytočne hodí o zem..mne teda sedliacky rozum hovorí, že by bolo maximálne neférové dať guidovi žltú a Weghorstovi redku- zas tá hlava nemala väčšiu intenzitu ako guidovo sotenie a hlavne bola vyprovokovana.. Zas ono musíš byť veľký frajer aby si od nervov z toho, že hráte hovno začal zozadu napádať protihráčov..neviem, na papieri možno redka, ale ja ako nezainteresovaný fanúšik cítim teraz spravodlivosť..

Reagovat
monty25

Pokud vím, tak oplácení se má trestat vždycky víc. Ve výsledku to ale vždycky záleží na rozhodčím a už jsem v poslední době napříč soutěžemi viděl fakt blikance, za které padla jenom ŽK. Takže asi "rozhodčí si to obhájí"...

Reagovat
andrew96

Co to mělo znamenat?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
monty25

Proč mu dává nejdřív ČK a potom ŽK? Ten rozhodčí je vážně pacient.

Reagovat
monty25

Bentaleb

Reagovat
Rudnevs

Pozerať Konferenz s videorozhodcom, to je pekná zábava...

Weydandt z Hannoveru inak pekne, ešte pred štyrmi rokmi hrával Kreisligu, pred sezónou pirškel ako posila pre rezervu, ale v príprave presvedčil, dostal sa do prvého tímu a dostal profesionálnu zmluvu. V DFB-Pokali sal dva góly a dnes krátko po nástupe do hry dal gól i v Bundeslige.

Reagovat
monty25

Schalke

Reagovat
RadekVonCZE

BVB 09!

Reagovat
stas87

Dynamo okradol asistent o gol.

Reagovat
vladino10

Dahoud nadhera

Reagovat
smazaný uživatel

Witsel

Reagovat
smazaný uživatel

ale zase tomu předcházela Delaynyho parádní hlavička.

Reagovat
vladino10

Zaujimavy futbal v Dortmunde- lipsko prišlo s vysokým pressingom ktorý robil bvb problémy, hlavne pri niektorých kontaktoch burkiho s loptou musela fanúšikom bvb tuhnúť krv v zilach- zaujímavý bol aj moment, keď poulsen prehlavičkoval burkiho napriek tomu, že burki bol v pokutovom územi a ruky vystrel do neba- poulsen aj tak vyletel vyššie..aj keď to bol nakoniec faul..

Neoplýva istotou- a hneď na to zatvára pochybovacom ústa keď vychytal v 100% šanci augustina..

Od nejakej 30. minúty mal Dortmund celkom problém dostať sa dopredu- lipsko držalo loptu a po strate ju rýchlo ziskavalo späť, ale bvb počkalo na svoju šancu a potom kruto trestalo..

Witsel vyzera veľmi zaujímavo..nechcem po jednom polčase robiť nejaké zavery- ale keď sa to ešte trochu zohrá tak bvb môže mať naozaj dobrú sezónu..

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana hrozná.. ale co taky čekat když po 30 vteřinmách dostanou gol zaviněný hněd několika menšími individuálními chybkami. Celá defenzíva pak působila nervozně a nejistě a ten vysoký a velice silný pressing redbullu tomu nepomáhal.

Jakmile se ale přes tu úvodní vlnu 5 či 6 presujících hráčů dostaneme, tak pak to vepředu hned smrdí nebezpečným protiútokem. Škoda, že to tam jednou ale Dahoud zbytečně přetáhl, jinak by Marco běřěl sám.

Jinak ale můžeme být s výsledkem maximálně spokojení, protože obraz hry tomu zatím vůbec neodpovídá.

Reagovat
vladino10

Prečo myslíš, že obraz hry výsledku vôbec nezodpovedá?

Ako zaslúžene by možno bolo keby to je cez polčas iba o gol- ale inak lipsko iba držalo loptu viac menej, malo jednu šancu a jednu pološancu okrem golu..naproti tomu aj keď bvb nevedela moc preliezť polku, tak keď ju pár krát preliezla, tak to kvôli vysunutej obrane lipska smrdelo neskutočne .mne sa zatiaľ teda takýto Dortmund páči až na tie chybičky v obrane, ale systémovo to nevyzerá zatiaľ zle..

Reagovat
smazaný uživatel

Zatial je v hre BVB velmi vela chyb, lepsi super by nas urcite porazil. Lipsko dnes nic moc a preto sa mozme tesit z 3 bodov. Pozitiva by som videl v: Witsel, Delaney a nehral zle ani Schmelzer. Nechapem preco nehra zaklad Sancho podla mna je famozny. Pulisic, Phillip a aj Wolf naopak slabota. Ta rozohravka s obranou je katastrofa, to je skoro na infarkt naozaj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele