BECKENBAUER CHCE OMEZIT POČET CIZINCŮ

06.05.2003, 20:37
Aktuality
Prezident Bayernu Mnichov, nejslavnějšího a dlouhodobě nejlepšího německého klubu, požaduje omezení počtu cizinců hrajících v Bundeslize. "Císař", jak je Beckenbauerovi přezdíváno, by rád, aby bundesligové kluby mohly do zápasů stavět maximálně pět cizinců...

V současné době není v německé nejvyšší soutěži omezen počet hráčů ze zemí Evropské unie, tak jako v ostatních zemích EU, ovšem i k fotbalistům ze zemí mimo EU je Bundesliga benevolentní – najednou jich smí nastoupit pět. To je oproti ostatním zemím, kde jsou standard tři hráči, také hodně.

"Šli jsme od jednoho extrému k druhému. V některých týmech hraje dokonce 11 cizinců," uvedl Beckenbauer v rozhovoru pro magazín Kicker. Obává se totiž, že nedostatek prostoru pro mladé talentované německé hráče bude mít špatný dopad na národní tým. "Bayern má devět legionářů. Nemám absolutně nic proti cizincům, ať už jsou černí, žlutí, červení nebo bílí. Měli bychom však zvážit limit," dodal.

Německo není první zemí, kde se podobný návrh objevil. Hned po loňském světovém šampionátu se podobné hlasy objevily v Itálii. Reprezentaci z Apeninského poloostrova totiž z mistrovství vyřadil zlatým gólem Korejec Ahn Jung-Hwan, který v té době hrál v Perugii. Klub jej hned vzápětí prodal a nyní už se Itálie chystá na zavedení pravidla, které výrazně omezí příliv hráčů ze zemí mimo Evropskou unii.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele