Asijský pohár 2011 - první hrací den

07.01.2011, 22:51
Aktuality
Zaujalo nás
Velkolepá laserová show dnes v podvečer ozářila oblohu nad Khalifa Stadium v Dauhá, což samozřejmě znamená jediné - 15. ročník Asijského poháru, který má být dle pořadatelů tím nejlepším, konečně odstartoval! Bohužel pro domácí, ten pravý ořechový začátek to nakonec v žádném případě nebyl.

Nadšené arabské publikum se v hledišti padesátitisícového stadionu sešlo v hojném počtu, i když se nakonec navzdory očekáváním momentálně největší stánek v zemi vyprodání nedočkal. I tak byl pohled na 37 tisícovek lidí vzdávajících hold královské výsosti šejku Hamadu bin Khalifovi Al Thani skutečně okouzlující, stejně jako poslech sborově odzpívané katarské hymny - rovněž na počest jeho vznešenosti. K dokonalosti tomuhle souznění scházela snad jen protislužba fotbalistů ve vínovém, na něž možná bezmála 60letý emír rovněž koukal v němém úžasu, ovšem v tomto případě ne tak v pozitivním slova smyslu. I z nejvýše položených sedaček na Khalifa Stadium snad musely být vidět třesoucí se kolena kompletní katarské jedenáctky. Ta to taky hned schytala, na úvod nejmíň třikrát Uzbeci prolomili její snahu předvést šejkovi ukázkovou ofsajdovou past a pochvaly hodné v žádném případě nebyly ani katarské ofenzivní výpady, které buď Hamad bin Khalifa nemohl registrovat, nebo se mu nad nimi nejspíš chtělo zaplakat.

Katar tak ani na sedmý pokus nedokázal vyhrát zahajovací klání Asijského poháru, takový kousek se mu poprvé a naposledy povedl před třiceti lety, kdy si na tomto turnaji odbýval svou premiéru. Naopak Uzbekistán potvrdil slova odborníků, která z něj zpravidla dělají černého koně letošního ročníku. S úžasným režisérem Džeparovovem v hloubi pole, dalšími dvěma pevnými středovými "držáky", dravými krajními útočníky, které dnes představoval Chasanov s netradičně "okřídleným" Šatskichem, a důrazným hrotem Gejnrichem se Abramovova družina jevila vlastně jako dokonale vyvážený a fungující ansámbl. Sic není pochyb o tom, že jí pro teď soupeř situaci značně ulehčil, bylo znát, že na Džeparovovu donášku ze středu hrací plochy a ostrou křídelní hru spolehnutí nejspíš bude i v dalších fázích turnaje. Výrazné zlepšení si žádá snad jen exekuce rohových kopů - zejména ta v Gejnrichově provedení nenesla prakticky žádné ovoce, přestože právě holohlavý útočník se tohoto typu standardní situace chopil velmi často. Bohužel pro Katar, jeho jedinou variantu kopu na přední tyč protivník prokoukl velmi brzy, navíc samy míče se nezřídka kroutily do zámezí ještě předtím, než jim někdo stihl sáhnout do trajektorie.

Individuálně pak jako by úplně nestačil akorát Chasanov, který byl u míče snad nejvíce času ze všech fotbalistů, a přesto jeho jediný přínos spočíval v bojovnosti ústící nejčastěji v rohové kopy. Subtilní křídelník působil především těžkopádně, technicky nevyzrále, ne-li nemotorně, což však nejspíš vymizí s dalšími odehranými minutami. Naopak Džeparov, jak je jeho dobrým zvykem, po celý zápas rozdával radost. Nabídl nespočet přesných pasů, citlivých dotyků s balonem a také sám jako správný kapitán díky skvělé předvídavosti výhru svého týmu podtrhl. To vše navíc obstaral jakoby v úsporném režimu, vždyť toho naběhal snad nejmíň ze všech Uzbeků. Naopak Gejnrich se coby osamocený hrot skutečně nadřel, takže ani nebylo divu, že se s přibývajícími minutami ze hřiště poněkud vytrácel. Nicméně své povinnosti si splnil - bil se, výborně si rozuměl se Šatskichem, pravidelně sbíral balony za obranou soupeře a jen nepřízeň paní štěstěny mu nedovolila skórovat.

Na druhé straně se těžko někdo vypichuje. Katařané dopředu skutečně nic moc nepředvedli, jejich koheze byla ve všech směrech víceméně nulová. Ať už mám na mysli neschopnost zachytit jediný dlouhý míč, z čehož obzvlášť v úvodu a závěru pramenila četná přečíslení, nebo tunu nepřesností v rozehrávce, i díky které Uzbeci drželi míč na kopačkách až 57 procent celkového času. Potom není divu, že se vlasatý Bruno Metsu za celý první poločas snad ani neposadil. Neustále musel svým ovečkám udílet taktické pokyny, které však ony v drtivé většině ani nebyly schopné plnit. Zároveň pak logicky musel zklamat i útočník Suria, na něhož přitom v pořadatelské zemi všichni hodně spoléhají. Na urostlém forvardovi sice byla vidět chuť se rvát, ovšem s takovou podporou nemohl nic zmoci ani on.

Katar - Uzbekistán 0:2

6. minuta - Džeparov z pravé strany shazoval míč pod sebe pro Gejnricha , ten z kroku trefuje přesně levou spojnici.

7. minuta - Gejnrich tentokrát nabídl až moc dlouhou přihrávku Chasanovovi, který už z velkého úhlu trefil jen rozprostřeného Burhana.

19. minuta - Burhan nečekaně propustil Kapadzeho míč napříč pokutovým územím až k Chasanovovi, který nepochopitelně vyčkával se zakončením, až si nechal dokonale zatarasit cestu protihráčem a raději vypálil mimo.

39. minuta - Nesterov se jen marně natahoval po krásné kroucené střele Fabia z přímého kopu. První velká šance Kataru nicméně končí na pravé tyči uzbecké svatyně.

50. minuta - Nesterov neudržel míč v souboji s houževnatým Suriou a následný lob soupeře musel před čarou, za cenu naražené kostrče, odvracet Džurajev.

58. minuta - GÓL! Uzbekistán se konečně dočkal, když Achmedov napřáhl ještě pořádný kus za šestnáctkou a odrazil svůj prudký projektil od břevna do sítě. Míč nešel příliš daleko od Burhana, ten tak nejspíš mohl zasáhnout. Spektakulární zákrok však předvedl jen chvíli předtím proti dalekonosné bombě Chasanova, jímž se zřejmě načas vyšťavil a nebyl s to ho takhle brzy zopakovat.

72. minuta - Uzbeci ve třech přečíslili soupeře, Tursunov šel asi správně sám do zakončení, v rozhodujícím momentě ovšem podklouzl a i předčasně padajícího brankáře nepřekonal.

76. minuta - GÓL! Spolupráce dvou stoperů a zároveň posledních zadáků Kataru nemohla zaskřípat hlasitěji, Džeparov se vrhl po nepřesné přihrávce a uklidil míč do takřka odkryté svatyně.

86. minuta - Snad první zdařilá kombinace domácích v branku také nevyústila. Nesterov byl včas na zemi, aby zlikvidoval Ahmedovu střelu.

Katar (4-4-2): Burhan - Ismael, Bilal, Al Ghanim, Majed - Fabio Cesar (80. Ahmed), Lawrence, Rizik, Yaser (61. Ibrahim) - Suria, Al Marri (62. El Sayed)

Uzbekistán (4-3-3): Nesterov - Karpenko, Izmajlov, Achmedov, Džurajev (53. Andrejev) - Hajdarov, Džeparov, Kapadze - Šatskich, Gejnrich (89. Novkarov), Chasanov (66. Tursunov)

Hvězdy zápasu: Džeparov, Gejnrich a Chasanov (všichni Uzbekistán)

Co čekat od zítřka?

Čína je v evidentním útlumu. Už roky se potácí odnikud nikam, trenéry střídá jak na obrtlíku a výsledkem tohohle všeho je hustý pesimismus prostoupený skrz naskrz celou nejlidnatější zemí světa. Východisko? Do Kataru vysílá nejmladší kádr ve své historii, vedený navíc teprve 44letým Gao Hongbem. Ten po svém nástupu rozjel odvážnou revoluci, vypořádal se se starou gardou (i proto se z reprezentace úplně vytratil Shao Jiayi, Li Weifeng nebo Li Tie, přestože s nároďákem ještě oficiálně nesekli) a z Evropy s sebou teď vzal jen Hao Junmina ze Schalke. Pořád se mu ale nepovedlo vymýtit klasický neduh čínského nejvznešenějšího fotbalu posledních let - totální nedostatek kreativních hráčů a zakončovatelů. Je tak evidentní, na co bude loňský senzační vítěz Východoasijského mistrovství zase jednou spoléhat. Na mrštnost, rychlost, propracovanou defenzívu, jednotu. Právě o ní také Gao hovořil na předzápasové tiskové konferenci, dle jeho slov je nakonec týmový duch velmi silný.

Koneckonců, třebaže to vše neprobíhá v úplně závratné rychlosti, Číňané se zpod deky přeci jen hrabou. Vždyť z posledních sedmi zápasů prohráli jen jediný a nedávno pak 3:2 přemohli i obhájce triumfu na Asijském poháru z Iráku. Ve finále se tak dají najít důvody, proč by reprezentace s přiléhavou přezdívkou "Velká zeď" konečně měla vyhrát Asijský pohár. Slova Gao Hongba o mládí týmu a s ním spojené nebojácnosti jsou rovněž důležitá hlavně proto, že právě tyhle čisté hlavy v minulosti Číňanům zoufale scházely. Teď se zdá, že by i zrovna z relativní anonymity většiny hráčů mohl Hongbo těžit. Jednak jim nemusí úplně docházet, že se poslední léta čínský "nároďák" zmítal v krizi, jednak bude tímto Čína jako soupeř velmi nečitelná.

Kuvajt je svému protivníkovi takřka dokonalým protikladem. V souvislosti s jeho výpravou se totiž neskrytě hovoří o "zlaté generaci". Vždyť rok 2010 lze z kuvajtského pohledu považovat za ten pravý vrchol uplynulé dekády. Po dvanácti letech svěřenci Srba Tufegdžiče opanovali Gulf Cup, k tomu navíc urvali ten nejcennější kov i na Západoasijském mistrovství. V kvalifikaci na Asijský pohár pak ani jednou nepodlehli favorizované Austrálii, takže zároveň dokázali, že i s regionální smetánkou se papírově budou schopni poměřovat. Problém by teď snad mohl být akorát ve zdravotním strádání bezpochyby největší hvězdy kuvajtského výběru, chladnokrevného zabijáka Badera Al Mutwy. Ten si v úterý na tréninku poranil kotník a nyní jsou mu dávány 60procentní šance na včasné uzdravení. Bez něj by Tufegdžič ztratil muže, na němž stojí prakticky kompletní ofenzivní potenciál mužstva, který se měl opírat hlavně o rychlé protiútoky vycházející ze zabezpečené obrany. Ta je v případě Kuvajtu vždy pevně spojena se spíše defenzivněji laděnou záložní řadou, kde zpravidla hraje prim zejména buldok Al Altaiqi. Od brankáře Al Chaldiho se pak rovněž očekávají tradičně spolehlivé výkony.

Bitvu těchto dvou mladých, natěšených a v rámci možností i talentovaných ekip můžete na vybraných kanálech sledovat v sobotu od 14:15 SEČ.

Stranou pozornosti

- Indie by nakonec na Asijském poháru nemusela být bez své zdaleka největší hvězdy, Bhaichunga Bhutii. Ten byl načas kvůli poranění lýtka dokonce vyřazen z 23členné soupisky, na níž jej však Bob Houghton v pátek opětovně dopsal. Indická ikona by v současnosti měla pravidelně trénovat s týmem, na hřišti se ovšem i dle svých slov necítí úplně pohodlně. Její start už 10. ledna proti Austrálii tak není příliš pravděpodobný.

- Dávno před startem turnaje si Alberto Zaccheroni, kouč Japonska, stěžoval na pozdě dohrávaný Císařův pohár, kvůli němuž musel velmi dlouho čekat na čtveřici borců figurující ve finálovém klání. Fudžimoto, T. Honda, Inoha a Iwamasa tak před chvílí do Kataru dorazili na pokraji vyčerpání a je jediným trenérovým štěstím, že ani jeden z nich není pevnou součástí základní sestavy. Ve spojitosti s nedávným zraněním obránce Makina a táhnoucími se zdravotními problémy beka Sakaie by však Zaccheroni klidně nemusel mít k dispozici žádného čerstvého náhradníka pro zadní linii, kterou už přitom tak jako tak je nucen slepovat, když se na Asijském poháru nemůže opřít o osvědčené stoperské duo Nakazawa-Tanaka (oba rovněž dřepí na marodce).

- Cho Kwang-Rae se už rozhodl, jak zacelit místo v nominaci uvolněné zraněnou ofenzivní hvězdou Park Chu-Youngem. Jediný opravdu zkušený útočník v korejském výběru si poranil koleno ještě před odjezdem do Kataru při oslavách gólu v dresu Monaka a už dávno bylo rozhodnuto o tom, že se na Asijském poháru nepředstaví. Trenér Cho však dlouho přemýšlel, zda ho má nahradit jiným forvardem nebo raději zocelit záložní řadu. Nakonec se rozhodl pro první možnost poté, co se neosvědčila odvážná varianta s Parkem Ji-Sungem na hrotu. Tím dopsaným šťastlivcem se tedy stal Koo Ja-Cheol, který věkově (21 let) dokonale zapadá do korejské koncepce a jemuž se nadmíru vydařila zatěžkávací zkouška v přátelském zápase s Al-Jazirou. Během něho při rozestavení 4-2-3-1 z pozice uvolněného podhrotu podporoval Ji Dong-Wona.

Tím končí mé skromné shrnutí úvodního hracího dne v pořadí patnáctého Asijského poháru v Kataru. Doufám, že alespoň zčásti splnilo svůj účel a že tuhle funkci bude případně plnit i nadále. Ode dneška se tu bude po každém hracím dni objevovat zhruba stejně obsáhlý a koncipovaný článek, akorát po odehrání kompletního kola se pokusím navíc sestavit ideální jedenáctku a vypíchnout nejzajímavější události oné fáze. Na závěr pak samozřejmě připravím co možná nejvíce vyčerpávající souhrn celého turnaje. Ale do té doby je ještě daleko. Prozatím se společně těšme na zítřejší dávku asijského fotbalu, která snad adekvátně naváže na dnešní velmi kvalitní zahajovací utkání...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (101)

Přidat komentář
Hafna

samozřejmě, je to můj názor, ale až takové podrobné souhrny mě moc nelákají, protože stejně většinu hráčů neznám a tak... ale určitě dobrá práce ;)

Reagovat
fantomas

Píše se to i proto, abys právě poznal. Dá se čekat, že po tomhle poháru pár vyvolených přestoupí do Evropy.

Reagovat
Hafna

jj jasný

Reagovat
Shevchenko

Ne každého to zajímá, ale já mezi ně nepatřím.

Reagovat
Godwinson

Skvěle Uzbeci. Viděl jsem sice jen chvíli, ale Katar dobře prasil, dobře jim tak. :)

Reagovat
božský John

Šatskiše pamatuju z Dynama Kyjev, to byl šutér

Reagovat
Liquid

ja ja, to jsme 2

Reagovat
domingo

Výborně, fantomasi inspiroval jsi mě k tomu, že bych možná mohl psát něco podobnýho o APN...

Reagovat
božský John

APN je můj nejoblíbenější turnaj, rozhodně by to bylo fajn ...dycky sedim u eurosportu jak přibitej ...

Reagovat
domingo

Příští rok bude v Gabonu a Rovníkové Guinei... Guinea naposledy prohrála doma s Botswanou, bude sranda

Reagovat
fantomas

Reagovat
božský John

To bude hodně zajímaý, ostatně jako vždycky...tyhle slabší kluby bejvaj strašně zábavný a RG...to bude něco

Reagovat
božský John

Btw. koukám na soupisku Gabonu a on není úplně marnej ...

V bráně Ovono ( jsem ani nevěděl,že je Gaboňan )

V zíloze např.W. Aubameyang

V útoku Cousin a durhej Aubameyang ( Z Monaca)

Reagovat
Godwinson

Tak hlavně Manga a Apanga, ne? :)

Reagovat
božský John

No jo, Mangy jsem si ani nevšim

Toho apangu ani neznám pomalu, jen jméno

Reagovat
domingo

Jo, vždyť už málem postoupili na MS. V obraně Manga s Apangou, v útoku Aubameyang a Mouloungui, to jsou všechno borci, kteří hrajou základ v L1, nebo se do základu aspoň často dostávají... k tomu ten Ovono, Cousin, Méyé...

Oni fakt nemají špatnej tým, ale jinak je to taková typická africká bramboračka, něco jako Mali, kteří mají podle jmen manšaft tak na čtvrtfinále MS, ale na hřišti to pak vypadá všelijak.

Reagovat
božský John

Mně se to nehcce hledat,ale Moulongui základ nehraje ne?

Reagovat
božský John

Beru zpět,splet jsem si ho s Bamogem ...

Reagovat
božský John

Jinak souhlas a v tom je to kouzlo tech africkejch šampionátů

V Evropě, když má někdo výbornej mančaft,tak je 1/4 nebo 1/2 finále jasný ...tady může Egypt pomalu porazit Španěly a pak prohrát třeba s Komorama...

Reagovat
domingo

Jj, to je vidět už v kvalifikaci, hele...

Skupina A - vedou Kapverdy před Mali (který porazili);

Skupina B - vede Guinea před Nigérií (kterou porazila);

Skupina D - Středoafrická republika (!!!) je na čele, o skóre před Marokem, kde uhrála plichtu, naopak Alžírsko je poslední po domácí plichtě s Tanzánií (!!!) a prohře v CAR;

Skupina E - vede Senegal s plným počtem bodů a 11 góly ve 2 zápasech;

Skupina G - Egypt je poslední, když plichtil doma se Sierrou Leone a prohrál v Nigeru (!!!);

Skupina I - Ghana neporazila doma Súdán;

Skupina J - tady dost možná postoupí Uganda;

a na závěr....

Skupina K - Botswana vede o 6 bodů před Tuniskem a prakticky už postupuje, na předposlední Togo má náskok 11 bodů.

Jako já vím, že je začátek kvalifikace a stát se může cokoliv, ale stejně...

Reagovat
fantomas

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
mickey mouse

Na ten kopyťácký turnaj se těším

Reagovat
Liquid

jj masakr, vím o tom, ale co teď nevím, zdali je to kvalifikaci na Afriku, nebo na Afriku i MS zároveň

Reagovat
fantomas

Jen na Afriku, dyt MS je až za tři a půl roku.

Reagovat
fantomas

Jo, v to upřímně doufám. Sám sem vždycky línej to sledovat, bude super, když se takle budeme doplňovat.

Reagovat
domingo

No, ruku na srdce... ono často ani moc co sledovat není ale teď je docela slušná šance, že se tam dostanou zajímavý týmy, třeba Senegal. Naopak Egypt rozjel kvalifikaci katastrofálně... no bude to zajímavý.

A k tématu: v neděli se chystám na oba zápasy, jak jsou na tom Jordánci a Syřané? Mají na to, uhrát nějaký body?

Reagovat
fantomas

Jo, souhlasim s tou rukou na srdce. A sem právě hodně rád, že se ten vstup takle vyved, což je dobrej základ pro atraktivní pokračování.

Celkem věřim pak Jordánsku proti Arábii, s Japoncema podle mě těsně prohraje, i když ta prořídlá obrana mě fakt děsí. Sýrie je totální outsider, ta jestli uhraje bod, tak budu dost překvapenej. Nemaj ani jednu pořádnou osobnost v celoasijskym měřítku, což třeba Indie, Kuvajt nebo Katar mají. Navíc za poslední dobu vystřídali kopu trenérů, Tita je tam fakt jen chvilinku, s týmem pořádně nepracoval. Fakt spíš překvapí i ta Indie v nejtěžší skupině než oni.

Reagovat
domingo

Dobře, díky. Já ani nevím pořádně, komu fandit, v podstatě všechny manšafty jsou mi něčím sympatický... nebo aspoň prakticky všechny pocházejí z hrozně zajímavých zemí tak uvidím, kdo mě osloví. Zrovna ti dva, co hráli dneska, jsou mi asi nejvíc volní.

Reagovat
fantomas

To je škoda, Uzbeci maj úžasnou sílu vepředu a až se najde Chasanov a Šatskich se třeba přesune na svou pozici, bude to úplná nádhera. Hlavně ten Džeparov, na něj se aspon dvakrát podívej. Kouzelnej hráč. Skoro všechno dělá vestoje, ale je přesnej jak Scholes zamlada, dokonalej mozek. Má našlápnuto k tomu bejt nejlepší hráč turnaje, nebo aspon jeden z nej.

Uzbeci budou dost bavit ještě. Ostatní týmy se veskrze buď hledaj, nebo maj sílu spíš v záloze nebo v obraně. Tim sou oni výjimeční, že sou fakt vyloženě ofenzivní a obranu maj celkem naprd.

Reagovat
domingo

Ok ok, však se k nim určitě ještě dostanu. Já asijskej fotbal vůbec neznám, tak nevím, jak kdo hraje :).. jenom mám nějaký sympatie k nějakým zemím, no.

Reagovat
fantomas

K jakym přesně?

Reagovat
domingo

Hlavně k Jordánsku a Sýrii (když tam není Libanon). Ty země se mě hrozně líbí, spoustu památek ze všech tří monoteismů, není to písečná placka jak S.Arábie, musí tam být fakt moc hezky... pak Japonsko kvůli té jejich kultuře (která je pro mě totální wtf, což mě dost zajímá :)), Indie kvůli tomu, že se tam neustále stáčí prakticky všechny etnologický a antropologický výzkumy a pokaždé objeví něco novýho, mají fascinující společnost a její dějiny, od Buddhy až po Gándhího...

A pak z čisté náklonnosti k islámské estetice, hlavně architektuře budov, tak nějak přeju i Kuvajtu, S.Arábii, Bahrajnu a domácím. Ale ne tolik jako těm předchozím

Reagovat
fantomas

Hodně zajímavý.

Reagovat
fantomas

Btw. pokud mi fakt dáš reference, že ten ročník bude lepší než minulej, klidně bych ti i pomohl. Protože ne že bych si nechtěl rozšiřovat obzory zrovna na kontinent, kterej budu později studovat.

Reagovat
domingo

Co budeš studovat, politologii?

Reagovat
fantomas

Afrikanistiku v Hradci.

Btw. nevíš, jak si vede Burundi, jestli vůbec hraje?

Reagovat
domingo

Wow, v Hradci je přímo afrikanistika? Budeš tam mít i jazyk?

Burundi vím, koneckonců je to na wiki :))... mají ve skupině Slony, Benin a Rwandu, jsou třetí s jedním bodem (plichta v Beninu). Jako ti se tam určitě nedostanou :)

Reagovat
fantomas

Jj, jediná škola potom, co Karlovka už snad loni nedostala akreditaci. Ale učí se až od magistra, bakalář ještě klasicky politologie/mez. vztahy (pak se to tam rozděluje na lat. Ameriku a Afriku právě) plus můžeš pokračovat na doktora. Jazyk tam je jen francouzština no, svahilštinu budu holt studovat v kurzech mimo.

Reagovat
domingo

Kdybys chtěl jorubštinu, tak mám učebnici v pdf, v angličtině. Je to strašně vtipný

Reagovat
fantomas

Jj, já už se naučil i pět vět v Kirundi (jazyk Burunďanů)...úžasná tahleta jazyková kultura.

Reagovat
domingo

A umíš Watapa ňumba ňumba?

Reagovat
fantomas

Eh...ne? Ale jednou ti v kirundi popřeju dobrou noc, na to vem jed.

Reagovat
domingo

To je z Cimrmana :)

Reagovat
fantomas

Zrovna Afriku sem ještě neviděl ani neslyšel. Jen tu scénku s Hladila sviště proti srsti apod.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Usty

akorát by mělo být na konci všech vět "kch" a on to má jen někde, ale ven to čert..

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

uff svahilštinu a já přemejšlim, jestli mi moje vzdělání k něčemu bude

Reagovat
fantomas

Nu co, jazyk obchodníků. Jednou budu podnikat v Africe...

Reagovat
smazaný uživatel

to beru, budu tě navštěvovat.

Reagovat
fantomas

Reagovat
domingo

"Hmm... hmm... a já myslel, že tu písničku napsal Muddy Waters! Musím říct, že je to velmi impozantní životopis, paní Simpsonová. Dovolte, abych vám jako první řekl Kaďibů, kazimí."

"Cože?"

"Vítejte na palubě. Omlouvám se, moje svahilština jistě není tak dobrá jako vaše."

Reagovat
fantomas

Reagovat
hefy

Skvělá práce, opravdu.

Reagovat
Shevchenko

58. minuta - GÓL! Uzbekistán se konečně dočkal, když Achmedov napřáhl pár metrů za šestnáctkou a odrazil svůj prudký projektil od břevna do sítě.

No pár metrů. To bylo z dobrých třiceti metrů, nádherná rána. Navíc teď vidím, že Achmedov je stoper.

Reagovat
fantomas

Jj, a od svýho debutu (2007) prej dal tři góly, přičemž ani jeden z nich nepadl z bližší vzdálenosti než z těch 30 metrů. Hroznej bombarďák. Jinak těch pár metrů asi přepíšu no, asi dva úhly pohledu to celkem zkreslily, že mi to ani nepřišlo tak daleko.

Reagovat
Shevchenko

Něco jako Kolodin z Dinama Moskva.

Reagovat
fantomas

Neznám. Teda jako znám, ale neznám jeho příběh.

Reagovat
Shevchenko
Reagovat
fantomas

Magor. A přitom s minimálnim rozeběhem.

Reagovat
Swarley

tak do zdi bych proti němu fakt nešel

Reagovat
hefy

Ten má v tý noze dynamit.

Reagovat
Shevchenko

Ale jinak Uzbekistán fakt pěkný výkon, zajímala by mě jejich konfrotace se silnějšími reprezentacemi.

Reagovat
fantomas

Tak dle mě by se musel stát zázrak, aby ze skupiny neprošli. A potom pudou na Saúdy nebo Japonce, což už bude pořádná prověrka.

Reagovat
domingo

Tak teď vyhráli na půdě budoucího účastníka MS :))...

Reagovat
smazaný uživatel

who cares? Fotbal na úrovni vyndej si holuba z nosu

Reagovat
smazaný uživatel

strč hlavu do svěrače, neublíží ti to

Reagovat
fantomas

Achjo.

Reagovat
smazaný uživatel

A já myslel, že jsou blbí jenom amíci

Reagovat
vocasisko

nechápu proč si katar za ty prachy co investuje do shity a podobných týmů v Evropě raději nenakoupí pořádnou reprezentaci

Reagovat
smazaný uživatel

Jednu chvíli se psalo, že by za ně měl hrát Ailton Ale jiný, než vyčpělý hvězdy by stejně nesehnali, přecijenom repre je repre.

Reagovat
vocasisko

a prachy jsou prachy :P když máš prachy, máš moc a vsadil bych boty, že kdyby nabídli tučnou sumu tak Blatter ustoupí a přidělí jim vyjimku, jen teda nevim, jeslti by za ně někdo šel hrát

Reagovat
homeles8

stejně vyhrajou japonci, bo mají šikmý oči

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to budou hrdinové, protože na to teoreticky nejhůře vidí.

Reagovat
Usty

Korejci mají šikmější oči.. speciálně severní

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Liquid

to byl gól, prý z 35.metrů, paráda, Katar mě zklamal, Uzbeci by mohli být černým koněm

Reagovat
mickey mouse

Uzbekistán , ale byl jsem trochu zklamaný, těšil jsem se na fotbal a Eurosport vysílal až 2. poločas.

Reagovat
fantomas

Předtim tenis, co?

Reagovat
Rssa

Pěkný čtení. Nejvíce se těším na Japonce

Reagovat
fantomas

Al Mutwa hraje, super. Čína to snad schytá.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Kuvajt zatiaľ lepší. Škoda toho hlúpeho vylúčenia. Čína naopak, ma zatiaľ sklamala.

Reagovat
fantomas

Čekal sem, že budou daleko líp organizovaný. Stejně jejich největší síla spočívá klasicky ve fyzické síle, výdrži a těhlech věcech, takže podle mě v druhym poločase zasednou na koně a oslabenej Kuvajt asi udolaj. Ale je to škoda, mám vsazeno, že Čína nedá góla, a nejspíš by mi to i vyšlo nebejt toho vyloučení. Ale tak, doufejme, že Kuvajt bude houževnatě bojovat i nadále.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj po tom vylúčení pôsobili futbalovejšie Kuvajťania, škoda tej šance v závere, ak by ju premenili, verím, že by to ubránili, Čína hraje bez myšlienky, takže by to nemusel byť zas až taký mission impossible. Inak v tom pokutovom území Číny jasný faul. Mala to byť penalta.

Reagovat
fantomas

Jj, to určitě.

A fotbalověji by Kuvajťani působili i po sto letech nepřetržitýho hraní, problém je, že se asi brzo vyšťavěj, když to Číňani roztočej (jakože začnou pořádně běhat a tak).

Reagovat
smazaný uživatel

Chcelo by to nejaký gól a stiahnuť sa na vlastnú polovicu, lebo po väčšinu zápasu vyrovnanú partiu s nimi nezvládnu. No ale to je problém všetkých arabských mančaftov.

Reagovat
fantomas

To oni se nejspíš stáhnou tak jako tak postupem času.

Reagovat
fantomas

Doo hajzlu, přijít o 300 zrovna timhle způsobem!!! Já to tušil.

Reagovat
smazaný uživatel

A je to v čudu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale aký to rozdiel oproti APN, kde sa mi podarilo 3xzaspať behom zápasu

Reagovat
fantomas

Na to, že to je první kolo, tak ze dvou pokusů hned dva zábavný zápasy. To je krása no. Jen ať jim to vydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

No hlavne že to tu na EF má super sledovanosť

Reagovat
fantomas

Chyba ostatních.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to vnímas ako pozitívum. Aspoň tu nie je diskusia násťročných gloryhunterov

Reagovat
fantomas

Tak ti to nebudou sledovat určitě, že jo. Spíš že bych si klidně i dokázal představit fundovanou diskuzi v početnějším zastoupení, ale to snad přijde časem - až třeba začne koukat domingo..

Reagovat
smazaný uživatel

Domingo ešte nostalgicky spomína na APN

Reagovat
fantomas

100. pro postup Kuvajtu a Uzbekistánu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele