Asijský pohár 2011 - šestý hrací den

13.01.2011, 08:02
Aktuality
Zaujalo nás
V Dauhá se dnes rozjela druhá etapa Asijského poháru. Uzbekistán na jejím začátku potvrdil svou suverenitu a je jednou nohou ve čtvrtfinále, domácí Katar si pro změnu napravil reputaci. Ta samá robota čeká i zítra na Japonce a hlavně Saúdy, kteří by v případě další porážky patrně opouštěli dějiště mistrovství s nečekaným předstihem.

Kuvajt byl nakonec večerním zápasem spasen a teoreticky ještě může pomýšlet na postup ze skupiny. Koneckonců, můžu-li si dovolit menší citově zabarvený příspěvek, byla by to i možná škoda ztratit takhle atraktivně hrající celek. Tufegdžičovým ovečkám dnes lze vytknout možná akorát nedostatek zápalu, trošku tomu chybělo to pověstné "srdíčko" a možná to vážně bude znít jako klišé, nicméně právě to dnes byl patrně největší rozdíl mezi oběma týmy. Snad jen Naser se ukázal být tím pravým bojovníkem. Naopak Uzbeci měli chuť a touhu vyhrát, to bylo vidět na každé jejich rozvíjející se akci, pomalu na každém pohybu toho či onoho hráče. Zapracovat by však přesto mohli na koncentraci, která jim chyběla ať už v úvodech obou poločasů nebo i v samotném závěru utkání, kdy "jančil" především brankář Nesterov.

Nicméně bavit se snažily obě strany, to lze brát skutečně jako velké pozitivum. Zatímco na straně středoasijského státu opět dominovala především jednota a potom hvězdné duo Džeparov-Gejnrich, Kuvajťané si za nejvznešenější prostředek zábavy zvolili spíše bezprostřednost a všeobecnou lehkost, bezstarostnost. Samozřejmě, svou roli v tom sehrály i filozofie obou mužstev. Kuvajťanům jsem tedy sice prorokoval větší opatrnost vzadu a lepší soudržnost záložní a obranné linie, nicméně tak trochu sobecky lze uzavřít, že tyhle relativní nedostatky nakonec sloužily ku prospěchu věci, respektive zájmu nestranného diváka. Útočilo se prakticky rovnoměrně na obě strany (víc asi spíš na kuvajtskou branku), a to v žádném případě nějak strojově či odměřeně.

Uzbekistán - Kuvajt 2:1

5. minuta - Al-Taher si zaběhl za obranu pro delší nákop, sklepl jej do cesty Al-Mutwovi a ten prvně poděsil přítomné fanoušky Uzbekistánu střelou, která jen o chlup minula branku Nesterova.

9. minuta - Uzbekové se snad poprvé v zápase pořádně dostali k míči a hned rozjeli svůj kolotoč. Tursunov zprava posadil balon na hlavu stopera Achmedova a ten zblízka trestuhodně minul.

28. minuta - Svou motorku u levé postranní čáry nakopl Walied a Naserovi scházelo doopravdy jen pár čísel, aby byl schopen jeho centr usměrnit do sítě.

41. minuta - GÓL! Dosud poměrně neviditelný Šatskich udeřil z přímého kopu za vydatné pomoci spoluhráče Chajdarova, od jehož zad se míč odrazil zrádně do protipohybu Al Chaldi.

46. minuta - Kuvajt znovu nečekal, než se soupeř rozkouká, a hned Nayef poměrně nebezpečně navazoval na Abdullahův centr.

49. minuta - GÓL! Aktivní žolík okamžitě "zavinil" rovněž gól v síti Uzbekistánu. Těsně u čáry vymezující velké vápno se obtočil kolem Izmajlova, ten ho nešikovně poslal k zemi a Al-Mutwa vzápětí bez váhání pokutový kop proměnil.

56. minuta - Naser se znovu včas nepřipravil pro přijmutí spoluhráčovy zásilky - tentokrát nadějně centroval nezastavitelný Nayef.

64. minuta - GÓL! Křídelník Chasanov, jenž byl pro dnešek zezačátku uklizen na lavičku, s notným štěstím propašoval míč až k Džeparovovi, který zpoza šestnáctky překrásně levačkou z první zatočil míč ke vzdálenější tyči.

81. minuta - Abdullah adresoval delikátní centr Šaheenovi, jehož utěšený volej mírně škrtal břevno. Velká šance posledních vítězů Gulf Cupu na vyrovnání. Hned záhy navíc v akrobatické pozici zakončuje těsně mimo Al Mutwa.

90. minuta (+1) - Celý Uzbekistán se teď zatřásl! Enezi po vniknutí do pokutového území zleva zakroutil svůj projektil do horní tyče.

Uzbekistán (4-2-3-1): Nesterov - Karpenko, Izmajlov, Achmedov, Andrejev - Kapadze, Hajdarov - Tursunov (90. Galjulin), Šatskich (54. Chasanov), Džeparov - Gejnrich (74. Novkarov)

Kuvajt (4-4-2): Al Chaldi - Al Taher, Fadhel, Matoug, Awad (80. Alzemi) - Al Enezi, Al Amer, Al Ateeqi (46. Nayef), Walied (71. Mašan) - Al Mutwa, Naser

Hvězdy zápasu: Gejnrich, Džeparov (Uzbekistán) a Naser (Kuvajt)

S takovouhle a jedním vítězstvím v kapse Čína těžko vyžije až do konce turnaje. Respektive si jej moc neprodlouží. Dnes se naplno ukázalo, jak moc svěřencům Gaa Hongba pomohlo kuvajtské oslabení v prvním zápase. Do oné červené karty totiž byli jasně slabším týmem a nyní, jakmile se jim podobné nápomoci nedostalo, byli opět, a to ještě v delším intervalu. Trochu nečekaně trenér východoasijského výběru vynechal ze základu Zhao Xuriho a možná i jeho absence pak Číňanům totálně zmrazila přechod do útoku. Ten obnášel jen nejisté a nespolehlivé delší přihrávky, kombinace na krátkou vzdálenost prakticky vůbec nebylo možné u červených pozorovat. Naopak Katařané působili podstatně sebevědoměji než v úvodním zápase, ta samá deka stále ležela snad akorát na Suriovi, o němž ani po dvou utkáních nelze říct, že by z podstatné části naplňoval očekávání. Naštěstí pro pořadatelskou zemi jeho úlohu převzal Jusuf Ahmed, který zároveň možná tak trochu těžil ze Suriova okopávání a celkově nepříjemného strážení - ve stínu se schopným hráčům vždy pracovalo snáze. Nicméně Ahmed žongloval s míčem, prokázal fantastický střelecký instinkt a nejen za to byl po právu odměněn ovacemi vestoje.

Od Číňanů se, když už nic jiného, čekal alespoň zlepšený výkon v druhém poločase. Bohužel pro jejich příznivce - ani ten se nedostavil. Místo toho diváci v Dauhá přihlíželi spíše vlažnému druhému dějství, v němž šance představovaly tuze nedostatkové zboží. Čínští fotbalisté ani svých kondičních výhod nikterak zvlášť nevyužili, snad jen v závěru se odhodlali k jakémusi tlaku, spíše však tak jako aby se neřeklo. Zkrátka a dobře mizérie to v jejich podání byla a vezmeme-li v úvahu, že skupinovou fázi Číňané končí s Uzbekistánem, podle všeho nejsilnějším celkem téhle grupy, je klidně dost možné, že z pozice "nejprovařenějšího" člena tohoto uskupení hodně brzy skončí.

Čína - Katar 0:2

11. minuta - Podklouznuvší čínský stoper de facto jen zpracoval míč Suriovi do tisíciprocentní šance, s níž on však naložil mimořádně bídně. Míč trefil podivně levačkou a zhruba na penaltovém puntíku tak nečekaně minul.

17. minuta - Gao Linovi natahování ke střele trvalo dlouho předlouho, takže z jeho původního projektilu zákrok soupeře udělal jen jakýsi lob, který Burhan ve výskoku zkrotil.

26. minuta - Zhao Peng hodně suverénně přeskočil svého strážce, ale jeho hlavička po rohu nepatřila k nejpřesnějším.

27. minuta - GÓL! Přenádherný kousek předvedl katarský útočník Ahmed! Dlouhou hlavičkovanou přihrávku Lawrence si ještě přikopl stehnem, aby se mohl ideálně napřáhnout a ještě ze vzduchu odpálit míč do míst pravé šibenice Zeng Čengovy klece.

31. minuta - Suria obdržel pěkný pas do pokutového území Číny, zpracoval si balon za sebe a z otočky minul o větší kus, než se dalo předpokládat.

34. minuta - Domácí se těžko dostávali ze svízelné situace, takže vše rázně utnul Yu Hai, když opět ranou z otočky alespoň donutil Burhana položit se na zem.

45. minuta - GÓL! Ahmed na hraně šestnáctky zase jednou dokonale zkontroloval míč u svých kopaček a z otočky se "procítěnou" ranou trefil akorát k pravé tyči. Přestože nešlo o žádnou bombu, Zeng Čeng kupodivu doskočit nestihl.

61. minuta - Zatím ještě slabší druhý poločas nenadchnul. A žádnou zářnou výjimkou nebyla ani Yang Xuova nepřesná vizitka.

69. minuta - Čína se za vyrovnáním vydává vskutku rozpačitě. Deng Zhuoxiang nicméně alespoň Burhana donutil vzlétnout do vzduchu pro jeho projektil z přímého kopu.

Čína (4-2-3-1): Zeng Čeng - Zhang Linpeng, Du Wei, Zhao Peng, Rong Hao - Yang Hao, Yu Tao (59. Zhou Haibin) - Qu Bo, Deng Zhuoxiang, Yu Hai (46. Hao Junmin) - Gao Lin (42. Yang Xu)

Katar (4-4-2): Burhan - Kasola (61. Ali), Bilal, Al Ghanim, Majed - Ismael (90. Afif), Lawrence, Rizik, El Sayed - Suria, Ahmed (64. Al Marri)

Hvězdy zápasu: Ahmed, Lawrence a Bilal (všichni Katar)

Co čekat od zítřka?

Skupina B se svým vstupním dnem divákům určitě zapsala do paměti jako ta nejméně vyzpytatelná. Jakkoliv se ještě mohlo čekat na představení dalších čtyř reprezentací, alespoň první dojem takový skutečně budila a zřejmě i budí. Skupina D se možná jeví coby podobně vyrovnaná, nicméně aspoň se tam nebouřili trpaslíci jako tady. Přesto alespoň já si nepřipouštím opakování podobně skandálních výsledků, jaké nám přineslo pondělí. Minimálně Japonsko už těžko ponechá něco náhodě, i kdyby třeba samo chtělo. Respekt Jordánska si totiž svou hrou tak jako tak získat dokázalo, nic na tom nemění ani pozdě vstřelený vyrovnávací gól. Alberto Zaccheroni si pak na předzápasové konferenci celkem logicky stěžoval na absenci větší průbojnosti, překvapivé myšlenky. Kýženou kuráž v dostatečné míře nedodali ani světoví talenti jako Kagawa či Honda. Možná to ale bylo jen tím, že se Japonci neměli před turnajem možnost pořádně sehrát - italský stratég hlavně vinou finále Císařova poháru ani neplánoval žádné přátelské duely.

Sýrie dokonale šokovala celou asijskou veřejnost. Všeobecně se jí vůbec nevěřilo, ona přitom dokázala znemožnit Saúdskou Arábii a rovněž okamžitě odvolaného trenéra Peseira. Navázat na tento heroický výkon ovšem bude těžší, než se možná v rozlehlé zemi očekává. Trenér Tita Valeriu si je nicméně složité situace svého mužstva dobře vědom a chystá se hráče vrátit na zem a připravit je úplně odznovu. V rozhovoru pro novináře dokonce uvedl, že postup je rozhodně stále otevřený pro všechny čtyři týmy. Rovněž se nechal slyšet, že ve čtvrtek bude jeho tým ctít spíše otřepané "nejlepším útokem je obrana" a nejspíš se i pokusí Japoncům znepříjemnit život celoplošným napadáním.

Jordánci v pauze mezi jednotlivými utkáními ani tak nebojovali se zvýšeným sebevědomím jako spíš s vypadnutím kapitána Aqela minimálně pro tento zápas. Kouč Hamad si je vědom toho, že tahle skutečnost může jeho svěřence neblaze poznamenat, spolu s obráncem Yassenem ale nadšeně burcuje své okolí a ani se nechce bavit o jiném možném negativním faktoru, jakým je celkem zbytečná ztráta vedení s Japonskem až v poslední minutě střetnutí. Koneckonců to vše se dohromady jeví jako jeden malý problém oproti svízelné situaci Saúdské Arábie. Ta zaprvé prohrála, zadruhé narychlo během turnaje vyměnila trenéra a zatřetí bez zažitého systému a sebevědomí ani osvědčený Al-Johar nejspíš nezpůsobí žádné instantní zázraky. Vždyť i on sám upozorňuje, že žádnou kouzelnou hůlkou nedisponuje. Ovšem byl to právě Al-Johar, kdo před 11 lety po zpackaném úvodním duelu vystřídal na trenérském bidélku Milana Máčalu a na pohled rozložený mančaft s velkou slávou dovedl až ke stříbrným medailím.

Stranou pozornosti

- Bob Houghton ve středu promluvil k novinářům, značně zdrceně. Šlo totiž o jednu ze dvou zdaleka největších osobností indického výběru, polámaného "syna božího", 34letého útočníka Bhutiu. "Bhaičung nemá žádnou šanci na start proti Bahrajnu. Možná proti Koreji...by mohl," pronesl Houghton a i takhle z monitoru lze odtušit, že mu při vyslovování těchto vět nebylo zrovna do zpěvu. Zároveň vůbec optimisticky nemluvil ani o nadcházejícím utkání s fyzicky silným a atletickým Bahrajnem. Jeho hráči proti Koreji podle Houghtona naběhali třikrát víc kilometrů, než kolik průměrně urazí fotbalisté v nejvyšší indické soutěži. Proto také britský kouč věnoval svým svěřencům den volna na řádný oddych.

- Jo Tong-sop potvrdil, že jeho svěřence hodně poznamenala časně neproměněná penalta. Hong Yong-jo napálil brankovou konstrukci již v šesté minutě, odkdy se původně nastavená taktika Severokorejcům očividně dodržovala jen horkotěžko. I jejich tradičně vynikající kondička se neprojevovala tak, jak měla, tlak se nijak nestupňoval, spíš neexistoval, a týmová spolupráce skutečně jen skřípala. Přesto Jo Tong-sop uzavřel slovy, že jeho svěřenci ukázali jen tak 80 procent svých schopností, což mi přijde ještě pořád přehnané. Potom by totiž potenciál KLDR skutečně nebyl nijak velký.

- Irák, KLDR a dokonce i pořadatelský Katar by mohly mít problémy u disciplinární komise Asijského mistrovství. Všichni účastníci totiž mají nařízeno vysílat na předzápasové tiskové konference i alespoň jednoho člena zahajovací jedenáctky, což tyhle tři reprezentace zatím úspěšně ignorovali. Komise teď od nich bude žádat vysvětlení, přičemž do konce pracovního týdne by snad mělo být o osudu zmíněných výprav rozhodnuto.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (130)

Přidat komentář
smazaný uživatel

EUROFOTBAL má meno odvodené od slova EUROPA? Toto je článok tuším k Ázijskému poháru...

Nechcelo by to nejakú zmenu názvu?

Reagovat
smazaný uživatel

Je vždy dobré si rozšiřovat obzory znalostí (i těch, co se týkají fotbalu) a já za tyto skvělé, podrobné články z Asijského poháru autorovi jen a jen děkuju

Reagovat
smazaný uživatel

Psali jsme oba současně skoro totéž, já fakt neopisoval

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mike.84

zajímave že ti očividně nevadí, když je tu mistrovství světa, když to nezminuješ že to taky není v ramci EUROPY ....

Reagovat
smazaný uživatel

No hej, však niektorí hráči hrajú v európe. To berem.

Reagovat
smazaný uživatel

tady taky hrají někteří v evropě

Reagovat
Shevchenko

Spíš bych změnil podtitulek na "specialista nejen na evropský fotbal".

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, že to tady je... je dobré sledovat i dění mimo náš kontinent. Prostě dobrá práce a díky za ni

Reagovat
homeles8

Naser

Reagovat
mike.84

škdoa že třeba nehráli proti Číně kde by byl hvězdou zápasu Si

Reagovat
homeles8

ten tam nehraje

Reagovat
mesyas

koho zajímá ťamasnká liga

Reagovat
smazaný uživatel

australani a arabové jsou ťamani jak sviňa no.... a mě to zajímá.

Reagovat
smazaný uživatel

Zalez do díry ty neandrtálská bílá opice, takový jako ty bych věšel za koule do průvanu. Asijský pohár je špica, mě třeba baví o dost víc než mistroství evropy, to je furt dokola. Ale to lidé jako jseš ty z iq pod 10, těžko pochopí.

Reagovat
mesyas

proč nestačí že je jich plno na ulici?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, blbcu jako ty je na ulici a na světě hodně, jdi se raději dívat na aríjskou ligu osle a nevopruzuj tady.

Reagovat
mesyas

vona je nějaká árijská liga člověk v už dneska nemůže nic říct proti jiným rasám hnad by byl rasista

Reagovat
smazaný uživatel

Chytrému napověz, hloupého kopni

Reagovat
Lorcan

Fantomasi moc dík, že si s tím dáváš práci, ty články jsou skvělý snad jen bych si dovolil podotknout že dle mých výpočtů ještě Uzbekistán ve čtvrtfinále není - kdyby Uzbeci dostali v posl. zápase výraznější klepec od Číny a Katar porazil Kuvajt, tak má Katar, Čína a Uzbekistán stejně bodů a vzájemný zápasy každej jednu prohru, jednu výhru a pak by to bylo o skóre ale je taky možný že se mýlím a pravdu máš ty, tak to spíš ber jen jako příspěvek do diskuze Každopádně fandím Ti

Reagovat
Liquid

fantomas, Uzbeci včera krásně chycený kurz 2,15, Katar-Čína -2,5 golu, jen v té "hloupé" Austrálii musí furt ch*át

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska ho tam snad Yasuhito ze standarty fikne, aby to zas nebylo trápení jako s Jordánskem. A Tulio je prej zraněný, to jen že se tady na to někdo pta,l ale stejně si myslím, že by ho trenér už nevzal, protože sazí na mládé, nejstarší hráč je tam právě Endo ročník 80, jinak dost mladej tým a proto asi taky nejel Yuji Nakazawa, holt Zaccheroni má své koně a těmhle asi odzvonilo, což mě mrzí, protože Tanaka je můj nejoblíbenější hráč a když sleduju Nagoyu Grampus, tak patří jako stoper, vždycky k nejlepším.

Reagovat
fantomas

I Nakazawa je právě zraněnej, jinak by to byly jasný volby na stopera.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tak to jsem nevěděl, taky jsem si říkal proč takhle riskuje a Nakazawu nevzal, tohle to vysvětluje

Reagovat
fantomas

On jinak neni na ty starší hráče zas tak vysazenej. To spíš Gao Hongbo rozjel v Číně parádní revoluci, ten tam fakt nechal asi jen tak tři vyvolený.

Reagovat
smazaný uživatel

No na mladé se musí sázet, ale tohle mě připadá už přehnaný, pár starších hráču v týmu musí být, aby ty zkušenosti předali těm mladším, ale jestli nekecám, tak čína už dlouho nic velkého nevyhrála, tak to asi chtěl změnit a proto vzal jiné hráče.

Reagovat
fantomas

No naposled loni Východoasijské mistrovství. Ale nic velkého ne no. Ta kompletní přestavba asi byla potřeba.

Reagovat
smazaný uživatel

Východoasijské mistrovství, no to taky není k zahození Na druhou stranu, kdyby stále hrál se stejnými hráči, tak mohli dopadnou jako my češi, kde Bruckner hrál furt s tou samou sestavou, ano měl uspěchy, ale že ji neměnil tak mladý se neměli kde rozvinout a to zkažené ovoce ted sklízíme, kdy je české ačko k smíchu.

Reagovat
Liquid

dnes Saudům nevěřím, Jordan aspoň boda

Reagovat
Liquid

tý krávo, to byl banán

Reagovat
fantomas

Už snad jen, aby to tak chtěl. Ale Saúdům dobře tak...

Reagovat
Liquid

kde je doba Al-Deayei, Al-Jabera, Al-Temyata... vůbec bych se nezlobil kdyby postoupili Jordánci se Syřany

Reagovat
smazaný uživatel

myslíte, že má Sýrie na to znovu překvapit ?

Reagovat
fantomas

Já bych na to fakt nesázel. Japonci porostou zápas od zápasu, tipuju.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 pro Nippon

Reagovat
Biozdenda

to je zase fotka

Reagovat
smazaný uživatel

Tak fotbal je kontaktní sport né

Reagovat
Lorcan

Reagovat
Liquid

Djeparov si jí dá jako profilovku

Reagovat
Godwinson

Saudové zklamání, haluzáci z Jordánska další body, špatný, velmi špatný. Snad mi udělají radost Japonci.

Reagovat
fantomas

Ty fandíš Saúdům?

Reagovat
Godwinson

To ne, jen nefandim Jordánsku, či spíš všeobecně Arabům :)

Reagovat
fantomas

(Saúdská ARÁBIE)

Reagovat
Godwinson

Nechápu tohle upřesnění. :) Výše jsem narážel jen na to, že pamatuju trošku jinou Saudskou Arábii :)

Reagovat
fantomas

No tak že to sou stejní arabové jako Jordánci. A furt radši jordánský arabové než ti saúdští...

Reagovat
Godwinson

Asi jsem se nahoře trošku hůr vyjádřil, stane se. :) Všeobecně nepřeju Arabům, jde jen o to, že od Saudů jsem čekal trochu více :)

Reagovat
fantomas

Aha, ok.

Reagovat
domingo

Tak to máš ve skupině s Jordánskem, Sýrií a Saúdama docela smůlu

Reagovat
Godwinson

Jj, odpadní skupina :)) Ale tak, nemusim mít v každý skupině tři svý favority. Přeju Japoncům, Korejcům, samozřejmě těm z jihu, a trošku i Uzbekům :)

Reagovat
domingo

JORDÁNSKOOO A teď do finále!

Reagovat
Godwinson

To měl být gól.

Reagovat
fantomas

Ať už jim fakt doroste pořádnej hrot nebo ať trenéři přestanou opomíjet Okazakiho, to neni možný mít takle očividnou slabinu v jinak tak dobře vyváženém kádru.

Reagovat
Godwinson

Jj, to rozhodně, Okazaki by měl být jasnej. Mě by tam třeba seděl Morimoto, byť ho v Itálii nesleduju, nevim, jak se mu daří, ale moc nehraje, což je smutný.

Reagovat
fantomas

Morimoto je to samý v bleděmodrym no. Fakt nepochopim, jak před nimi může dostávat šanci někdo jako Maeda.

Reagovat
fantomas

Už sem se bál ale. JOHOOO!

Reagovat
Godwinson

GOOOOOL!

Reagovat
Godwinson

Ale bylo to o nervy, parádní zákrok proti Kagawovi.

Ta levá strana Sýrie hodně hoří.

Reagovat
Lorcan

moc se mi líbilo jak si tam Japonci kolem 40. minuty ťukali u lajny, několik krátkých přihrávek a Syřani jen běhali kolem

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Cez čo to sledujete? Ja cez bet365

Reagovat
fantomas

Já taky.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Lorcan

eurosport 2

Reagovat
Godwinson

Maedo, Maedo ...

Reagovat
Lorcan

spíš tam měl Okazakiho poslat místo Maedy

Reagovat
Godwinson

Co to kurva ...

Reagovat
fantomas

No ty vole...

Reagovat
smazaný uživatel

Srandovní situace, hodně

Reagovat
Godwinson

To snad neni možný, ten čárovej je debil či co?

Reagovat
Godwinson

...neměla být reakce :)

Reagovat
smazaný uživatel

Čárovej v pohodě , ale svoj verdikt neustál.

Reagovat
Godwinson

No signalizoval ho, tak nechápu, proč se kope penalta a brankář má rudou, to je jeho vina :)

Reagovat
smazaný uživatel

Čárovej signalizoval, ale hlavní si ustál svoje.

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

What? Hlavní slovo má furt Torky přece.

Reagovat
fantomas

Proč čárovej? Ten ukazoval ofsajd, správně, hlavas si nedal říct. Vzal to tak, že se míč odrazil ještě od Konna.

Reagovat
Godwinson

Jj, asi, tak je vůl on ... ale je to jedno, posrali si to Japonci sami, taková hrubka.

Reagovat
Lorcan

co řešej jasnej offside

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Ten čárovej mu nejspíš řekl "dělej si, co chceš no", ale praporek nahoře samozřejmě po právu. Hroznej zářez.

Reagovat
smazaný uživatel

I ta červená je hodne velká fraška, aj keby sa nejednalo o jasný ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

Toto je nsekutočné

Reagovat
fantomas

Achjooo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemôžem si pomôcť, ale věhlasná obrana Niponu občas nepochopiteľne horí na tomto šampionáte.

Reagovat
Lorcan

je vidět že maj spoustu zraněnejch obránců a hrajo v nestandartním složení

Reagovat
fantomas

Však ji tak slepovali na poslední chvíli a ze značně neosvědčených zdrojů.

Reagovat
smazaný uživatel

Honda

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsou věci.... ale tohle mně baví, favorité na kolenou a o překvapení není nouze

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ten záver je skutočne dramatický, to bude ešte horúcich 10 minut.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Kompenzace

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Godwinson

Dobře, tak aspoň, že pěkně kompenzuje.

Reagovat
Pinturicchio

Ten rozhodčí je Bůh

Reagovat
fantomas

Výborně. Na druhou stranu ta pentle asi měla bejt, jak sem koukal na ty opakovačky.

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Lorcan

Honda frajersky na střed eště že to brankáři prošlo mezi nohama

Reagovat
fantomas

Jestli i po týhle konfrontaci Okazaki-Maeda bude v základu nadále Maeda, tak už fakt nevim.

Reagovat
fantomas

DOKONALEJ ZÁPAS!

Reagovat
smazaný uživatel

No zajímavej zápas plnej chyb hráčů v taktice, nezkušenost taky určitě, ale i rozhodčí se snažili, ani ten první gol japonců, podle mě klidně nemusel platit, ale i tak si japonci výhru zasloužili.

Reagovat
Lorcan

proč by první gól Japonců nemohl platit?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten hráč co připostrčil balon na střelu pak hned evidentně bránil ve hře bekovi, klidně se mohlo pískat

Reagovat
fantomas

To by bylo teda setsakramentsky přísný.

Reagovat
smazaný uživatel

si nemyslím, ten obránce by 100% tam byl dřív a střelu by zblokoval, nebo by ho vytlačil, kdyby se mu ten hráč nipponu nepostavil a nebránil mu pohybu k míči.

Reagovat
smazaný uživatel

samozřejmě záleží taky na rozhodčím, ale jelikož tam byli i ruce, tak se to pískat prostě dalo, ale pro fotbal bylo dobře, že to nepískl.

Reagovat
fantomas

Ruce tam právěže prakticky nebyli, jen tělo no. Navíc žádnej zvláštní pohyb proti němu taky nedělal, spíš jen stál.

Reagovat
fantomas

100. pro Asijský pohár.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

To mě rozohnilo .) Ale dobrej mač, Japoncům po těch dvou zápasech moc nevěřim ...

Reagovat
Lorcan

uvidíme, čekám že se budou herně zlepšovat

Reagovat
fantomas

Reagovat
Godwinson

Od prvního zápasu šli spíš dolu :) Ale jo, taky v to doufám, ale ta obrana neni prostě nic extra, můj okruh favoritů se zmenšuje :)

Reagovat
Lorcan

a koho tam teď řadíš? Já J Koreu, Austrálii, Uzbekistán a určitě pořád i Japonsko

Reagovat
frankiefcb

jj taky to tak vidím. A možná Irán

Reagovat
fantomas

No Írán sem tipoval před turnajem na konečnýho vítěze, ale v prvnim zápase mi to na jazyku pěkně ztvrdlo. To fakt nevidim, museli by se o tři stupně zvednout.

Reagovat
Godwinson

Jižní Koreu, Írán. Uzbeky a Japonce mám pořád v záloze, těm to moc přeju. Co se týče Austrálie, tý to nepřeju a moc je ani nefavorizuju, ale uvidíme. Moc se těšim na zítřejší odpolední mač, ten by mohl lehce napovědět :)

Reagovat
Lorcan

jj, na zítra se taky těším, tipuju těsnou výhru Korejců

Reagovat
fantomas

To bude snad supr zápas.

Reagovat
frankiefcb

Rozhodčí byl muž zápasu se zápasu udělal frašku, písknout po osmimetrovém ofsajdu penaltu a dát červenou a pak následně toto kompenzovat :

Reagovat
Josifek

Paráda, už jsem chtěl trhat tiket, když šli Japonci do desíti a kopala se pentle. Já si říkal, že mě může zachránit jen Keisuke.

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové to byl mač, já musel prostě odejít, když Keisuke kopal penalu na to jsem neměl nervy, díky bohu, že to da,l ten rozhodčí byl dobrej komik, celou dobu stranil syrii a to penalta jak může být faul, když je ofsajd? Prostě rozhodčí si zahrál na herce, ještě že to alespon vykompenzoval, jinak by to byl nehoráznej zářez. Okazaki jasná jednička, Maeda spálil dvě tutovky, nechápu, že Shinjho furt ignorují, když je jasně lepší. A v obraně prostě chybí šef Nakazawa a bouřlivák Tulio, proto tam občas dost zmatkují.

Reagovat
Shevchenko

http://www.youtube.com/watch?v=IkDVNSStZU0

Neuvěřitelné, desetimetrový ofsajd.

Reagovat
fantomas

Tam šlo o to, že si hlavas myslel, že nakonec přihrával spíš Konno než Syřan. O nic jiného.

Reagovat
Shevchenko

Jo, taky jsem si toho pak všiml. Navíc seš si jistý, že to opravdu nešlo od toho Konna?

Reagovat
fantomas

Nevim, zkoumal sem to, jak jen to šlo, ale spíš bych se přikláněl k tomu, že to maximálně tečoval. Byl v tak zvláštní poloze, že si nedokážu představit, že by tou stojnou nohou fakt dokázal přihrát. Fakt to hlavní neměl tak jednoduchý, ale když už od začátku rezolutně mával na čárového, že na jeho zdviženej praporek nebude brát ohledy, asi měl dobrej výhled no.

Reagovat
Shevchenko

To je pravda, těžko říct...

Reagovat
fantomas

No stojná nebyla, koukám, ale stejně by si ji musel vykloubit.

Reagovat
rufus

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele