Aktuality

Slováci se na Čechy chtějí připravit dobrým výkonem proti Anglii

Zatímco jejich pronásledovatelé v třetí kvalifikační skupině budou svádět boje o mistrovství světa, slovenští fotbalisté si splní dětský sen. Zahrají si na slavném stadionu Wembley. V přípravném utkání s Anglií chtějí svěřenci trenéra Vladimíra Weisse favorizovaného soupeře překvapit a nabrat sebevědomí před zápasem proti české reprezentaci.

Rada: Hráči musí ke klíčovým zápasům náležitě přistoupit

S jasným vědomím, jak důležité zápasy je čekají, odcestovali dnes do slovinského Mariboru čeští fotbaloví reprezentanti. Sobotní utkání se Slovinskem a středeční duel na Letné se Slovenskem hodně napoví o nadějích týmu postoupit na světový šampionát v roce 2010 v JAR.

Camolese poděkoval Turínu a rád by delší smlouvu

Turínu se letos vůbec nedaří a vedení klubu v průběhu týdne sáhlo k další výměně trenéra. Po pouhých třech měsících byl odvolán Walter Novellino, jehož místo zaujal Giancarlo Camolese. Ten má zatím smlouvu jenom do konce sezony, na lavičce klubu by ale chtěl zůstat déle...

Katastrofa pro Rennes, Briand si letos již nezahraje

Nadějně rozehraná sezona má pro Jimmyho Brianda hodně hořký konec. Francouzskému útočníkovi se dařilo v dresu Rennes, během tréninku s národním týmem se ale srazil s brankářem Carrassem tak nešťastně, že si přetrhl vazy v koleni a mimo hru bude minimálně šest měsíců...

Světové talenty: Nordin Amrabat

Holandská Eredivisie se může pyšnit řadou talentů, ze kterých mohou dříve či později vyrůst hvězdy světového fotbalu. Jedním takovým hráčem je Nordin Amrabat, jehož představení dnes přinášíme.

Ancelotti dál povede Milán. Je to takřka jisté

Carlo Ancelotti bude s největší pravděpodobností trénovat AC Milán i v příští sezóně, prohlásil to klubový viceprezident Adriano Galliani. Ancelotti je spojován s přesunem do Realu Madrid nebo Chelsea.

Calderón chce znovu vést Real Madrid

Pouhé dva měsíce poté, co rezignoval na funkci prezidenta Realu Madrid, plánuje Ramón Calderón návrat do čela slavného klubu. Podle informací sportovního deníku AS bude kontroverzní funkcionář kandidovat v letních volbách.

Zenit Petrohrad: nejbohatší klub s nejhorším trávníkem

"Myslím si, že pro domácí bude strašně obtížné doma získat všechny body, protože tento terén je prostě nahovno," nebral si servítky trenér Saturnu Jurgen Röber. Stadion Petrovskij v utkání druhého kola ruské ligy mezi domácím Petrohradem a Saturnem Moskevská oblast ani zdaleka nepřipomínal fotbalové hřiště.

Také Plašil by si přál, aby se hrálo se čtyřmi záložníky

Jedním z hráčů, jejichž start v sobotním utkání ve Slovinsku není jistý, je Jaroslav Plašil. Záložník španělské Pamplony se může stát obětí záměru trenéra Petra Rady odehrát možná klíčový souboj kvalifikace mistrovství světa pouze se čtyřčlennou středovou řadou.

Nejlepším slovenským fotbalistou roku je opět Škrtel

Martin Škrtel se stal podruhé za sebou nejlepším slovenským fotbalistou roku. Čtyřiadvacetiletý obránce FC Liverpool zvítězil v šestnáctém ročníku ankety před záložníkem Neapole Markem Hamšíkem a dnes v Bratislavě převzal trofej.

Liga mistrů přinese klubům více peněz

Fotbalové kluby se ani v době globální ekonomické krize nemusí bát o štědré zisky z Ligy mistrů, naopak jejich výše v příštích letech ještě stoupne. Větší finanční bonus obdrží rovněž ty země, které nebudou mít v nejprestižnější klubové soutěži svého zástupce. Uvedl to dnes šéf UEFA Michel Platini.

Schalke odvolalo trenéra Ruttena

Aktualizováno. U fotbalistů Schalke skončil trenér Fred Rutten. Nizozemský kouč dnes oznámil, že nejpozději po sezoně tým opustí a večer mu vedení klubu dalo okamžitou výpověď. Německému klubu se pod Ruttenem nedařilo, v tabulce patří Schalke až osmé místo a navíc už vypadlo ze všech pohárových soutěží.

Rozehnal v Laziu nehraje, ale na kvalifikaci se cítí připraven

Jedno z nejtěžších období v kariéře prožívá David Rozehnal. V Laziu Řím přestal nastupovat v základní sestavě, z posledních sedmi soutěžních utkání odehrál pouze sedm minut a zbytek času strávil vysedáváním na lavičce.

Jednadvacítku prověří egyptská dvacítka vedená koučem Soukupem

Českou jednadvacítku prověří v prvním ze dvou přípravných duelů v Egyptě domácí výběr do 20 let, vedený trenérem Miroslavem Soukupem. "Lvíčata" přicestovala do Afriky celkem s patnácti nováčky, které chce kouč Jakub Dovalil vyzkoušet před blížícím se startem evropské kvalifikace.

Mladoboleslavský Sylvestre chce reprezentovat Guadeloupe

Mladoboleslavský záložník Ludovic Sylvestre se snaží prosadit do reprezentace Guadeloupe. Podle klubového webu odjel třiadvacetiletý hráč na sraz národního týmu karibského ostrova, který zatím není řádným členem FIFA. Bývalý hráč pražské Sparty a FC Barcelony by rád reprezentoval francouzský zámořský department.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele