18. kolo
20.01.2024 15:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Maximilian Eggestein (© AFP)

Freiburg v hektickém závěru s Hoffenheimem potvrdil skvostnou domácí bilanci

Hráči Freiburgu sice v 18. kole Bundesligy ztratili slibný dvoubrankový náskok, díky gólu ze samotného závěru ale Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem v sestavě udolali 3:2. V domácím dresu se předvedl Vincenzo Grifo, jenž nejprve nahrál na úvodní trefu a po změně stran sám zvyšoval na 2:0. Počin italského útočníka na druhé straně napodobil Maximilian Beier, výkony obou zmíněných ale nakonec zastínil Roland Sallai. Ten totiž v závěrečné desetiminutovce úspěšnou dorážkou rozhodl o výhře Breisgauských Brazilců i navzdory tomu, že jeho tým hrál tou dobou v početní nevýhodě.

Hráči Hoffenheimu se stále nemohli vyhrabat z herní krize, která na ně dolehla již na začátku listopadu. Od té doby dokázal klub z regionu Kraichgau zvítězit pouze jednou z devíti klání. Trápení modrobílých chtěl prohloubit Freiburg, jenž měl výhodu domácího prostředí, kde v lize padl od startu sezony jen s Dortmundem.

Do první výrazné příležitosti se dostal v 18. minutě Andrej Kramarič. Chorvata našel přízemním centrem Kadeřábek, jenže zkušený útočník vyslal z nadějné pozice jen velmi pomalou ránu na střed. O chvíli později se v dresu Freiburgu prezentoval o poznání nebezpečnějším projektilem zpoza vápna Grifo, brankář hostů se ale zaskvěl výborným zákrokem. Italský záložník sehrál důležitou roli i v gólové akci ze 37. minuty, kdy Lucas Höler přetavil jeho nadýchaný centr efektním volejem v krásnou trefu. Krátce před odchodem do šaten mohl srovnat Beier, přízemní střelu ale z brankové čáry vykopl jeden z obránců.

V 55. minutě navýšil náskok Freiburgu skvěle hrající Grifo, který se v šestnáctce šikovně zbavil několika strážců a následně zamířil přesně do dolního rohu. S okamžitou odpovědí však přispěchal Wout Weghorst. Bývalý útočník Manchesteru United snížil skvěle umístěným přízemním pokusem. O 20 minut později se do ideální pozice na hranici pokutového území dostal Beier a bez váhání vypálil přesně pod břevno. Šance na výhru Breisgauským Brazilcům pak ještě výrazně snížil Manuel Gulde, který viděl druhou žlutou kartu. V 85. minutě však navzdory početní nevýhodě rozhodl o výhře domácích dorážející Sallai.

Freiburg tak zvládl souboj sousedů v tabulce a prohloubil soupeřovu krizi. V příštím kole 27. ledna zamíří na stadion Brém, Hoffenheim ve stejný den přivítá Heidenheim.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele