26. kolo
17.03.2024 15:30 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Adam Hložek a Patrik Schick (© AFP)

Hložek splatil Alonsovi důvěru gólem, vítězný zásah Leverkusenu opět obstaral Schick

Hráči Bayeru Leverkusen porazili ve 26. kole německé Bundesligy Freiburg 3:2 a i nadále drží dlouhou sérii bez prohry. K vítězství pomohly hostům hlavně české ofenzivní síly. Na gól Floriana Wirtze navázal Adam Hložek, jenž po delší době nastoupil v nejvyšší soutěži od úvodních minut. V druhé půli volejem přidal nakonec rozdílový zásah Patrik Schick, který hrál důležitou roli i u gólu svého krajana. Poslední z českých reprezentantů, gólman Matěj Kovář, strávil ligové utkání již tradičně pouze na lavičce náhradníků.

Freiburg se na zápas s lídrem naladil výhrou proti Bochumi, která je zároveň posledním přemožitelem Bayeru v soutěžním utkání. Oba týmy měly nabitý program díky Evropské lize, kde v samotném závěru obou zápasů Die Werkself s Karabachem odvracel první soutěžní prohru sezony Schick. Domácí svůj duel proti West Hamu naopak nezvládli a se silným soupeřem prohráli 0:5.

Nabuzení hosté si pro výhru šli hned od úplného začátku. Ve druhé minutě totiž Alejandro Grimaldo nahrál Wirtzovi, který míč pohodlně uklidil za záda překvapeného brankáře domácích. Šok pro trenéra Xabiho Alonsa však přineslo vyrovnání, které zařídil skvělým průnikem japonský křídelník Ricu Dóan. Průvanu na levé straně Farmaceutů chtěl využít i Merlin Röhl, jenž si naběhl na parádní přihrávku za obranu. Jeho pokus ale skončil těsně mimo tří tyče brány Lukáše Hradeckého. Vedení však Die Werkself stihl ještě do poločasu vrátit Hložek, který využil chaosu před bránou Noaha Atobula a uklidil balon do prázdné sítě.

Gólové radosti se nakonec dočkal i druhý český útočník. Schick po centru Jeremieho Frimponga jen jemně trkl do míče, jenž se odrazil od obou svislých tyčí přímo za záda nebohého Atobula. Do zápasu vrátil Freiburg střídající Yannik Keitel, který napodruhé zblízka propálil Hradeckého. Vrátit Leverkusenu vedení o dva góly mohl Wirtz, ten však pálil přímo do levé tyče. Vytíženého brankáře domácích ještě v závěru protáhl svou střelou Granit Xhaka, ani jeho pokus ale zvýšení náskoku neznamenal.

Freiburg nedokázal najít recept na favorita. Leverkusen může učinit další krok za titulem po reprezentační pauze, kdy 30. března vyzve doma Hoffenheim. Bádenský celek pojede téhož dne do Mönchengladbachu.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (1)

Přidat komentář
rbartosz

To je samozřejmě dobře. Ale v českém kasinu https://ceskecasino.best/ se dá vyhrát mnohem víc než ve fotbale.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele