7. kolo
08.10.2023 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Leverkusen v poklidu zkrotil poslední Kozly z Kolína. Návrat do čela tabulky řídil Hofmann

Fotbalisté Leverkusenu zvítězili v sedmém kole Bundesligy na domácím hřišti nad Kolínem nad Rýnem 3:0. Vítěznou branku vsítil ve 22. minutě Jonas Hofmann, který ve druhé půli navíc asistoval u gólu Victora Bonifaceho, pro něhož se jednalo už o sedmou trefu v nejvyšší německé soutěži. Bayer se tak opět vrátil do čela tabulky, na jejím dně naopak zůstali s pouhým jedním bodem přikovaní Kozlové. Za domácí nastoupil na hřiště v 81. minutě Adam Hložek.

Rozjetý Leverkusen od startu nové sezony stále nepoznal přemožitele, díky čemuž se před zahájením sedmého kola nacházel v čele nejvyšší německé soutěže. Xabimu Alonsovi dělala radost především ofenziva jeho týmu, která nasázela již 20 branek, což bylo společně s Bayernem nejvyšší číslo z celé ligy. Kolín nastupoval do zápasu z předposlední příčky, přičemž dosud nedokázal zvítězit a v šesti odehraných duelech hned pětkrát padl.

Byli to však právě hosté, kteří si vypracovali první gólovou příležitost. Jeff Chabot si naskočil na centr z rohového kopu, jeho pokus ovšem branku přeletěl. Poté zahrozil Leverkusen. Ránu Bonifaceho z bezprostřední blízkosti ale vychytal Marvin Schwäbe. V 17. minutě hlavičkoval nadějně Jonathan Tah, jenže míč skončil pouze na vrchní straně sítě. Další příležitost domácích už vedla ke gólu. Florian Wirtz nádhernou patičkou vybídl ke skórování neomylného Hofmanna. Rozjetý Bayer se nezastavoval a přidal další trefu. Alejandro Grimaldo našel skvělým pasem na zadní tyči osamoceného Jeremieho Frimponga, jenž trefou do prázdné brány navýšil vedení.

Po změně stran domácí v nastaveném tempu nepolevovali. Boniface vybídl přihrávkou mezi obránci ke skórování Frimponga, ten však trefil pouze gólmana. Bayer nadále bavil fanoušky, kterým se odvděčil v 67. minutě. Hofmann nahrál Bonifacemu, jenž projektilem do odkryté sítě skóroval. Hned z následující akce mohl přidat další zásah, nicméně jeho tvrdý pokus pokryl gólman. Nigerijský kanonýr nadále hrozil, v dalším samostatném úniku však těsně minul branku. Hosté ani ze závěrečného tlaku nevyprodukovali gól.

Leverkusen tak potvrdil skvělou ligovou formu a dalším vítězstvím si udržel první příčku v tabulce. V následujícím ligovém klání změří 21. října síly s Wolfsburgem, Kozlové se o den později střetnou s Gladbachem.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (2)

Přidat komentář
DidusIneptus

Oplatí. Skoroměstské derby šlágrem kola. Bayer je letos sympatický. Taky má sympaťáka trenéra. Ten se fakt vyzná. Bayer Kolín pohodlné převálcuje. Bude vyprodáno.

Reagovat
DidusIneptus

Nejlepší hráč Hofmann. Grimaldo slušný výkon, od Wirtze se čekalo víc. Bonifác je spalovač vyložených šanci. Nebýt Hofmanna, gól by nedal. Bonifác těžkopádný, udržet míč je pro něj problém.

Kolínští hráči působili odevzdaným dojmem, jakoby unavení po flámu, ospalí, neteční, bez zájmu hrát. Na hřišti nic kloudného nepředvedli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele