18. kolo
28.01.2023 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Niclas Füllkrug (© AFP)

Werder hodil nepovedenou sérii za hlavu a porazil Wolfsburg

Zelenobílí měli před osmnáctým kolem na kontě čtyři porážky v řadě s hrozivým skóre 4:17! Přesto setrvávali v podstatě v polovině tabulky. Naopak Vlci uhráli v posledních šesti duelech plný počet bodů, takže favorit vzájemného střetnutí byl celkem jasný. Jenže Werder má ve svém středu německého reprezentanta Niclase Füllkruga, který díky dvěma gólům nejenže zařídil svému klubu výhru, ale zároveň poskočil do čela mezi kanonýry.

Jiří Pavlenka mezi třemi tyčemi celku z hanzovního města v posledních týdnech nepůsobil nejjistěji. Potvrdilo se to hned po nemnoha sekundách, když měl velké štěstí, že se balon po střele Patricka Wimmera a jeho zásahu neodrazil do sítě. Další pokus patřil domácím, ovšem úspěšný nebyl. Po dvaceti minutách hry to byl Jens Stage, kdo si naběhnul do výborné pozice a byl parádně vychytán Koenem Casteelsem.

Ve 22. minutě si rozhodčí Daniel Siebert u videa potvrdil, že Yannick Gerhardt zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a kopala se penalta. Füllkrug si chytře počkal na gólmanův pohyb a pak zacílil po své pravé ruce - 1:0. Po půl hodině centroval za obranu Ridle Baku. Wimmer si míč zpracoval a těsně před Pavlenkou jej posunul na Jonase Winda, který uklízel do zcela odkryté klece. Tato trefa však nemohla platit kvůli těsnému ofsajdu.

Za 180 sekund Wind nakopnul skákající míč, aniž by se díval na bránu. Přesto dokázal zazvonit na břevno. Na opačném pólu dobře hlavičkoval Niklas Schmidt a Casteels se musel pořádně natáhnout. První půle tedy vyšla lépe výběru kouče Oleho Wernera. V té druhé to jako první zkusil Maximilian Arnold, ovšem českou jedničku mezi třemi tyčemi nijak zvlášť nevystrašil.

Po sedmdesáti minutách hry přišla znovu řada na Niklase Füllkruga. První možnost sice o kousek nevyšla, při té následné si počíhal na okamžitou zpětnou přihrávku od Mitchella Weisera a prosadil se tvrdou ranou z voleje - 2:0. Tento zářez z hranice malého čtverce byl dohromady jeho třináctým v probíhajícím ročníku. Hosté stačili v poslední minutě už jenom snížit, když Pavlenka těsně nedosáhnul na Paredesovu křižnou střelu k pravé tyči - 2:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele