26. kolo
02.04.2023 17:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Christoph Baumgartner (© AFP)

Kadeřábek se podílel na dvojitém direktu Brémám. Hoffenheim nakročil k lepším zítřkům

Hoffenheim ve 26. kole Bundesligy zvítězil na hřišti Brém 2:1. Po střelecky tichém úvodním dějství se hosté zkraje toho druhého předvedli duem slepených gólů. Českého brankáře Jiřího Pavlenku v dresu Werderu nejprve překonal v 50. minutě Andrej Kramarič, pod rozhodující trefu modrobílých se následně skvělým centrem do šestnáctky podepsal asistující Pavel Kadeřábek. Hoffe tak zvítězilo podruhé v řadě a od sestupových vod se vzdálili na tři body.

Duel byl klíčový zejména pro Hoffenheim, který od barážové příčky dělilo pouze lepší skóre. V posledním kole ovšem utnuli sedmizápasovou sérii ligových proher a rozhodně chtěli využít špatné formy Brém, které neuspěly v posledních třech utkáních. Werder se tak postupně propadl na 11. příčku v tabulce, za což mohla především děravá defenziva. V útoku naopak řádil především nejlepší střelec Bundesligy Niclas Füllkrug.

Obrana Werderu zažila krušné chvíle už ve 13. minutě, kdy do vápna pronikl Ihlas Bebou. Jeho střelu zblízka však stihl na poslední chvíli zblokovat na rohový kop krajní zadák Marco Friedl. Na druhé straně se po půlhodině hry ozval Marvin Ducksch, jenž z osamocené pozice v šestnáctce vyslal nebezpečnou ránu, kterou musel skvělým zákrokem zneškodňovat až Oliver Baumann. Díky několika důležitým zásahům brankáře Hoffenheimu zůstalo poločasové skóre na nule.

Po změně stran hýřily Brémy aktivitou na polovině soupeře, o to zdrcující tak byla pro fanoušky úvodní trefa Kramariče, jenž hlavičkou z bezprostřední blízkosti nedal bezmocnému Pavlenkovi šanci. Chvíli nato přidal slepenec Christoph Baumgartner, který do sítě dorazil hlavou precizní centr z kopaček Kadeřábka. Werder se pokoušel s nepříznivým stavem něco udělat, při nadějných situacích však hráčům scházela přesnost. O kontaktní trefu se tak až v 76. minutě postaral po pár sekundách na hřišti hlavičkující Amos Pieper. Hoffe zbytek duelu sehrálo profesorsky, když zvládlo držet míč na kopačkách a systematicky kouskovat hru.

Hoffenheim tak získal druhou výhru v řadě a nadále uniká před sestupovým pásmem. Příště nastoupí 9. dubna doma proti Schalke, Brémy se o den dříve představí v Mohuči.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele