22. kolo
26.02.2023 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sardar Azmoun (© AFP)

Freiburg napočtvrté v Bundeslize nevyhrál, po tyči Schicka v závěru navíc mohl přijít i o remízu

Freiburg i v letošním ročníku německé nejvyšší soutěže předvádí skvělé výkony a bojuje o nejvyšší příčky, ovšem nyní s houževnatým Leverkusenem neudržel jednobrankový náskok a nakonec mohl být rád, že alespoň vybojoval nerozhodný výsledek 1:1. Po třech předchozích výhrách nyní tedy ztratil cenné body a klesl v tabulce na pátou příčku s jednačtyřiceti body. Bayer naopak přerušil svou sérii dvou porážek v řadě a je jedenáctý s osmadvaceti body.

Hostující celek měl za sebou velmi náročný odvetný duel v play-off o osmifinále Evropské ligy s francouzským Monakem, který dotáhl do úspěšného konce až v penaltovém rozstřelu, síly mu však rozhodně nechyběly. V jeho dresu opět nastoupil do samého začátku český reprezentační útočník Adam Hložek a byl střídán o poločasové přestávce, druhý český forvard Patrik Schick nastoupil v 66. minutě a v samém závěru orazítkoval brankovou konstrukci.

Nedělní utkání se rozjíždělo opatrněji, k prvnímu vážnějšímu ohrožení došlo po necelé půlhodině hry a Freiburg se hned dostal do vedení. K přímému volnému kopu z dobrých pětadvaceti metrů se postavil zkušený kanonýr Vincenzo Grifo a balón nádherně zakroutil kolem zdi k pravé tyči, plachtící gólman Hradecky si na něj dokázal pouze sáhnout. Hosté od tohoto momentu zabrali a do přestávky si vytvořili dokonce tři solidní možnosti.

Nejprve ve 38. minutě vypálil ze střední distance Demirbay a brankář Flekken předvedl parádní zákrok, o dvě minuty později hlavičkoval o decimetry nad břevno Frimpong a v nastaveném čase neuspěl Diaby tváří v tvář proti famóznímu strážci SC. Začátek druhého poločasu nic zajímavého nepřinesl, hosté se dočkali zaslouženého vyrovnaní přesně v polovině závěrečné části.

Na nádhernou šajtli Bakkera si seběhl před hranici brankového území Sardar Azmoun a akrobaticky zamířil přímo k protější tyči mimo dosah bezmocného Flekkena. Domácí si mohli vzít zpět svůj ztracený náskok v 71. minutě, jenomže Höler z bezprostřední blízkosti hlavičkoval do bližší tyče. Naopak ve druhé nastavené minutě chtěl na opačné straně rozhodnout právě Schick, nicméně ten z pěti metrů jen napálil pravou spojnici.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele