16. kolo
14.12.2021 20:30 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Silvan Widmer (© AFP)

Mainz si hladce poradil s Herthou a prozatím se vyhoupl na šesté místo Bundesligy

Mainz potvrdil úlohu mírného favorita v duelu vloženého 16. kola proti berlínské Herthě a hlavně kvůli výtečně produktivitě nakonec zvítězil ve vysokém poměru 4:0. V tabulce se posunul na šestou příčku se čtyřiadvaceti body a přiblížil se tak k pohárové Evropě, naopak jeho protivník přišel o třízápasovou šňůru bez porážky a patří mu až čtrnácté místo se ziskem osmnácti bodů.

V hostujícím dresu znovu odehrál celý zápas český záložník Vladimír Darida, ovšem stejně jako většina jeho spoluhráčů nebyl příliš vidět. FSV se dostalo do vedení z první vážnější akce úterního utkání po necelých dvaceti minutách hry. Prosadit se dokázal korejský záložník Jae-sung Lee, když po přetaženém centru Niakhatého z levého křídla a následné hlavičce Silvana Widmera skóroval taktéž hlavou do téměř prázdné branky.

BSC mohlo srovnat stav zhruba deset minut před přestávkou, ale hlavičkující Selke minul horní tyčku zhruba o půl metrů. Domácí pojistili svůj náskok necelých pět minut před přestávkou, kdy obránce Alexander Hack využil propadlého pasu z pravé strany a svou tečovanou dělovku z dvanácti metrů usměrnil i s trochou štěstí do protějšího spodního růžku. O osudu tohoto střetnutí bylo definitivně rozhodnuto ani ne pět minut po výměně stran.

Třetí gól Mainzu totiž přidal Widmer, jenž se zjevil u vzdálenější tyče díky povedenému centru Martína a prudkou hlavičkou překonal marně se natahujícího gólmana Schwolowa. V 73. minutě se vytáhl hostující strážce proti křížné přízemní ráně Martína a odvrátil ji na rohový kop, avšak za dalších šest minut se skóre přeci jen měnilo počtvrté.

Tentokráte měl přesnou mušku střídající Jean-Paul Boëtius, který se z hranice pokutového území nádherně trefil k pravé konstrukci. O dvě minuty později tvrdě vypálil Stöger a pozorný Schwolow si s jeho bombou výborně poradil. Stejný hráč pak v poslední minutě základní hrací doby mohl pečetit debakl Herthy projektilem ze střední distance, jenomže orazítkoval pouze břevno.

Autor: Viktor Sandev / kicker. de, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Šifra-ze čtyčech tři .

Reagovat
smazaný uživatel

řřřř .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele