14. kolo
02.01.2021 15:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů Unionu Berlín (© AFP)

Union Berlín po dalším dobrém výkonu porazil Werder

Zápas na Weserstadionu skončil se stejným výsledkem jako v únoru 2020. Akorát s tím rozdílem, že o góly se tentokrát postarali Sheraldo Becker a Taiwo Awoniyi. Celek z hlavního města Německa si v tabulce zase o něco polepší, zatímco Brémy budou mít na barážovou pozici dále jenom čtyřbodový náskok.

Jako první se z hranice šestnáctky osmělil Josuha Sargent. A za sedm minut už šli hosté do vedení. Awoniyi si počkal na kolegu Beckera, kterému následně servíroval balon. Pětadvacetiletý Holanďan to zkusil ze stejné vzdálenosti, jako předtím Sargent. Rozdíl byl akorát v tom, že jeho skákavá střela zapadla k pravé tyči - 0:1.

Potom pálil z o něco větší vzdálenosti asistent u úvodní branky, jenže tahle rána se mezi tři tyče nevešla. Stejně si na opačné straně hrací plochy počínal ve 23. minutě Leonardo Bittencourt, když mu výrazně vypomohl svou chybnou rozehrávkou gólman Luthe. Jednička Unionu musela v závěru úvodní třicetiminutovky likvidovat také pokus Maximiliana Eggesteina.

Ve 28. minutě zakončoval dobrou akci Taiwo Awoniyi. Jiřímu Pavlenkovi podjel balon pod kopačkou, takže to bylo už o dva zásahy - 0:2. Krátce před koncem úvodního dějství se prosadil Romano Schmid. Tahle trefa však nemohla být uznána kvůli ofsajdu. Do druhé půle šli tedy s dvoubrankovou výhodou svěřenci Urse Fischera.

Vytvořili si i další šance, jenže ani Grischa Prömel, ani Sheraldo Becker nemířili přesně. Davie Selke se pak ocitnul ve stoprocentní příležitosti, kterou si ovšem dovolil zahodit. Naopak Becker s Awoniyim dále zlobili, což mohlo po sedmdesáti minutách hry vyústit v gól na 3:0. Do konce zápasu ještě Robin Knoche zblokoval Selkeho pokus, nicméně ani ve zbývajících minutách domácí Andrease Lutheho nepřekonali.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Union tip 2:3

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
Rich

Union neskutečně jede... Chtěl bych ho vidět, hrát proti anglickým týmům... Nemyslím to ve zlém, naopak si myslím, že by je slušně mohli potrápit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele