26. kolo
21.03.2021 13:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Mainzu (© AFP)

Mainz se dostal ze setupového pásma, výhru vystřelil hlavou Kohr

Mainz dokázal v neděli po poledni zvítězit poměrem 2:1 na půdě Hoffenheimu a poprvé v letošním kalendářním roce se dostal ze sestupového pásma. Všechny tři góly padly v prvním poločase.

Zápas s Hoffenheimem byl pro svěřence dánského trenéra Svenssona skutečně klíčový. Z předposlední příčky se Mainz vyhoupl díky konstelaci výsledků až na čtrnácté místo, kde se v tuto chvíli nachází se čtyřiadvaceti body. Hoffenheim je se třiceti body jedenáctý.

Mírným favoritem zápasu byl domácí Hoffenheim, hráči Mainzu však do utkání doslova vlétli a podařilo se jim skórovat už v 1. minutě, když Glatzel skvěle obral o míč Richardse a po krátké individuální akci překonal brankáře Baumanna.

A ve 4. minutě mohl jít Mainz do dvougólového trháku a znovu u toho byl Glatzel. Ten se dostal do šance po standardní situaci, avšak tentokrát byl na domácího brankáře Baumanna krátký. V 19. minutě poslal Glatzel míč do tutové šance Burkardtovi, který však v klíčový moment zaváhal a trefil se pouze do Baumannovy nohy.

Ve 39. minutě se podařilo Hoffenheimu z jeho první velké šance zápasu srovnat, když se přízemní střelou ke vzdálenější tyči prosadil Bebou. Ještě do konce první půle se však vedení vrátilo na stranu hostů, když se po rohovém kopu trefil hlavou mezi tři tyče Kohr.

Ve druhé půli už se domácí Hoffenheim k ohrožení brány soupeře nedostal, zatímco Mainz si vypracoval tři větší šance. V 53. minutě střílel pouze do Baumanna St. Juste, v 83. minutě v tutovce selhal Quaison a v 84. minutě St. Juste netrefil prázdnou brány. Všechny tři body si tedy vcelku po právu odváží domů hosté.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele