13. kolo
20.12.2020 15:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Freiburgu (© AFP)

Freiburg vyhrál potřetí v řadě, doma jasně přehrál Herthu

Freiburgu vyšla závěrečná pasáž podzimní části sezóny nadmíru dobře. Získal totiž hned tři vítězství v řadě, ze spíše trápícího se účastníka Bundesligy se najednou stal celek okupující pozice ve středu tabulky, který před Vánoci skolil o tři branky Herthu. Výběr z hlavní německé metropole naopak přišel o svou solidní sérii čtyř utkání bez porážky.

Ještě v půlce prosince se svěřenci trenéra Christiana Streicha nacházeli jen těsně nad sestupovým pásmem, v úvodních deseti ligových kolech totiž uhráli tři body jen jednou jedinkrát, a to hned v rámci prvního utkání. Pak devětkrát v řadě nezvítězili. Jako by si ale včas vzpomněli na období rozdávání dárků a nadělili si jich najednou vážně požehnaně.

Hostující stratég Bruno Labbadia se svým týmem nedávno uhrál cenné body s Leverkusenem či Mönchengladbachem, s papírově vyrovnanějšími protivníky v posledních dvou případech však neurval kýžené výhry. Po remíze ve vloženém kole s předposlední Mohučí tentokráte nestačil na soka, který byl v průběžném pořadí jen o příčku výše. A inkasoval hned čtyřikrát.

Breisgau-Brasilianer vstoupili do utkání parádně a už v 7. minutě se ujali vedení. Schmid unikl s míčem podél pravé strany, přetáhl svůj pas na hranici brankového území až na zadní tyčku, kam si naběhl jeho spoluhráč Grifo, a ten prudkou hlavičkou překonal gólmana Schwolowa. Ve 45. minutě se mohl Grifo trefit ještě jednou, ale na Schwolowa teď nevyzrál.

Sedm minut po obrátce bylo srovnáno. Dilrosun odcentroval zleva na druhou stranu, nikým nehlídaný Lukebakio si naběhl natěsno před brankovou čáru a z blízkosti pohotově zacílil. Avšak nerozhodný stav nevydržel příliš dlouho, v 59. minutě se skóre opět pohnulo směrem kupředu, to když se balón od bránícího Torunarighy odrazil do cesty skórujícího Demiroviče.

Na nějakou odpověď se pak mužstvo Die Alte Dame ve zbývající třetině klání nezmohlo. Ba naopak musel Schwolow lovit merunu ze své sítě ještě dvakrát, nejprve v 67. minutě po rohovém kopu zahrávaném Grifem, který našel svým pasem hlavu Guldeho. V nastavení se ještě kopala penalta za faul Zeefuika na Hölera ve vápně a tu proměnil s přehledem Petersen.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele