30. kolo
06.05.2021 18:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Nemanja Radonjić (© AFP)

Hertha zvládla domácí zápas proti Freiburgu na výbornou

Tým Pála Dárdaie bojuje o setrvání v Bundeslize, a proto potřebuj nutně vyhrávat. Na Olympijském stadionu bylo ve čtvrtek 6. května 2021 už po pětadvaceti minutách pravděpodobné, že uhraje sedmou výhru v sezoně. Nic to ovšem stále nemění na tom, že zbývající utkání budou velmi napínavé. Naopak SC ví, že setrvá ve středu tabulky.

První šanci tohoto duelu měl v 7. minutě Lucas Höler, jenže nebyla z nejpřesnějších. Pak už přišli na řadu borci hájící dres Staré dámy. Jmenovitě to byl Krzysztof Piatek, kdo zblízka dorazil do sítě střelu Jordana Torunarighy, kterou Florian Müller vyrazil jenom před sebe - 1:0. A za necelých deset minut mělo být pro příznivce klubu z hlavního města Německa ještě veseleji.

Nemanja Radonjić se na pravé straně na hranici šestnáctky u brankové čáry zbavil Philippa Lienharta, načež pravačkou nacentroval na Petera Pekaríka, který se prosadil hlavou z hranice malého vápna. Tady nemohl brankář dělat vůbec nic - 2:0. Do konce úvodního dějství se prohrávající výběr nedostal do zakončení, zatímco Hertha si hlídala náskok.

Po změně stran měli dobrou příležitosti snížit Höfler a po něm i Höler, avšak zdaleka si nepočínali podle svých představ. V 70. minutě o sobě dal výrazně vědět Matheus Cunha, když zacílil do boční sítě. Krátce poté scházely střele brazilského forvarda pouhé centimetry, jelikož nastřelil tyčku. Záhy selhal tradiční žolík Nils Petersen.

V závěrečné desetiminutovce nejprve svou možnost neproměnil Radonjić. Za necelých 180 sekund svoje zaváhání napravil, když se odhodlal k sólu, které zakončil střelou do protipohybu gólmana Müllera - 3:0. V následujících deseti dnech se berlínský celek střetne se Schalke, a potom s Kölnem, který rovněž nemá záchranu v nejvyšší soutěži jistou. Freiburg natrefí na Kozly už v neděli.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele