2. kolo
25.09.2020 20:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Bas Dost (© AFP)

Hertha na výhru v Brémách nenavázala, doma padla s Eintrachtem

Hertha naposledy vypráskala venku čtyřmi brankami Brémy, v premiérovém zápase v domácím prostředí však nestačila na Eintracht, se kterým tak stejně jako v půlce června prohrála. Hosté, kteří protáhli svou šňůru neporazitelnosti se svým soupeřem už na čtyři klání v řadě, si naopak výrazně napravili reputaci po nedávné remíze s nováčkem z Bielefeldu.

Berlínský celek zaznamenal po Bayernu v minulém kole vůbec druhý nejlepší výsledek celého bundesligového kola, stanul tak na druhé pozici v tabulce, o tu ovšem záhy přišel, neboť na čelo se minimálně do sobotního odpoledne vešel právě Frankfurt. Tomu daleko lépe vyšla první půle, po přestávce pak svůj dvoubrankový náskok uhájil a radoval se z úspěchu.

Úvodní dvacetiminutovka příliš gólových šancí nenabídla. Hertha se poprvé nějakým způsobem osmělila až v 16. minutě, to když vypálil Mittelstädt, nicméně gólman Trapp si s jeho pokusem poradil. Na druhé straně se snažili prosadit hlavou spoluhráči Dost ve 20. minutě a André Silva ve 25. minutě, avšak oba mířili jen mimo bránu gólmana Schwolowa.

Jeden ze zásadních okamžiků tohoto souboje přišel na řadu na sklonku půlhodiny hry. André Silva pronikl do pokutového území, ze strany ho evidentně podrazil Boyata, a sudí Dankert nařídil penaltu v neprospěch Die Alte Dame. K ní se postavil sám faulovaný, a i když se Schwolowovi podařilo vystihnout směr střely, v cestě za brankovou čáru míči již nezabránil.

Jen o dvě minuty později se tým kouče Bruna Labbadiy mohl dočkat bleskového vyrovnání. Lukébakio cílil z vyložené pozice u pokutové značky, avšak mezi třemi tyčemi fantasticky zakročil Trapp. Naopak Die Adler jen pár chvil na to byli v koncovce úspěšnější, Dost zužitkoval centr ze standardky od Kamady a poslal Eintracht do ještě pohodlnějšího vedení.

Po obrátce se Hertha na nějaký zvrat prostě nezmohla. Svěřenci trenéra Adiho Hüttera působili v defenzívě kompaktním dojmem a bez obtíží se bránili sporadickým atakům svého protivníka. Domácím nepomohly ani tři střídání, která byla provedena hned ve 46. minutě. V útoku, podobně jako celý první poločas, působili i nadále mdlým, nevýrazným dojmem.

Když navíc v 71. minutě Rode po přihrávce Kamady, jenž si tak připsal svou druhou asistenci v tomto měření sil, svou levačkou z hranice šestnáctky zamířil přesně ke vzdálenější tyčce, bylo o vítězi nynějšího mače vlastně rozhodnuto. Berlíňané stačili konečnou porážku už jenom zmírnit, v 77. minutě zaslal balón do vlastní sítě nešťastně obránce Hinteregger.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

2:2/2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Darida jak tam hraje, když po poločase střídal? Nesleduji ho tak nevím. Lepší nebo horší průměr?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele