12. kolo
15.12.2020 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Duel Herthy s Mohučí skončil bez branek

Ze všech čtyř stadionů, na kterých se v úterý hrálo vložené dvanácté kolo, nepadl ani jeden gól pouze na tom Olympijském v Berlíně. Domácí vědí, že se po druhé remíze v řadě do horní poloviny tabulky opět nepodívají, zatímco Die Nullfünfer jistojistě setrvají v sestupové zóně.

Existují zápasy, které skončily bezbrankovou remízou, ale přitom to rozhodně nebyla žádná nudná podívaná. Tohle bundesligové klání bohužel patří do té druhé sorty, což jenom potvrzuje, že ani svěřenci kouče Lichteho, ani skvadra vedená Brunem Labbadiou, neprožívají zatím nejlepší sezonu. Oba tábory nepochybně vánoční přestávku uvítají.

Hráči klubu z hlavního města Německa sice hráli během úvodní pětačtyřicetiminutovky více s balonem, jenže jen obtížně zdolávali soupeřovu obranu. Takže se dostali pouze ke dvěma dalekonosným střelám. Co se Mohuče týče, velkou příležitost si vypracovala ve 40. minutě, když po pobídce Edimilsona Fernandese mířil Leandro Barreiro do břevna.

Také po změně stran se udála jedna velká šance. Postaral se o ni Kevin Stöger s vydatným přispěním obrany, která tečovala letící předmět jen kousek vedle Schwolowovy svatyně. Ve zbývajících pětatřiceti minutách se Hertha zmohla akorát na dva protiútoky, které se ovšem zdaleka nepodařilo zakončit podle představ.

"Stará dáma" tedy stále hledá stabilní formu, ačkoli nutno podotknout, že v tomto střetnutí bodovala počtvrté v řadě, přičemž za soupeře měla i Bayer Leverkusen nebo Borussii Mönchengladbach. Kalendářní rok 2020 zakončí partií s Freiburgem. Mohuč může těšit, že prozatím oddálila devátou porážku na neurčito, neboť o víkendu přivítá doma Brémy, tedy za současné konstelace určitě hratelného protivníka.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele