6. kolo
31.10.2020 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Zápas mezi Frankfurtem a Brémami vítěze nepoznal

Domácí toužili po tom odčinit výprask od Bayernu. Jenže nakonec museli stahovat jednobrankové manko. Pro Werder jde o třetí remízu 1:1 v řadě. Oba kluby tak zůstanou těsně za pohárovými příčkami.

V úvodní dvacetiminutovce stála za zmínky vedle hlavičky Base Dosta pouze střela Tahitha Chonga. Ani nadále to během prvního poločasu nebyl zrovna festival brankových příležitostí. Eintracht měl balon na svých kopačkách o poznání častěji, jenže co to bylo platné, když Jiří Pavlenka neměl až do čtyřiatřicáté minuty co na práci.

Pak střílel André Silva, jehož pokus český brankář vyrazil, nicméně Daichi Kamada následně cílil mezi tři tyče. Zkušený rozhodčí Felix Brych však usoudil, že se portugalský útočník nacházel v ofsajdovém postavení, takže se dál hrálo bez branek. Do konce úvodního dějství došlo na konfrontaci Andrého Silvy s Pavlenkou ještě jednou a opět z ní vyšel vítězně hráč Werderu. Steven Zuber ještě v samotném závěru první půle v zakončení rovněž selhal.

V devětačtyřicáté minutě neúnavný André Silva znovu zaměstnal muže v rukavicích, který jeho hlavičky parádně vykryl. Díky tomu mohl za dvě minutky vyslat Christian Groß za obranu Joshuu Sargenta, který svůj únik zakončil střelou pravačkou na bližší (levou) tyč - 0:1. Adi Hütter pak poslal na hrací plochu čerstvé síly, ale byl to znovu André Silva, kdo mířil po hodině hry těsně mimo.

Fotbalista, který začal reprezentovat Portugalsko až po vítězném EURU 2016, se dočkal v pětašedesáté minutě. Aymen Barkok obral na pravém křídle o míč Jeana Manuela Mboma, načež ho přiťuknul do běhu Kamadovi, který vběhnul do vápna, aby naservíroval po zemi pro na malém čtverci stojícího spoluhráče, který se končeně prosadil, přestože Pavlenka kulatý předmět cestou do brány trochu zbrzdil - 1:1.

Ještě v téže desetiminutovce mohl skóre otočit Bas Dost. Byla z toho však nakonec pouze boční tyčka. Následně tvrdě vypálil Sargent a po něm to ještě zkoušel jeho kolega Milot Rashica, zatímco na opačném pólu se neprosadil David Abraham. V samotném závěru musel ještě vytáhnout vynikající zákrok Jiří Pavlenka, díky kterému uchránil Niklase Moisandera od vlastního gólu. A Brémám zachránil bod.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten bookmaker si je nějak jistej.

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele