9. kolo
29.11.2020 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Leverkusen se tentokráte střelecky neprosadil a s Hertou jen remizoval

Leverkusen nedokázal naplnit papírové předpoklady proti berlínské Hertě a i přes mírnou převahu se s ní rozešel smírně v bezbrankovém poměru. Domácí tak nenavázali na předchozích pět výher v řadě a zůstávají na třetím místě s devatenácti body o skóre před čtvrtým Dortmundem, na vedoucí Bayern momentálně ztrácejí body tři. Hosté naopak alespoň částečně napravili minulý debakl s Borussií (2:5) a patří jim třináctá pozice s osmi body.

V dresu Bayeru se podruhé za sebou objevil v základní jedenáctce český útočník Patrik Schick a vytvořil si jednu gólovou příležitost, tentokráte poprvé po svém zranění odehrál celý zápas. Za berlínský výběr tradičně nastoupil jiný český krajánek Vladimír Darida a taktéž strávil na trávníku devadesát minut, po tomto pikantním souboji určitě bude spokojenější. První slibnější možnost nedělního střetnutí si vytvořili svěřenci trenéra Bruna Labbadii.

Na parádní centr za obranu protivníka si seběhl Lukebakio a zakončil špičkou kopačky, ovšem jeho pokusu scházela potřebná razance a pozorný brankář Hrádecký si s ním bez potíží poradil u své pravé tyče. Mírný favorit se mohl dostat do vedení krátce po odehrané půlhodině, jenomže projektil Demirbaye směřující pod břevno dokázal Schwolow odvrátit do zámezí. Ve 41. minutě byl blízko ke skórování Schick.

Čtyřiadvacetiletý reprezentační kanonýr si naskočil na parádní centr z levého křídla a ve středu pokutového území hlavičkoval přímo pod břevno, ale Schwolow bravurním zákrokem jednoruč vyškrábl balón nad. Nicméně veškeré vzrušení bylo zcela zbytečné, protože Schick si v osobním souboji s protihráčem pomohl nedovoleně rukama a byl mu odpískán útočný faul. Obrázek hry se příliš neměnil ani ve druhém poločase.

Domácí se jen marně snažili dobývat skvěle organizovaný blok Herty a téměř až do samotného konce se k ničemu nedostali. Teprve ve třetí minutě nastavení mohl rozhodnout Bender, ovšem ten po přímém volném kopu Demirbaye z levé strany hlavičkoval o decimetry vedle pravé konstrukce. Leverkusen už ve čtvrtek zavítá do francouzského Nice k dalšímu utkání Evropské ligy a poté se utká se Schalke, na BSC čeká městské derby s Unionem.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele