13. kolo
19.12.2020 18:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Schickova trefa Leverkusenu nestačila, Bayern úřadoval díky Lewandowskému

Podzimním mistrem tohoto ročníku Bundesligy se stal Bayern. Tomu se podařilo skolit Leverkusen, opět přitom řádil Robert Lewandowski, který rozhodl už minulé klání s Wolfsburgem, a sesadil svého protivníka z čela tabulky. Tohle klání s sebou přineslo i výraznou českou stopu, za domácí se totiž v první půli trefil reprezentant Patrik Schick.

Kdyby se Bayeru podařilo udržet aspoň remízu, před vánoci by se mohl pyšnit z prvního místa tabulky. Jenže mnichovský výběr nakonec v samotném nastavení strhl výhru na svou stranu a připravil domácím vůbec první porážku v rámci Bundesligy. Dosud tedy padli jen ve dvou případech, a to na konci října v Evropské lize se Slavií a právě v nynějším případě.

Svěřenci trenéra Petera Bosze přitom vstoupili do utkání, jak nejlépe mohli. A už ve 14. minutě proměnili v branku svou první větší šanci. Schickův přesný zásah byl pastvou pro oči fanouškům krásných gólů. Z pravé strany vyslal jemný oblouček Amiri, čtyřiadvacetiletý Čech se do balónu opřel vší silou z voleje a propálil jen marně přihlížejícího brankáře Neuera.

Schick byl při chuti i nadále, v 19. minutě zase ohrožoval hostujícího muže v rukavicích, tentokráte ale síť nerozvlnil. Až o dvě minuty později se střelecky výrazněji osmělil též Bayern, ovšem Lewandowski nenašel správnou mušku a míč poslal mimo prostor třech tyčí. Ve 27. minutě se pokoušel o vyrovnání stavu také Gnabry, jenomže i on mířil vedle brány.

A jen o minutu později se snažil opětovně zaúřadovat Schick. Balancující na hranici ofsajdu přebral u půlící čáry dlouhý pas od Baileyho, řítil se sám na Neuera, vběhl do šestnáctky a odtud poté svou levačkou nasměroval přízemní pokus přesně k levé tyčce ze svého pohledu. Jenže jeho radost byla předčasná, VAR poodhalil právě jeho porušení pravidel o ofsajdu.

Až dvě minuty před koncem prvního dějství vysvobodil nevalně působící mužstvo kouče Hanse-Dietera Flicka ze spárů nepříznivého stavu Lewandowski. Obrovskou chybu přitom vyrobili gólman Hradecky spolu se stoperem Tahem, kteří se nedohodli, kdo že odvrátí či zachytí centr zprava od Müllera, a polský forvard měl pak jednoduchou úlohu zacílit hlavou.

Ani ve druhém dějství Bayern vyloženě nedominoval, přesto se v závěrečných pasážích hry dostával do slušnějších příležitostí. A zatímco Musiala v 79. minutě ještě orazítkoval brankovou konstrukci, v poslední možnou chvíli se přece podařilo skórovat Lewandowskému, jehož tečovaný pokus bránícím Tapsobou po velké chybě Taha skončil za zády Hradeckeho.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výhra hostu, ale dle bookmakera z tipáče max. o 2 goly .

Reagovat
oli9

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Potěšilo by, dokonce bych i překousnul skutečnost, že sázkovky vydělají.

Reagovat
johnn

Tip 2:1 ale realita 2:2

Reagovat
Rich

Očekávám gólovou přestřelku.. 2:3 Pojďme Bayern...

Jinak respekt Leverkusenu, viděl jsem pár posledních zápasů a tedy hodně dobrý fotbal z jejich strany.

Reagovat
Ferragamo7

Presne tak,veľký rešpekt,čo som videl posledné zápasy,tak na rozdiel od Bayernu to s prehľadom valcujú a ak dnes zahrajú svoj štandard,tak nemáme šancu,s tým čo predvádzame momentálne.Ale možno sa to zvrtne v tomto dôležitom zápase,ja by so bol len rád,tipovať radšej nebudem,nerád by som sa strápnil

Reagovat
Nickname 9

2:4

Reagovat
Heresy

tohle bude hrozne tezke .. podme bayern !

Reagovat
Heresy

patrik to teda trefil ..

Reagovat
Kolarik12

Prvni polocas ze strany Bayernu fakt des. Naprosto bezzubej vykon, v druhym uz to bylo lepsi. Davies zahral paradne, Lewa opet svuj standard. Dvojice Musiala, Kimmich hru hodne ozivila a doufam, ze prvni jmenovany dostane urychlene na stul novej kontrakt. Je mi trochu lito Saneho, kterej se porad hleda a neni to proste ono.

Reagovat
Rezan

Reagovat
Rich

Bayern bude muset najít nějakou možnou posilu do obrany... Sule na pravé straně není špatný, ale chce to rychlého pravého beka jako je Davies... Hernandez vedle Boatenga byl skvělý... Dále pak líbí se mi Muller, prostě klasika, maká do posledního dechu,je v útoku a pomáhá i obraně... Na svůj věk by Bayernu měl závidět takového hráče každý.. Lewa je prostě skvělý, má formu stále.

A teď trochu negativa... Tolisso v Bayernu nemá, co dělat, hraje těžce a pomale... Alaba, nechápu, jak tento hráč by chtěl hrát ve středu hřiště na pozici Kimmicha a Goretzky... Fakt ne, strašný... Bylo vidět, že Kimmich chyběl a když se vrátil opět ta hra vypadala jinak... A Musiala je talent, který by měl dostávat prostor na úkor Tolissa...

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim. Alaba neni to co byval driv a kimmicha nebo goretzku nahradit nedokaze, tolisso jako backup neni spatny, u nej je hodne rozhodujici, s kym hraje na CM. Chtelo by to nekoho typu Javi - silnej v soubojich a jistej ve hre dozadu - Roca potrebuje cas ale podle me je to typove trochu jinej hrac. Musiala je skvelej, je spravne drzej a neboji se zkusit 1v1 ale on je spis hrac na pozici Müllera nez Tolissa. Na RB je Pavard dobrej, tam chybi jen plnohodnotnej backup i kdyz Süle ukázal ze zodpovedne to odehrat taky dokaze, i kdyz tolik nepodporuje utok.

Nejradsi bych videl, kdyby se Bayern pokusil o Upamecana a Zakariu

Reagovat
Rich

Jako Alaba po sezoně odejde a zatím to nevidím jako ztrátu nějakou... Přijde mi, že už na to nemá... Hraje na CM a je strašný, hrál jednou na levé straně a žádná sláva taky a na pozici, co hrál včera Hernandez, tak má nestabilní výkony, naopak právě Hernandez včera tam působil dobře... Roca je skvělý hráč herně mi trochu připomíná Thiaga, ale chce mu dát čas... Tolisso mě nepřesvědčil a měl by jít, není to dobrý hráč... Viděl jsem ho hrát ve středu s Goretzkou a strašný... Zajímalo by mě, proč Pavard nehrál v posledních zápasech, jelikož na lavičce byl... Nevíš, proč ho Flick nestavil?

Souhlasím s Upamecanem, je to dobrý hráč, ale uvidíme, jestli nepůjde jinam.. Zakaria nevím, nepřijde mi, že má na Bayern... Co mě dostává je ale to, že Tomáš Souček se dostává do spojitosti s Bayernem.. Ale podle je to nesmysl, sotva přestoupil do West Hamu a hned by odešel? Kdepak... Já osobně bych místo Tolissa přivedl Floriana Neuhause a za Javiho nějakého defenzivního hráče...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele