21. kolo
13.02.2021 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Patrik Schick (© AFP)

Leverkusen v závěru duelu s Mohučí ztratil dvougólové vedení

Když v poslední desetiminutovce zvýšil Patrik Schick na 2:0, de facto nic nenasvědčovalo tomu, že by die Werkself měli přijít o dva body. Jenže o záchranu bojující hosté zabojovali a v rozmezí tří minut vyrovnali.

Pro Boszovu skvadru utkání mizerně skončilo, nicméně o poznání lépe začalo. Už ve 14. minutě Moussa Diaby předvedl na levém křídle výbornou práci, načež servíroval po zemi na malé vápno, kde kulatý předmět usměrnil pravačkou za Zentnerova záda Lucas Alario - 1:0. Už v rozmezí 120 sekund mohlo být srovnáno, kdyby hlavičku Karima Onisiwa nezastavila tyčka.

V následujících minutách domácí kontrolovali hru a zmohli se na tři nebezpečné dalekonosné pokusy. Jenže ani Bailey, ani Demirbay a ani Diaby se neprosadili. Ve 40. minutě mohl být pro Bayer náskok pohodlnější. Diaby centroval do vápna na Leona Baileyho, který hlavičkoval pouze do břevna. K dorážce se dostal Demirbay a od pohromy zachránil svůj tým na brankové čáře Diabyho jmenovec a krajan Niakhaté.

Na konci prvního dějství si Lukas Hradecky poranil patu a do druhé pětačtyřicetiminutovky ho nahradil Niklas Lomb. Nový gólman musel poprvé do akce už v 53. minutě, kdy ho z dálky protáhnul Onisiwo. Sedmadvacetiletý brankář následně vymyslel mizernou přihrávku, které se chopil Danny da Costa. Jeho pobídka směřovala k Leandrovi Barreirovi, který ovšem netrefil zařízení.

Krátce poté dostal lucemburský fotbalista příležitost k nápravě, jenže opět nebyl úspěšný. Mohuč začala více vystrkovat růžky a v 65. minutě proto musel Lomb předvést výtečný zákrok proti střele aktivního Karima Onisiwa. Pak se osmělil Dominik Kohr a do bezpečí srážel Edmond Tabsoba. V 71. minutě skóroval Niakhaté, jenže protože byla předtím ve hře ruka, nemohla být tahle branka uznána jako regulérní.

Do hry poté coby střídající hráči přišli Demarai Gray a Patrik Schick, což se Boszovi bohatě vyplatilo v 84. minutě. První jmenovaný posunul na českého reprezentanta, jenž čistě obešel Stefana Bella, aby Zentnerovi zahrál na housličky - 2:0. Nicméně fotbal se hraje až do závěrečného hvizdu rozhodčího, na což jakoby Leverkusenští trochu pozapomněli.

V devětaosmdesáté minutě obrana nechala zcela bez dozoru hned dva svěřence Bo Svenssona. Niakhatého centr směřoval nikoli na Bella, nýbrž na Roberta Glatzela, který musel míč těsně před Lombem usměrnit do sítě spodní stranou kopačky - 2:1. Ve druhé minutě nastaveného času přišla ještě jedna fatální chyba.

Bellův centr do vápna zpracoval Sven Bender ve skluzu ideálně pro Kevina Stögera, který tuhle nabídku jako na zlatém podnosu nemohl odmítnout a přízemní střelou levačkou srovnal na konečných 2:2. Die Nullfünfer budou chtít svoje odhodlání potvrdit i za týden proti Gladbachu. Leverkusen zajíždí do Augsburgu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Zajda

Reagovat
forma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele