25. kolo
13.03.2021 15:30 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Robin Quaison (© AFP)

Mohuč nejtěsnějším možným rozdílem porazila Freiburg

Die Nullfünfer v posledních týdnech ukazují, že to se setrváním v německé nejvyšší soutěži myslí vážně. Tentokrát o svém vítězství rozhodli v závěrečné desetiminutovce. Pro Freiburg to byla devátá porážka v probíhající sezoně.

První šanci utkání si po necelých třech minách připsal domácí Jonathan Burkhardt. V týmu hostujícího výběru se krátce před vypršením úvodní čtvrthodinky osmělil Vincenzo Grifo, jenže tahle střela nebyla z nejnebezpečnějších. V 19. minutě pálil neúspěšně z dálky Philipp Mwene. A krátce po něm nezakončil podle svých představ úspěšnou kombinaci Roland Sallai.

Následující rána z kopačky Dannyho da Costy postrádala jenom centimetry. Svenssonova skvadra zůstávala nadále aktivní, čehož mohl v pětatřicáté minutě využít Leandro Barreiro, jehož hlavička málem našla místo určení. Na opačném konci hřiště se toužil prosadit nejprve Christian Günter a po něm Sallai, který nastřelil tyčku.

Po změně stran se jako první dostal do zakončení Lucas Höler. Jeho hlavička nebyla špatná, ale zároveň nebyla ani gólová. Těsně před vypršením hodiny hry se k rozehrávce přímého kopu postavil Roland Sallai a za Robinem Zentnerem zvonilo břevno. Na druhé straně to byl Barreiro, kdo svým spoluhráčům připomněl, že by to mohlo jít.

Na hřiště se dostal i žolík Robert Glatzel a nedlouho po svém příchodu trávník cílil nad. Na definitivní rozhodnutí se tedy muselo čekat až do 84. minuty. Jean-Paul Boëtius centroval z levé strany na malé vápno. Glatzelovu hlavičku Florian Müller ještě zázračně vyrazil, jenže na dorážku Robina Quaisona z bezprostřední blízkosti už byl krátký - 1:0. Za týden se Mohuč pokusí vyzrát na Hoffenheim, Freiburg se doma střetne s Augsburgem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele