29. kolo
03.05.2021 18:00 CET
1 : 1
(1:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Philipp Mwene (© AFP)

Mainz si rozdělil body s Herthou, která zůstává s sestupovém pásmu

Mainz remizoval 1:1 v odloženém zápase s Herthou BSC. Oba góly padly v prvním poločase, ve druhé půli byli aktivnější domácí, avšak největší neproměněnou šanci zápasu spálil v 83. minutě hostující Piątek.

Mainz je po jednatřiceti odehraných kolech s pětatřiceti body dvanáctý a na barážovou šestnáctou příčku má náskok šesti bodů. S největší pravděpodobností se tedy sestupu vyhne. O udržení bude naopak muset zabojovat Hertha, která je se sedmadvaceti body a ztrátou dvou bodů na šestnáctý Köln předposlední. Nutno však podotknout, že Hertha má oproti svým soupeřům dva odložené zápasy k dobru.

Do první velké šance se dostali už v 5. minutě domácí, když se po rohovém kopu dostal ke slibné hlavičce Bell, avšak míč skončil pouze nad břevnem. V 9. minutě se zase v dresu domácích mohl prosadit Boëtius, ale jeho střela po dlouhém autu Niakhatého skončila pouze v rukavicích Schwolowa.

Ve 13. minutě se k prvnímu ohrožení branky soupeře dostala také Hertha. Po centru z pravé strany se ocitl v pokutovém území Mainzu nikým nehlídaný Stark, jehož střela však zamířila pouze těsně vedle. Skóre se poprvé měnilo ve 36. minutě, když hosté rozehrávali volný přímý kop. Na centr Dárdaie z volného přímého kopu si naběhl Tousart, který hlavou usměrnil míč přímo do levého dolního rohu Zentnerovy brány. Odpověď Mainzu však netrvala ani pět minut.

Ve 40. minutě se k odraženému míči za hranicí pokutového území Herthy dostal Mwene, který po navedení míči směrem doprostřed hřiště vystřelil pravou nohou a svým technickým pokusem vymetl šibenici. Po změně stran měl Mainz hned několik pokusů na vstřelení vítězného gólu, nicméně nevyužil ani jednu z těchto šancí.

V 60. minutě se netrefil po centru z volného přímého kopu hlavou Mwene, v 62. minutě zase Schwolow vyrazil na rohový kop prudkou střelu Onisiwa. V 83. minutě spálil stoprocentní tutovku hostující Piątek, který po přihrávce Daridy selhal před prázdnou bránou a míč sklepl vedle svatyně domácích. Soupeři si tak body rozdělili.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele