1. kolo
17.08.2019 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Fortuna vyplenila Weserstadion

Werder se dvěma českými hráči v sestavě nedokázal využít výhody domácího prostředí. Svěřencům Friedhelma Funkela se opět podařilo zaskočit favorita a do sezony vstupuje tříbodovým ziskem. Na výhru v Brémách přitom Düsseldorf čekal od dubna 1977!

Už ve 4. minutě vyzkoušel pozornost Zackaryho Steffena svou ranou Maximilian Eggestein. Hosté se zatáhli do obrany, čímž domácí znesnadňovali ofenzivní počínání. Johannes Eggestein se sice prosadil, jenže z ofsajdu. Sahinův přímý kop zase poslal nad bránu Ömer Toprak. Tým Floriana Kohfeldta byl více na balonu, ale nic mu to nebylo platné.

V šestatřicáté minutě totiž Gebre Selassie s Toprakem chybovali, takže se po Karamanově přihrávce z pravé strany ocitnul sám před Jiřím Pavlenkou Rouwen Hennings a českého gólmana pokořil první střelou düsseldorfského celku - 0:1. O poločasové pauze se ani jeden z koučů neodhodlal ke změně, což záhy přineslo více radosti muži na domácí lavičce.

Necelé dvě minuty po startu druhého dějství uklidil Johannes Eggestein hlavou do brány centr od Milota Rashici - 1:1. Jenomže už ve dvaapadesáté minutě bylo zase všechno jinak. Centr do vápna sklepnul Erik Thommy pro lépe postaveného Kenana Karamana, jenž prostřelil Jiřího Pavlenku, jemuž míč vyklounul z rukavic - 1:2.

Dvanáct minut potom dostal výsledek svou finální podobu. Thommy centroval od rohového praporku na malé vápno, kde se do kulatého předmětu opřel hlavou Kaan Ayhan a proti jeho koníčku byla česká jednička ve službách brémského klubu bezmocná - 1:3. Bývalý hráč Baníku a Slavie si ještě v šesté desetiminutovce zápasu pořádně oddechnul, když Henningsova rána nakonec za jeho zády neskončila.

Klaasen po Steffenově vyražení netrefil téměř prázdnou svatyni. Americký brankář pak na poslední chvíli vytáhnul hlavičku Füllkruga. A výtečně si poradil i s pokusem Yayy Osaka z nějakých osmnácti metrů. To už byl na hrací ploše také Claudio Pizarro. Füllkrug díky své další snaze nastřelil spodní stranu břevna, ale paní Štěstěna tentokrát nestála na jeho straně. Třeba se zadaří proti Hoffenheimu. Düsseldorf za týden hraje s Leverkusenem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
DidusIneptus

1:3

Reagovat
Pharrell

Reagovat
HunterRomario

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele