24. kolo
03.06.2020 20:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

V dohrávce 24. kola Frankfurt přehrál domácí Brémy

"Orli" si šli ve druhém poločase více za vítězstvím a soupeři nakonec nasázeli tři branky. Dvě z nich si na konto připsal záložník Stefan Ilsanker, pro něhož to byly zároveň dva premiérové góly v této sezoně. Eintracht si díky tomu v tabulce mírně polepšil, zatímco Werder zůstává v sestupovém pásmu.

V úvodní dvacetiminutovce bylo k vidění dost soubojů, z nichž dva byly oceněny žlutou kartou. O první střelu se po deseti minutách hry postaral André Silva. Čtyři minuty poté napřáhl z dálky Davy Klaassen a Kevin Trapp musel předvést vynikající zákrok. Gólman ve službách klubu z Commerzbank-Areny se následně vytáhl i proti pokusu Selkeho z ostrého úhlu.

Ve 35. minutě to vypadalo, že při souboji s Klaasenem zahrál ve vlastní šestnáctce rukou David Abraham. Rozhodčí Ittrich však po konzultaci s videocentrálou v Kölnu správně rozhodl, že tady se pískat penalta nebude. Útočící hráč stál totiž v ofsajdu. Do konce úvodní pětačtyřicetiminutovky už se nic pozoruhodného na Weserstadionu neodehrálo.

Po změně stran se už radoval z přesného zásahu Dominik Kohr. Bohužel pro něj a pro celý frankfurtský tým se také nacházel v ofsajdu. Kouče Adiho Hüttera a jeho svěřence však toto rozhodnutí mrzelo pouhé dvě minuty, neboť potom Filip Kostić nacentroval z levé strany a André Silva hlavou otevřel skóre zápasu - 0:1.

Následně se k velkému sólu nadechl Mijat Gacinović, ale ve finále o malý kousíček minul. V jednaosmdesáté minutě hosté zahrávali roh. Ještě předtím stáhl trenér ze hřiště Sebastiana Rodeho a místo něj přišel Stefan Ilsanker. Po dvaceti sekundách se mu podařilo poslat svůj tým do dvoubrankového vedení, když z hranice malého vápna pravačkou skóroval - 0:2. Balon přitom jeho směrem prodloužil Bas Dost, který byl na trávníku čtyři minuty.

Ilsanker se mohl podruhé prosadit v 87. minutě. Druhé trefy v utkání se nakonec dočkal až těsně před vypršením řádné hrací doby, když v 88. minutě střídající Jonathan de Guzmán výtečně rozehrál standardní situaci. Rakouský záložník pak využil drobného zaváhání Jiřího Pavlenky a hlavou pečetil výsledek na končených 0:3 z pohledu Zelenobílých.

Brémy, které připisují šestnáctou porážku, tak budou věřit, že se o víkendu podaří zvládnout domácí klání proti Wolfsburgu. A zároveň budou doufat, že Fortuna Düsseldorf zaváhá proti Hoffenheimu a že Mohuč proti Frankfurtu rovněž ztratí, což se ovšem naposledy přihodilo v březnu roku 2018. Od té doby die Nullfünfer s "Orly" jednou remizovali a dvakrát vyhráli.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jaké divadlo nám předvedou hosté? Vyhráli ve Wolfsburgu, MĚLI by tedy i v Brémách.

Reagovat
Fikus19

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele