1. kolo
17.08.2019 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Wolfsburg si na začátek sezony poradil s Kölnem

Vlci vstoupili do zápasu lépe a ještě během úvodní dvacetiminutovky se ujali vedení. Kozli jakoby se jich trochu báli (což není až tak překvapivé) a snižující trefy se dočkali až v samotném závěru utkání.

Volgswagen-Arena nebyla vyprodaná do posledního místečka. Nicméně ti, kteří vážili cestu na duel těchto dvou celků, se první šance dočkali po jedenácti minutách hry. Na svědomí ji měl hostující Anthony Modeste, ale Koena Casteelse nepřekvapil. Za pět minut nepříliš šikovně odhlavičkoval Florian Kainz mimo pokutové území k Maximilianu Arnoldovi, jenž se parádně trefil z nějakých dvaceti metrů z první levačkou k pravé tyči - 1:0.

O vyrovnání se svými dalekonosnými pokusy snažili Schindler a Drexler, avšak Oliver Glasner při nich mohl na lavičce zůstat v klidu. Ve dvaatřicáté minutě nenakopnul Josuha Guilavogui ve vlastní šestnáctce balon, nýbrž svého protihráče Dominicka Drexlera. Rozhodčí Sven Jablonski do píšťalky nefouknul a nutno dodat, že hosté proti jeho verdiktu ani neprotestovali. Do šaten šli tedy Wolfsburští s těsným náskokem.

Ve druhém poločase se čekalo na gól celých patnáct minut. Xaver Schlager posunul míč do vápna pro Woutera Weghorsta, který s trochou štěstí překonal Timo Horna - 2:0. Achim Beierlorzer, nový kouč celku z města nad řekou Rýn, poté stáhnul ze hry aktivního Drexlera a na jeho místo přišel Simon Terodde, který v nastaveném čase doklopýtal ke gólu - 2:1.

Na vyrovnání či další příležitost už nebyl čas, takže první zápas Kölnu po opětovném postupu končí stejně, jako ten poslední před sestupem. Za týden Kozly rozhodně nečeká nic snadného. Na programu totiž bude derby s Borussií Dortmund, která v prvním kole převálcovala Augsburg v poměru 5:1. Wolfsburg naopak po roce znovu zahajovací klání vyhrál 2:1 a za týden se těší na Herthu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
DidusIneptus

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele