25. kolo
07.03.2020 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Freiburg vrátil Unionu Berlín podzimní porážku

Freiburg ve 25. hole Bundesligy na svém hřišti čelil Unionu Berlín, jednomu ze dvou týmů, které jej dokázaly během prvních čtyř měsíců sezóny porazit. Domácí hráči na tuto zkušenost zřejmě nezapomněli a svému soupeři zmíněnou porážku vrátili i s úroky.

První příležitost ke skórování měl ve 13. minutě hostující Lenz, který z volného přímého kopu jen těsně přestřelil branku domácích. Ve 29. minutě měl na kopačce gól Malli, skvěle ho ale vychytal brankář Freiburgu Schwolow.

Ve 34. minutě se o slovo konečně přihlásili také domácí a hned z toho byl gól. Grifo našel přesným centrem od rohového praporku hlavu Sallaie, jenž o břevno dopravil míč za záda Gikiewicze - 1:0. Do šaten se tak šlo za těsného vedení Freiburgu.

Deset minut po přestávce přidali domácí fotbalisté další gól. Günter si na pravé straně vápna soupeře stáhl vysoký míč ze vzduchu a po zasekávačce jej razantně levou nohou poslal do sítě - 2:0. Radost Freiburgu ale netrvala moc dlouho. Už v 61. minutě si Andersson naběhl na Trimmelův centr z rohového kopu a snížil skóre - 2:1.

O dvě minuty později navrátil dvougólové vedení domácím Sallai, jeho gól ale nakonec nebyl uznán kvůli postavení mimo hru. Další regulérní branka tak padla až v 82. minutě. Grifo nacentroval z přímého kopu na zadní tyč, kam si to namířil Koch a hlavou se štěstím překonal brankáře Unionu potřetí - 3:1. V samotném závěru utkání neudržel nervy na uzdě hostující Friedrich, když po druhé žluté kartě musel "předčasně" do sprch. Freiburg tedy porazil Union Berlín 3:1.

Domácí díky dalšímu vítězství zůstávají v kontaktu s pohárovými příčkami, na něž z osmého místa ztrácejí jediný bod. Union nadále strvává v klidném středu tabulky, konkrétně na jedenácté příčce.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:2

Reagovat
DidusIneptus

24000

Reagovat
DidusIneptus

Vyprodáno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele