1. kolo
18.08.2019 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Frankfurt vyhrál nad Hoffenheimem hubeně 1:0, rozhodl gól z první minuty

Zápas mezi Frankfurtem a Hoffenheimem rozhodla jedna branka, která paradoxně padla již v 1. minutě celého zápasu. Střelcem gólu se stal rakouský obránce Martin Hinteregger.

Již v 1. minutě totiž Frankfurt zahrával rohový kop. Po krátké přihrávce centroval z levé strany do pokutového území Filip Kostić. Mezi pokutovým puntíkem a hranicí malého vápna si míč našel Martin Hinteregger a z první zakončil stylově do pravého dolního rohu. Brankář Baumann byl bez šance.

Po vstřeleném gólu oba týmy hru uklidnily a v první čtvrthodině jsme tedy svědky žádné vyložené šance nebyli. Zajímavá situace přišla ve 27. minutě, kdy po zákroku od hostujícího obránce spadl v pokutovém území hostů frankfurtský Kostić. Rozhodčí Siebert však po konzultaci s VAR pokutový kop nenařídil.

A nebylo to naposled během prvního poločasu, kdy šlo do akce video. Ve 43. minutě si totiž po centru z hranice pokutového území našel míč před domácím brankářem hostující Geiger a chladnokrevně srovnal na 1:1. Branka byla skutečně v první chvíli uznána, až na poslední chvíli šel Siebert zhlédnout video a rozhodl, že Geiger stál v době přihrávky v ofsajdu. Gól tedy zpětně odvolal.

V 50. minutě vykryl střelu domácího japonského útočníka Kamady solidním zákrokem Baumann a od té doby se dlouho nic nedělo. Až v nastaveném čase druhého poločasu dostal Hoffenheim znovu míč mezi tři tyče. Tentokrát to byl Belfodil, kdo se naposledy dotkl míče. Gól však znovu nebyl uznán kvůli ofsajdu, tentokrát však ani nemuselo zasahovat video.

Na předčasné závěry je po prvním kole brzy, viděli jsme však vyrovnanou hru a Hoffenheim dokonce dostal míč do brány víckrát než Frankfurt. Od obou týmů se očekává, že v nadcházející sezóně zabojují o evropské poháry.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele