6. kolo
28.09.2019 18:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Dortmund opět ztratil, tentokrát doma remizoval s Brémami

Sobotní program 6. kola končil duelem Borussie Dortmund s Werderem Brémy. Domácí před týdnem nezvládli podle svých představ utkání ve Frankfurtu, odkud si odvezli pouze bod, a tak potřebovali rozjet novou vítěznou šňůru. To se jim ovšem dnes nepodařilo, neboť proti byly dobře hrající Brémy, pro něž je výsledná remíza povzbuzením do dalších bojů.

Do utkání lépe vstoupili hostující fotbalisté. Již v 8. minutě Klaassen při protiútoku skvěle vysunul do šance Rashicu a ten z voleje napálil míč do dolního rohu Bürkiho brány - 0:1. Vedení Brémám ale nevydrželo ani celou minutu. Piszczek záhy po rozehrávce nacentroval míč přímo na volného Götzeho, jehož hlavička byla pro Pavlenku nechytatelná - 1:1.

V 18. minutě se Götze ve vápně hostí skácel k zemi a spolu se svými spoluhráči se dožadoval odpískání pokutového kopu, hlavní sudí to ovšem viděl jinak. Po půl hodině hry pak z dálky napřáhl ke střele Hazard, ale míč z jeho kopačky mířil vysoko nad Pavlenkovu svatyni.

Krátce před koncem poločasu se domácí přece jen dostali do vedení. Ve 41. minutě Hazard po podobné kombinaci jako při prvním gólu žlutočerných poslal centr zprava do vápna, kde si ho našel kapitán Dortmundu Reus a opět hlavou překonal českého brankáře ve službách Werderu - 2:1. Borussia tak šla do šaten s vědomím jednogólového náskoku.

Deset minut po pauze už ale bylo znovu všechno jinak. Brémy kopaly roh. Míč letěl na bližší tyč, kde jej Sargent hlavou jemně prodloužil směrem k zadní tyči přímo na neobsazeného Friedla a ten srovnal stav utkání - 2:2.

Po sérii několika střídání se do velké šance dostal v 74. minutě Alcácer, jenž byl na hřišti teprve dvě minuty, nedokázal však trefit skákavý míč letící z kopačky Sancha. O čtyři minuty později se na druhé straně vyznamenal Bürki, když skvělým zákrokem zabránil takřka jistému gólu.

Do konce utkání se již nic zajímavého neudálo, oba soupeřící kluby si tak body rozdělily. Dortmund kvůli druhé ztrátě v řadě spadl na sedmé místo a hrozí mu klesnutí ještě o pozici níž, pokud Freiburg zvládne své utkání v tomto kole. Brémy jsou desáté se ztrátou pěti bodů na pohárové příčky.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
DidusIneptus

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele