26. kolo
17.03.2019 13:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Leverkusen doma podlehl Brémám 1:3

Bayer Leverkusen si v boji o Ligu mistrů připsal citelnou ztrátu, když doma trochu nečekaně podlehl Werderu Brémy 1:3. Die Werderaner zaskočili Bayer už v prvním poločase dvěma brankami a i když Jiřího Pavlenku čtvrt hodinu před koncem překonal Bailey, konečné slovo měl v nastavení Kruse.

Hosté začali v BayAreně dost zostra a už ve 4. minutě se musel pořádně činit brankář Hradecky, který zakročil proti výpadu Johannese Eggesteina. O několik minut později přišla další akce Werderu a tentokrát už gólová. Vše začalo už od Pavlenky a posléze pěknou akci zakončil Max Kruse po průnikové přihrávce Maximiliana Eggesteina.

Bayer se poměrně dlouho hledal a s první vážnější příležitostí přispěchal až ve 34. minutě, kdy dostal přihrávku do vápna Bailey, ale jeho rána byla na poslední chvíli zablokována. Leverkusen zůstával u balónu a po Bellarabiho centru nebezpečně, avšak těsně vedle hlavičkoval Volland. Domácí celek nebyl se svými možnostmi úspěšný a Werder nemilosrdně trestal. Ve 37. minutě rozjeli hosté novou akci u vlastního vápna a znovu jí dotáhli do zdárného konce. Po faulu na polovině hřiště ponechal hlavní sudí výhodu a Kruseho přihrávku zakončil Milot Rashica.

Kouč Werderu Brémy Florian Kohfeldt mohl být s prvním poločasem spokojen, zatímco na druhé straně barikády probíhala přesně opačná nálada. Leverkusen na nic nečekal a hned po obrátce vrhl na hrací plochu dvě čerstvé síly Havertze a Paulinha.

Domácí skutečně zvýšili tlak a výsledkem byly velké šance. Nejprve vstřelil neregulérní branku Havertz (hraní rukou) a po něm Baileyho střelu srazil jeden z obránců. Udeřit mohl i Werder ale Şahinovu střelu zastavilo břevno.

Každopádně u balonu byl častěji Leverkusen a tečovanou střelu Bendera musel vyškrábnout Pavlenka. Farmaceuti si vstřelit branku zasloužili a jejich chvíle přišla přesně čtvrthodinu před koncem, kdy se nádherně trefil z volného přímého kopu Leon Bailey! Jiří Pavlenka na jeho ránu do šibenice neměl žádný nárok.

Werder čekaly krušné časy, Leverkusen byl po kontaktní brance na koni a ještě více začal přitápět. Havertzova nebezpečná střela skončila těsně vedle a Baileyho pokus zatřepotal boční sítí. Kohfeldtovi hoši se museli až do samotného konce bránit a vysvobození přišlo v páté minutě nastavení, kdy do již neexistující obrany udeřil z brejku Max Kruse.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele