31. kolo
21.04.2018 15:30 CET
2 : 5
(0:3)

Reportáž

RB Lipsko - TSG Hoffenheim 2:5

Hoffenheimští bez jakéhokoliv respektu vlétli na RB Lipsko. Už o poločase vedli o tři branky, načež dostal červenou kartu Emil Forsberg. A i když se Rudí býci snažili, dohnat soupeře ve skóre se jim zkrátka nemohlo podařit.

Jako první se do vápna protivníka podívali domácí borci. Lukas Klostermann viděl výborně postaveného Timo Wernera, jemuž zkazil radost pozičně připravený Kevin Akpoguma. Díky tomu se mohli jeho spoluhráči pustit do protiútoku, v jehož závěru posunul Gnabry do vápna na Nika Schulze, jenž elegantně zpracoval, a třebaže byl docela z úhlu, zkusil vystřelit. Vypadalo to, že Péter Gulácsi musí balon v klidu zkrotit, jenž se mu to nepodařilo, takže mohl dobíhající Mark Uth dorážet z jednoho metru do brány - 0:1.

V následujících dvaceti minutách začal Hasenhüttlův tým diktovat tempo hry a prostřednictvím Diega Demmeho, Ibrahimy Konatého a Ademoly Lookmana si vytvořil tři slušné šance na vyrovnání. Nepovedlo se, a tak mohl v pětatřicáté minutě obrat Mark Uth o balon váhajícího Orbana, načež Nadiem Amiri prodloužil ke Gnabrymu, který zacílil po zemi k levé tyči - 0:2.

A aby toho neměli domácí na cestu do šatny málo, vytasil se Uth s přízemním centrem do vápna, kam si před nepozorného Bernarda seběhl Pavel Kadeřábek a zblízka nekompromisně zavěsil levačkou pod břevno - 0:3. Pro českého reprezentanta to byla v sedmasedmdesátém bundesligovém utkání gólová premiéra!

Necelé dvě minuty po startu druhého dějství se po dotírajícím Florianu Grillitschovi ohnal Emil Forsberg a bez předchozího napomenutí byl vyloučen.

V 59. minutě se děly vskutku pozoruhodné věci. Naby Keïta nejprve povodil na hranici šestnáctky dva obránce, aby následně tvrdě vypálil na bránu. Kulatý předmět se od tyče odrazil do letícího Olivera Baumanna a od jeho zad směřoval za brankovou čáru - 1:3. Hodně smolný okamžik pro sedmadvacetiletého reprezentanta, který se s velkou pravděpodobností podívá v létě do Ruska.

Obdržená branka ho však vůbec nemusela dlouho mrzet. Ihned po rozehrávce totiž posunul Demirbay na Kramariće, jenž z pravé strany odcentroval milimetrově přesně na Marka Utha, jenž se v klidu prosadil hlavou z hranice malého čtverce - 1:4. Šest minut pak potřebovali hosté k tomu, aby zaznamenali pátou trefu.

Nadiem Amiri z linie označující šestnáctku poslal míč na zadní (levou) tyč do malého vápna, kde jej ve vzduchu akrobaticky zasáhnul Lukas Rupp - 1:5. Krásný gól byl na světě a hráči Lipska věděli, že zůstanou bez bodu.

Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby se hlavně díky Lookmanově chytrosti podařilo jenom snížit, jelikož obelstil protihráče a s balonem se dostal až na dostřel, nicméně raději volil přihrávku na Dayota Upamecana, pro něhož to ani ne ze dvou metrů byla naprosto jednoduchá záležitost - 2:5.

V minulé sezoně by bylo naprosto nemyslitelné, aby saský klub prohrál takovým rozdílem. Teď má v tabulce jednobodový náskok na sedmý Frankfurt a za týden vyzve Mohuč. Nagelsmannova skvadra poskočila na pátou příčku, s dvoubodovou ztrátou na Ligu mistrů. Smazat ji bude chtít nejlépe už ve střetnutí proti Hannoveru, které uvidí Wirsol Rhein-Neckar-Arena.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele