27. kolo
26.03.2014 20:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

FC Augsburg - Bayer Leverkusen 1:3

No konečně! Tahle slova dnes zněla celým Leverkusenem - tamní Bayer totiž po dlouhých devíti zápasech bez výhry, během nichž se proměnil z aspiranta na titul v tým strachující se o účast v Lize mistrů, konečně dokázal naplno bodovat. Možná i trochu překvapivě. Výhra 3:1 totiž přišla na půdě Augsburgu, který má poslední dobou sám naopak výbornou formu.

Svěřencům Samiho Hyypiä hodně pomohl rychlý gól a s ním spojená psychologická výhoda. Už po 11 minutách hry vyslal korejský forvard Son na pravém křídle Gonzala Castra, který vrátil míč do vápna Kiesslingovi. Německý reprezentant jej zpracoval přímo ukázkově, oprostil se od svého strážce a přesně vypálil.

S vedoucí trefou v kapse si Leverkusen mohl dovolit trochu zvolnit tempo a soustředit se zejména na bránění; to se také stalo. Tradiční role obou soupeřů se tak prohodily - nyní to byl Augsburg, kdo navzdory svému obvyklému stylu musel převzít iniciativu a diktovat tempo hry. Možná i proto se svěřencům Markuse Weinzierla nedařilo tak jako v posledních zápasech. Každopádně však domácí dobývání Lenovy branky úspěch neneslo.

Teprve po změně stran se začaly dít věci - a Augsburg, který už v tuto chvíli měl opravdový tlak, v 59. minutě konečně vyrovnal. Byla to vlastně velice jednoduchá situace - pravý bek Ronny Philp poslal do vápna přesný centr, číhající Tobias Werner jej na malém vápně přetavil v gólovou hlavičku. Giulio Donati se při bránění celé situace také dvakrát nepřetrhl.

Tentokrát byl tedy na řadě Leverkusen - a jeho odpověď byla promptní a výmluvná. Hosté ukázali, že se nebojí hrát na vítězství, a 10 minut před koncem byli královsky odměněni. Son si narazil s Julianem Brandym a propálil uzdravenou domácí jedničku Marwina Hitze přesnou ránou k tyči. Veškeré naděje bavorského celku pak o další tři minuty svojí levačkou definitivně pohřbil Emre Can. Byl to jeho teprve druhý gól v sezoně - ten první přišel v podzimním duelu s Augsburgem.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele