11. kolo
03.11.2013 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Augsburg - 1. FSV Mainz 05 2:1

Zdá se, že Mainz v Augsburgu prostě nevyhraje, ani kdyby se rozkrájel. V dnešním vzájemném utkání předvedly oba týmy dramatické a zábavné představení, ale vítěz mohl být jenom jeden - v tomto případě se jím stal domácí Augsburg.

Mainz začal v extrémně defenzivním stylu, jeho hráči zůstávali hluboko na své polovině, stejně jako v posledním venkovním zápase na Bayernu (1:4); domácí vysoce dominovali v držení míče, po čtvrthodině hry měli na kontě dokonce celých 75 procent, a projevovalo se to i na šancích. Callsen-Bracker (6'), Werner (13') ani Hahn (20') však neuspěli. Na druhé straně se žádné velké ofenzivní manévry nekonaly, ale když už se hosté odhodlali vyslat dopředu dlouhý míč, byla z toko velká příležitost - Okazaki však tváří v tvář brankáři Hitzovi neuspěl.

Vysoké balony vůbec hrály důležitou úlohu v obrazu hry; málokoho proto asi překvapilo, že právě takto padl úvodní gól zápasu. Ve 27. minutě minul Baierův míč z hloubi pole obránce Noveski, čehož promptně využil Hahn, který zkušeně propálil vybíhajícího gólmana Müllera.

Mainz hrál letargicky, u míčů byl později než soupeř, a mohl být rád, že o poločase neprohrával vyšším rozdílem - šance k tomu měli Werner, Mölders i Verhaegh. Kouč Thomas Tuchel proto o poločase stáhnul Svenssona a vyslal na hřiště Nicolaie Müllera, zatímco Nicolaiův jmenovec Heinz musel být kvůli bolavé kyčli nahrazen mezi třemi tyčemi Christianem Wetklem (kterého hned ve 47. minutě nepříjemnou hlavičkou prověřil Mölders).

O chvíli později však už hosté inkasovali - psala se 49. minuta, když Hahn prověřil náhradního brankáře nebezpečnou střelou ze samostatného nájezdu. S tou si ještě Wetklo poradil a vyškrábl míč do ostrého úhlu, ale Hahn byl nekompromisní a dorážkou z otočky stanovil skóre na 2:0. Augsburg byl na koni a třetí branku mohl přidat Altintop, na což Tuchel zareagoval posledním střídáním - ještě před uplynutím hodiny hry stáhnul Sota a posílil útok Choupo-Motingem.

A kamerunský forvard na sebe upozornil takřka okamžitě - v 59. minutě, několik desítek sekund po příchodu na hřiště, snížil na 1:2. Callsten-Bracker podržel ve vápně Poltera, což neuniklo pozornosti sudího, který potrestal domácího stopera žlutou kartou a dal Mainzu možnost zahrávání pokutového kopu, s nímž neměl Choupo-Moting sebemenší problémy.

Po této kontaktní brance hosté pookřáli, Augsburg najednou ztratil svoji suverenitu a začal se bát o výsledek. Ukázalo se nicméně, že hráči Mainzu zkrátka nebyli schopni přetavit svůj optický tlak ve větší důraz, nápaditost a aktivitu ve finální třetině; diváky tak znovu zvedly ze sedadel až závěrečné dvě minuty. Nejprve Wetklo zlikvidoval nebezpečnou ránu Klavana, avšak krátce nato už mašíroval pod sprchy - jeho faul na pronikajícího Milika těsně před vápnem ani nemohl být posouzen jinak. To byl pro Tuchela velký problém, jelikož Mainz už vyplýtval všechna střídání; do branky se tak postavil útočník Polter, a hned předvedl famózní zákrok proti Baierově přímému kopu. Jenže to už nebylo hostům nic platné - všechny body zůstaly v Augsburgu.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele