základní skupiny - skupina E, 2. kolo
20.01.2024 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Hamza Rafia (© AFP)

Další Sinayokova trefa přiblížila Mali k osmifinálovým branám

Fotbalisté Tuniska hráli ve druhém kole skupiny E Afrického poháru národů s Mali nerozhodně 1:1. Jako první se z přesného zásahu radovali Les Aigles zásluhou Lassineho Sinayoka, jenž navázal na trefu z úvodního duelu šampionátu. Brzy nato ale přispěchal s odpovědí Hamza Rafia a uchoval Orlům z Kartága alespoň teoretickou šanci na postup. Naopak osmifinálové naděje reprezentace ze západu Afriky dostaly velmi reálné obrysy.

Tunisko kráčelo v prvním klání k napodobení remízových zaváhání Kamerunu či Egypta, v závěru však toto klopýtnutí ještě povýšilo na další úroveň a od Namibie inkasovalo. Čtvrtfinalista posledních čtyř ročníků se tak dostal do nečekaných potíží, které potřeboval začít řešit už proti Mali. To nejprve bez úhony přežilo pokutový kop Jihoafrické republiky a po změně stran samo dvakrát udeřilo.

Plány Tuniska na nápravu zpackaného duelu s Namibií naboural na konci úvodní desetiminutovky Sinayoko. Útočník francouzského Auxerre proklouzl obranou reprezentace ze severu Afriky a přízemní střelou o tyč poslal Mali do vedení. To mužstvu z oblasti Sahelu dlouho nevydrželo, jelikož o dalších 10 minut později si na pas z levé strany naběhl Rafia a ranou z první prostřelil Djiguiho Diarru. Po vyrovnání Orlů z Kartága sledovali diváci v Korhogu opatrnou bitvu bez větších příležitostí, a tak se už skóre do pauzy neměnilo.

Trend z úvodní půle nenarušila ani poločasová přestávka a dění na trávníku připomínalo spíše šachovou partii. Oba celky se soustředily především na defenzivu a do útočných výpadů se pouštěly jen sporadicky. Častěji vápno soupeře navštěvovali reprezentanti Mali, jenže žádnou z nadějných příležitostí nedotáhli do kýženého konce a museli se spokojit s remízou.

Fotbalisté Tuniska tak vstoupí do závěrečného hracího dne s pouhým jedním bodem na kontě. Jejich soupeřem bude 24. ledna Jihoafrická republika, Mali změří tentýž den síly s Namibií.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele