základní skupiny - skupina F, 3. kolo
24.01.2024 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Charles Pickel v souboji s Novatusem Miroshim (© AFP)

DR Kongo se proremizovalo až do osmifinále, Tanzánii se sázka na defenzivu nevyplatila

Obě reprezentace si v posledních zápasech připsaly shodně remízu 1:1, o poznání větší radost z ní však měli Konžané. Ti totiž pořádně potrápili Maroko a v závěru dokonce sahali po vítězství. Zato Tanzánci se po povedeném prvním poločase proti Zambii zalekli možnosti získat premiérový triumf na šampionátu v historii a navzdory dlouhé přesilovce vybojovali jen bod.

Hráči obou týmů si od úvodních minut uvědomovali důležitost utkání, a tak hlučným ochozům předváděli opatrný fotbal, který k velkým šancím nevedl. Poprvé přesně zamířil z přímého kopu konžský záložník Gaël Kakuta, své dalekonosné zakončení ale zamířil přímo na gólmana. Ve 32. minutě si míč v podobném prostoru postavil k exekuci Yoane Wissa, ten však nastřelil pouze zeď. Nabuzené fanoušky tak pasivní první poločas příliš nepotěšil.

Obraz utkání se nezměnil ani se vstupem do druhé půle. Oba celky preferovaly spíše bezpečné přihrávky kolem středového kruhu bez větší touhy po vstřelení gólu. Hráči Konga se o ohrožení soupeřovy branky snažili především po občasných dlouhých nákopech, Tanzánie pak předváděla útočné náběhy po stranách hřiště, avšak ty většinou končily bezpečnou přihrávkou zpět na obránce. Větší vzruch v ochozech přišel v 77. minutě, kdy se z levé hranice vápna pokusil přelobovat gólmana Wissa, Aishi Salum Manula ale dokázal míč vychýlit. V závěru se pak sice stupňoval tlak Konga, to už ovšem rozhodnout nedokázalo.

DR Kongo tak dotáhlo i třetí duel ve skupině k remíze, což mu se štěstím stačilo stačilo na postup. Tanzánie se naopak do osmifinále, jehož zápasy se rozběhnou 27. ledna, letos nepodívá.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (2)

Přidat komentář
PBLead

Doktoři

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele